24-02-08

Door rugpijn , geen nationale wandeldag

FronsenGisterenavond nog gaan lopen, 52 minuten en het was een moeizame bevalling,zware benen en de ademhaling was ook dat niet . Wat is de redenen? Deze ochtend vroeg het alarm laten gaan om bij het gloren van de morgen al present  te kunnen zjn bij de nationale wandeldag in Stekene,om in 2008  mijn eerste lange afstand wandeling van 42 kilometer te stappen en voorbereiding op mijn  100 kilometer wandeltocht van in Maart , die van de  Euregio in Welkenraedt. Maar bij het opstaan kon ik bijna niet uit het bed , door rugpijn en het verhaal om vandaag te stappen is voorbij. Geen nationale wandeldag voor mij, heel jammer ook al wat het in de nabije toekomst wordt voor de 100 km in het vooruitzicht is ook onzeker. Deze week een afspraak maken met mijn rugspecialist , de vorige keer kreeg ik een spuit, had voordien al enkele keren een kuur gehad met massage en oefeningen, zo ook naar de rugschool geweest maar moeten stoppen na rugpijnen. Die lage rugpijn is slijtage en goed te zien op de gemaakte foto"s , ermee leven maar je ziet dat het een lastige bedoeling is vooral ook met het langdurig fietsen .Fronsen

spondylitis_skeleton

 

Vaak voorkomende oorzaken van lage rug pijn

Ten gevolge van de dagelijkse belasting op de wervelkolom, de ligamenten , spieren en tussenwervelschijven gaan deze laatste samengedrukt worden en uitpuilen in het spinaal kanaal en zo druk uitoefenen op de zenuwwortels. Dit kan dan leiden tot uitstralende pijn in het been of de voet ( Ischialgie ).

Dit probleem kan verergeren ten gevolge van bijkomende afwijkingen zoals

 • een aangeboren vernauwing van het ruggenmergkanaal ( spinaal stenose)
 • een verschuiving van de wervels ten opzichte van elkaar ( spondylolisthesis ) welke aangeboren ( spondylolyse )of verworven (degeneratief) kan zijn.

Lage rugpijn kan zich eveneens ontwikkelen naar aanleiding van

 • verkeerd opheffen van een zwaar voorwerp
 • een val
 • een verkeerde (draai) beweging

Meestal verdwijnt dit soort lage rugpijn, ontstaan ten gevolge van een overbelasting van de spieren, in een paar dagen of weken

Werverchirugie_nl_pict0

Functie van de normale wervelzuil

De normale bewegingen van ons lichaam, zoals

 • wandelen
 • rechtop staan
 • zitten
 • vooroverbuigen
 • draaien

zijn slechts mogelijk door de unieke anatomie van de wervelkolom.

Er zijn 24 wervels verdeeld over de 3 segmenten van de wervelzuil.
Deze 3 segmenten vormen de 3 natuurlijke curven van de rug :

 • de cervicale ( hals ) lordose
 • de dorsale kyfose
 • de Lumbale ( lage rug ) lordose

Het onderste segment van de wervelzuil bestaat uit een aantal wervels welke met elkaar
zijn vergroeid en vormen het Sacrum ( heiligbeen) en de coccyx ( staartbeen).

Tussen de diverse wervellichamen bevinden zich de tussenwervelschijven ( Discus ) welke
een absorberende functie hebben en de overdrukken opvangen en beweeglijkheid
mogelijk maken.

De wervelkolom wordt in vorm en evenwicht gehouden door een samenspel van ligamenten
( gewrichtsbanden), kraakbeen en spieren welke de wervelkolom omgeven.
Deze beschermen eveneens het ruggenmerg en de uittredende zenuwen welke lopen naar
de benen , de armen en alle delen van het lichaam.

Verplaatsingen ( Hernia ) van de tussenwervelschijf kan lijden tot lage rugpijn evenals tot uitstralende pijn en gevoelloosheid in de benen ( Ischias ) met, in ernstige gevallen, spierzwakte tot verlammingen in de spieren van 1 of beide benen.

