18-02-08

JUJU WINT DE PROXIMUS DIAMOND GAMES.

"JUSTINE IS EEN INTERNATIONAAL FENOMEEN".

ZO IEMAND MOETEN WE KOESTEREN, MISSCHIEN WEL HET FENOMEEN VAN DE BELGISCHE SPORTGESCHIEDENIS  SAMEN MET EDDY MERCKX .

JUJU WINT DE PROXIMUS DIAMOND GAMES IN ANTWERPEN.

VOOR DE 57STE KEER STOND ZE IN HAAR CARRIERE IN  EEN FINALE , DAAR IN ANTWERPEN WAS HET HAAR TWEEDE FINALE, NADAT ZE IN 2002 DIE VERLOOR VAN VENUS WILLIAMS. DE ITALIAANSE KARIN KNAPP UIT ZUID-TIROL VERLOOR IN TWEE SETS , TWEEMAAL 6-3.

sportplc

EEN BOMVOL SPORTPALEIS IN ANTWERPEN VOOR DE FINALE VAN DE PROXIMUS DIAMOND GAMES.

justgo

EN VELEN VOOR DE KLEINE KONINGIN EN NUMMER 1 VAN DE WERELD,ONZE BELGISCHE JUJU.

Zenuwen had Knapp niet. Ze won het eerste spel op love en kreeg in de tweede game meteen een breakkans op de opslag van de nummer 1 van de wereld. Maar in tegenstelling tot haar vorige wedstrijden deze week had Henin dit keer geen anderhalve set nodig om onder stoom te komen.

Na anderhalf spel nam ze match resoluut in handen. Ze werkte het breakpunt weg en ging vervolgens in het derde spel door de opslag van Knapp. Henin rukte vaak op naar het net, werd enkele keren gepasseerd door Knapp, maar uiteindelijk bleek sterk serveren en dan volleren toch wel een lonende tactiek om het baselinespel van de nummer 47 van de wereld te ontregelen.

Na 42 minuten had Henin de eerste set beet met 6-3. In de tweede set zakte het servicepercentage van Justine tot net boven de 30%. In haar eerste opslagspel moest ze meteen al twee breakpunten wegwerken. Knapp serveerde sterk, maar maakte op de belangrijke momenten net iets te veel fouten om Henin echt het vuur aan de schenen te leggen.

Een break in het zesde spel volstond voor Henin om de match te beslissen. Na anderhalf uur zette Justine de kroon op het werk: 6-3, 6-3. Voor het eerst in haar carrière schrijft ze de Proximus Diamond Games op haar palmares. Op de erelijst volgt ze Amélie Mauresmo op.

heninact

JUJU , IN AKTIE MET HAAR BLIK NAAR HAAR VOLDENDE DOELEN IN 2008, WIMBLEDON EN DE OLYMPISCHE SPELEN IN PEKING.

knappact

KARIN KNAPP, DE ITALIAANSE UIT ZUID-TIROL EN DE VERRASSING VAN HEEL HET TORNOOI EN VOOR HET EERST IN EEN FINALE VAN EEN WTA-TENNISTORNOOI.

heninfw
HET PRONKSTUK MET DE VELE DIAMANTEN, EVEN IN DE HANDEN VAN JUSTIN.

finalisten

DE GELAUWERDEN VAN DE FINALE, KARIN KNAPP EN DE WINNARES JUSTIN HENIN.

juststudio

EEN ZOVEELSTE OVERWINNING DIE OP HAAR PALMARES KOMT.


De commentaren zijn gesloten.