De wervellichamen omvatten een kanaal ( Spinaal kanaal ), gevormd door de wervelboog achteraan ( lamina) en het wervellichaam zelf, welke het ruggenmerg bevat.
De zenuwen treden naar buiten doorheen kleinere kanaaltjes ( neuroforamina), gevormd door 2 aanliggende wervels, naar de armen en benen.


19-02-08

Dinsdag 19 Februari 2008

verkouden6qc
Al enkele dagen niet gelopen, wegens een verkoudheid. Hoesten en snot zijn de oorzaak en met de ongezonde lucht van de laatste dagen met zoveel vuil fijn stof heb ik maar niet getraind. Normaal zou ik morgen weer een tourtje lopen en volgens het weerbericht zou de lucht weer normaal  en zuiver zijn. Als alles goed zit dan loop ik een rustige duurloop met doel om ergens in de nabije toekomst terug een loopkoers mee te doen, waar en hoeveel weet ik nog niet, heb geen onmiddelijke plannen maar dat kan plots zijn en ik beslis meestal de dag zelf. Het volgend weekend  zal het een wandeltocht worden, met Zondag de nationale wandeldag.

100_3474-1 Ludo.


 

A BUTTERFLY MIND.

TWEE ZUSSEN UIT HET WEST-VLAAMSE VELDEGEM OF TE WEL A BUTTERFLY MIND HEB IK ZONDAG LAATST VOOR HET EERST ZIEN OPTREDEN TIJDENS DE VOORRONDE VAN EUROSONG, EN IK WAS VERKOCHT AAN DIE MOOIE SONG DAT ZE OP HET PODIUM BRACHTEN. INTUSSEN HEB IK AL HUN WEBSITE BEZOCHT, EN HET IS MUZIEK DIE MIJ IN DE OREN KLINKT, PRACHTIGE KLANKEN , PURE INNERLIJKE MUZIEK,MEKKA NAAR INVLOEDEN VAN ACOUSTIC NAAR JAZZ ,COUNTRY , ROCK EN FOLK MET IERSE KLANKEN., EEN APARTE STIJL NOEMEN ZIJ ZELF ORGANISCHE POP

. WONDERMOOIS NAAR HET PLATTELAND , MUZIEK DIE VOOR MIJ DOOR ZIJN EENVOUD ALLEEN AL , HET SIMPEL KLEURIG MAAKT VAN DEZE TWEE ZUSSEN .

e_song_k44_gr

ANNELIES & SARAH CAPPAERT OF A BUTTERFLY MIND

BIOGRAFIE

Annelies Cappaert wordt geboren op 10 september 1979 in Brugge. Sarah Cappaert wordt in Torhout geboren,op 24 Juli 1987. Ze hebben één broer: Wouter, en er is ook nog zus Sofie.  art_large_300463

Annelies liep school in Zedelgem en Brugge, en studeerde in 2002 af als Meester in de Beeldende Kunsten (grafiek en reclame) aan de academie in Gent. Sindsdien werkt ze als grafic designer en art director, sinds kort voor haar eigen bedrijfje www.ZinZin.be. Ze woont in Veldegem.

 art_large_300580

Sarah ‘Saartje’ Cappaert liep school in Zedelgem en Brugge, en volgt in Brugge momenteel de opleiding Office Management.

Vanaf 1985 doet Annelies haar eerste podiumervaring op in het cabaretgezeldschap van grootvader en moeder. Ze zingt ook bij het kinderkoor in Zedelgem. Vanaf 1992 is ze front en backingzangeres bij diverse live-bands. Ze zingt repetitie-cd's in voor mucicalartiesten ter voorbereiding van hun stukken,volgt gitaarles,en treedt vak samen op met een pianist,op alle gelegenheden  bij trouwmissen en begrafenissen...Veel kerken vanbinnen gezien...In 2003 bouwt ze met de jazz-band Blame lokaal sukses op.

Sarah wordt op haar zesde als zangeres ontdekt op het trouwfeest van een nicht,en volgt vanaf dan mee in het muzikale spoor van de familie,meestal in duo met haar zus Annelies. Ze volgt ook gitaarles,zingt bij het jongerenkoor Komosha, en bij diverse live-bands. Met Blame wint ze de publiekprijs Westtalent 2003.

art_large_300583

      

Annelies komt terecht in de finale van Idool 2004. Samen met Sarah zingt ze als ‘The Cappaert Sisters’ in het tribute tv-programma ‘Idool 2004’. De reacties overtuigen hen om in 2005 samen mee te doen aan X-Factor . Ze worden tweede in de finale na Udo. In 2006 treden ze als ‘X-Factor finalisten’ ruim vijftig keer op in Vlaanderen.

Eind 2006 zetten ze een punt achter "The Cappaert Sisters"

 XP6Y7047

 

2007 wordt een jaar van proberen en zoeken naar hun ‘eigen ding’. Ze vinden, met de hulp van Jean Blaute en Eric Melaerts, onderdak bij manager Rick Tubbax. Ze duiken met eigen liedjes kleine theatertjes en cafés in, begeleid door ondermeer Michel Bisceglia.

 XP6Y7162

Voortaan heten ze ‘A Butterfly Mind’. Michel haalt er een paar jazz-vrienden bij. Het eerste resultaat van die samenwerking –CD-single ‘Louis’

XP6Y7018

A BUTTERFLY MIND.

OP 10 MAART 2008 KOMT HUN EERSTE ALBUM UIT.

MET....

SONG 'LONELY HEART ON WHEELS'

Tonight I'm driving home to you,
feeling ow a little blue-ue-ue.
I'm getting lost in your dark brown eyes.
I'm getting warm in your strong steady arms.

And I feel like
I'm lost in this carrousel.
Guide me home.
Call me home.

And I feel like
I'm lost.
Like I'm wasting my time.
Take me out for a walk
Make me smile

I'm a lonely heart on wheels...

Tonight I'm flying over hills.
I'm traveling through the fields
and leave a whisper in your ear.
Revealing all those tiny pretty lines.
The ones I hardly dare
to speak out loud.

And I feel like
I'm lost in this carrousel.
Guide me home.
Call me home.

And I feel like
I'm lost.
Like I'm wasting my time.
Take me out for a walk
Make me smile.

I'm a lonely heart on wheels...

Bye bye lullaby...
Bye bye lullaby...
Bye bye lullaby...
Bye bye lullaby...
Sweet dreams lullaby...

HIERONDER HUN WEBSITE,DE MOEITE WAARD OM EEN KIJKJE TE NEMEN.


www.abutterflymind.com

HIERONDER DE VIDEO VAN EUROSONG VAN DE SONG" Lonely heart on wheels"SPONTAAN ZELF GESCHREVEN DOOR ANNELIES ERGENS IN EEN BARAK IN DE ARDENNEN, DE CHAUFFAGE WAS KAPOT EN DAN MAAR EEN EENVOUDIG NUMMER GESCHREVEN, ZO IS DEZE SONG ONTSTAAN.

 http://www.youtube.com/v/KdInZpybiM4&rel=1

 

Bekijk hier de nieuwe videoclip van "A Butterfly Mind" met "Nickel in my pocket".


http://nl.youtube.com/watch?v=NYfi6hwF9aI


e_song_k44_gr


 

 

 

 

18-02-08

JUSTIN HENIN WINT DE OSCAR VAN DE SPORT 2007

JUSTIN HENIN WERELDSPORTVROUW VAN 2007

IN HET RUSSISCHE SINT-PETERSBURG HEEFT JUSTIN HENIN VANDAAG DE PRESTIGIEUZE LAUREUS SPORTS AWARD,DE OSCAR VAN DE SPORT ONTVANGEN ALS BESTE SPORTVROUW VAN DE WERELD IN 2007.

JUSTIN HENIN BLIJFT NA HAAR FAMEUZE 2007 DE TROFEEEN VERZAMELEN, DE WINNARES VAN 10 TORNOOIEN WAARONDER ROLAND GARROS,DE US OPEN EN DE MASTERS , ZE WERD VERKOZEN UIT ZES GENOMINEERDEN, EEN ACADEMIE VAN SPORTFIGUREN ZOALS BECKENBAUER,INDURAIN EN BECKER KOOS DE WERELDSPORTVROUW VAN HET JAAR 2007.

DE NUMMER 1 VAN HET VROUWENTENNIS IS DE EERSTE BELGISCHE SPORTER DIE DEZE PRIJS ONTVANGT.

collage

JUJU WINT DE PROXIMUS DIAMOND GAMES.

"JUSTINE IS EEN INTERNATIONAAL FENOMEEN".

ZO IEMAND MOETEN WE KOESTEREN, MISSCHIEN WEL HET FENOMEEN VAN DE BELGISCHE SPORTGESCHIEDENIS  SAMEN MET EDDY MERCKX .

JUJU WINT DE PROXIMUS DIAMOND GAMES IN ANTWERPEN.

VOOR DE 57STE KEER STOND ZE IN HAAR CARRIERE IN  EEN FINALE , DAAR IN ANTWERPEN WAS HET HAAR TWEEDE FINALE, NADAT ZE IN 2002 DIE VERLOOR VAN VENUS WILLIAMS. DE ITALIAANSE KARIN KNAPP UIT ZUID-TIROL VERLOOR IN TWEE SETS , TWEEMAAL 6-3.

sportplc

EEN BOMVOL SPORTPALEIS IN ANTWERPEN VOOR DE FINALE VAN DE PROXIMUS DIAMOND GAMES.

justgo

EN VELEN VOOR DE KLEINE KONINGIN EN NUMMER 1 VAN DE WERELD,ONZE BELGISCHE JUJU.

Zenuwen had Knapp niet. Ze won het eerste spel op love en kreeg in de tweede game meteen een breakkans op de opslag van de nummer 1 van de wereld. Maar in tegenstelling tot haar vorige wedstrijden deze week had Henin dit keer geen anderhalve set nodig om onder stoom te komen.

Na anderhalf spel nam ze match resoluut in handen. Ze werkte het breakpunt weg en ging vervolgens in het derde spel door de opslag van Knapp. Henin rukte vaak op naar het net, werd enkele keren gepasseerd door Knapp, maar uiteindelijk bleek sterk serveren en dan volleren toch wel een lonende tactiek om het baselinespel van de nummer 47 van de wereld te ontregelen.

Na 42 minuten had Henin de eerste set beet met 6-3. In de tweede set zakte het servicepercentage van Justine tot net boven de 30%. In haar eerste opslagspel moest ze meteen al twee breakpunten wegwerken. Knapp serveerde sterk, maar maakte op de belangrijke momenten net iets te veel fouten om Henin echt het vuur aan de schenen te leggen.

Een break in het zesde spel volstond voor Henin om de match te beslissen. Na anderhalf uur zette Justine de kroon op het werk: 6-3, 6-3. Voor het eerst in haar carrière schrijft ze de Proximus Diamond Games op haar palmares. Op de erelijst volgt ze Amélie Mauresmo op.

heninact

JUJU , IN AKTIE MET HAAR BLIK NAAR HAAR VOLDENDE DOELEN IN 2008, WIMBLEDON EN DE OLYMPISCHE SPELEN IN PEKING.

knappact

KARIN KNAPP, DE ITALIAANSE UIT ZUID-TIROL EN DE VERRASSING VAN HEEL HET TORNOOI EN VOOR HET EERST IN EEN FINALE VAN EEN WTA-TENNISTORNOOI.

heninfw
HET PRONKSTUK MET DE VELE DIAMANTEN, EVEN IN DE HANDEN VAN JUSTIN.

finalisten

DE GELAUWERDEN VAN DE FINALE, KARIN KNAPP EN DE WINNARES JUSTIN HENIN.

juststudio

EEN ZOVEELSTE OVERWINNING DIE OP HAAR PALMARES KOMT.


16-02-08

ZATERDAG 16 FEBRUARI 2008

DE AVOND LOOP IS MIJ NIET GOED BEVALLEN,IK LIEP MET EEN EXTRA TRUI EN HAD HET RAP WARM,MISSCHIEN NIET MEER DOEN. HET KAN OOK ZIJN DAT MIJN TRAINING VAN GISTEREN NOG IN MIJN BENEN AANWEZIG WAS. EEN TRAINING VAN 10 KILOMETER GELOPEN EN WAS BLIJ DAT IK THUIS AANKWAM. MIJN HARTSLAG WAS HOGER DAN NORMAAL ,DIE KLOKTE NA AANKOMST 129, NORMAAL VOOR ZO EEN TRAINING HOOGSTENS 109, VROEGER ZAL HET OOK SOMS ZO GEWEEST ZIJN WANT IK TRAINDE OP GEVOEL VAN KUNNEN ,ALS HET NIET GING OF IK EINDE LATIJN WAS DAN MOEST JE GEWOON VERTRAGEN EN DAT ZONDER HARTSLAG METER,NU ZIT ER EEN HARTSLAG METER IN MIJN HORLOGE, EN DAN KIJK JE GEWOONLIJK ER EVEN NAAR,OMDAT HET NU IN HET KOPJE ZIT. IEDERE TRAINING IS OOK NIET HETZELFDE EN DAT IS ALTIJD MET UPS EN DOWS, EN HOE OUDER JE WORDT HOE LASTIGER EEN TRAINING KAN ZIJN,JE MOET ER MEER EN MEER VOOR DOEN OM TOCH NOG WAT RESULTAAT TE HALEN,IN HET BIJZONDER ALS JE NOG SNELHEID WIL HALEN. MIJN NIEUWE LOOPSCHOENEN DOEN HET GOED,BETER OF IK VANAVOND.

LUDO.

 

TEST NIEUWE LOOPSCHOENEN"DE GEL 1120 VAN ASICS"

TN712-0191_g3Stefaan

De eerste maal met nieuwe loopschoenen lopen is zoals
je eerste liefje, je bent er smoor op en het kan nooit meer stuk. Gisterenavond heb ik mijn eerste training gelopen met de gel 1120 van asics en ik moet zeggen dat het goed meegevallen is, het was een gevoel van zweven boven het asfalt en het is of dat je loopt op een luchtkussen. Ze zijn zeker lichter dan mijn oude versleten airmax van nike, en heb het gevoel dat ze licht en goed aanzitten maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen of ze het waard zijn. Runningschoenen hoeven niet heel duur te zijn, mijn nike's waren veel duurder dan nu de asics en ik geloof niet dat ze beter waren. Het nut van goede runningschoenen is om  bescherming te hebben tegen mogelijke blessures,bij nu de asics is er extra scholdemping onder de hiel,en het ziet er een flexibele schoen uit,maar het is nog afwachten, eerst zien na een hele tijd ermee gelopen te hebben, want de eerste keer is altijd nieuw. De asics heb ik ingelopen met een 8,700 km  trainingsronde , in het begin loslopen tempo , naar gelang versneld om de laatste kilometer er nog eens alles uit te halen, en dat was zwaar, zot zijn doet geen zeer,maar is het gezond? Goed ik leef nog en de chrono wees 35:41.12 , een gemiddelde van ongeveer 14,700 per uur. Dat is zeker, een wonder runningschoen bestaat niet,je zal er niet rapper van lopen,alleen  kan je soms het gevoel hebben van wel, en dat is goed voor lichaam en geest.....

Ludo.

gel11209(heren)

 15-02-08

ONGEZONDE LOOPTRAINING.


DONDERDAG 14 FEBRUARI 2008

VANAVOND HEB IK EEN LOOPTRAINING GEDAAN VAN 1 UUR EN 33 MINUTEN,MAAR HET WAS EEN MOEIZAME LOOPTRIP. IK HAD HET GEVOEL DAT HET ONGEZOND WAS EN MIJN ADEMHALING WAS ANDERS DAN ANDERS. HET WAS MIEZIG EN DE  NEVEL DEED DE LUCHT HELEMAAL GRIJS WORDEN, ER WAS BIJNA GEEN WIND EN ER ZAT VEEL VUILIGHEID IN DE KOSMOS ROND MIJ. MAAR IK WAS VERTROKKEN VOOR EEN LOOPTRAJECT VANAF MIJN THUISHAVEN GELUWE, NAAR GELUWE-TERHAND OM DAN VIA BESELARE TERUG RICHTING GELUWE TE LOPEN, IN TOTAAL EEN GOEDE 19 KILOMETER. IK LIEP AAN ZOWAT 12,500 KM PER UUR MET EEN GEVOEL VAN PUFFEN, MAAR MIJN MP-3 SPELER WAS MIJN REDDING  MET ONDERMEER MUZIEK VAN JOHN FOGERTY,THE EAGLES , BRUCE SPRINGSTEEN,KATE MELUA,JOHNNY CASH EN ALISON KRAUSS  KON IK HET VOLHOUDEN EN MIJN THUISHAVEN HEELHUIDS BEREIKEN,MAAR MET VEEL VUIL STOF IN DE LUCHTIS EEN INSPANNING LEVEREN NIET AAN TE RADEN , HEB HET AAN DE LIJVE ONDERVONDEN,NIET GEZOND. OOK PROBLEMEN MET MIJN LOOPSCHOENEN, MIJN ZWARTE NIKE'S AIRMAX ZIJN VERSLETEN NA  9 MAANDEN, IK BEN NOG DE IEMAND DIE MET DEZELFDE LOOPSCHOENEN TRAINT, AAN WEDSTRIJDEN MEE DOE EN ER ZELFS MEE WANDEL.   IN MIJN KOPPIE BEN IK DAN ZEKER DAT ZE  GOED AANZITTEN. MIJN VOLGENDE LOOPSCHOENEN ZULLEN VAN ASICS ZIJN, EN DUS GEEN ZWART VAN KLEUR.

LUDO.

Animated_heart_running_hg_wht

rockinallovertheworld_alb-jf

Who'll Stop The Rain.

the-eagles_000950_1_MainPicture

HOW LONG

bruce_springsteen

 MY OKLAHOMA HOME


katie_melua

If You Were A Sailboat

Johnny%20Cash

 I'm On Fire


Alison-Krause_370

When You Say Nothing At All

MIJN 9 MAANDEN TOEGETAKELDE LOOPSCHOEN VAN NIKE AIRMAX.100_4519

MIJN VOLGENDE RUNNING  EN WANDELSCHOEN ZAL DEZE ZIJN.100_4521

ASICS GEL 1120,IK NEEM ALTIJD EEN MAAT GROTER OF NORMAAL,IN MIJN GEVAL MAAT 44.

VANAVOND DE EERSTE TEST VAN DEZE RUNNINGSCHOEN.


12-02-08

MEDAILLE MARATHON NEUFVILLES 1983 IS BACK

 ALS PRILLE TWINTIGER LIEP IK DE MARATHON VAN NEUFVILLES VAN 1983 IN  EEN TIJD  VAN 2:42.12 , MIJN BESTE TIJD OOIT. IN MIJN KORTE CARRIERE HEB IK MAAR TWEE MARATHON"S GELOPEN EN DRIEMAAL EEN 100 KM ULTRALOOP. EEN HANDVOL HALVE MARATHON"S TUSSEN 1:13 en 1:20 EN DAT WAS HET. IK WEET NOG GOED DAT IK MIJN EERSTE MARATHON LIEP IN RUISELEDE , TRAINDE EEN GOEDE MAAND EN DAT WAS HET, IK MOEST MIJ OVER DE EINDMEET STROMPELEN , MIJN TIJD 3 UUR EN DRIE MINUTEN.IK TRAINDE ALTIJD OP GEVOEL, KILOMETERS , IEDERE DAG WAT MEER, NOOIT GEEN INTERVAL. DAT WAS MIJN STRATEGIE IN DIE TIJD. ONLANGS HEB IK MIJN MEDAILLE TERUG GEVONDEN VAN DE MARATHON VAN NEUFVILLES VAN 1983. HIER IS ZE........100_4495

 

MIJN SPORTHOOGTEPUNT VAN DE AFGELOPEN WEEK

DE ELFSTEDENTOCHT ZAL NIET MEER VOOR DIT SEIZOEN ZIJN, GEEN FRIESKOUDE WINTER MEER,MAAR NEDERLAND WEER HOOG BOVEN OP HET WERELDKAMPIOENSCHAP ALLROUND SCHAATSEN IN HET DUITSE BERLIJN.

MET SVEN KRAMER BIJ HET ALLROUND HEREN EN PAULIEN VAN DEUTEKOM BIJ HET ALLROUND DAMES WAS HET WK SCHAATSEN TERUG EEN HEERSCHAPPIJ VOOR NEDERLAND.

Berlijn50
PAULIEN VAN DEUTEKOM EN SVEN KRAMER , SAMEN VOOR NEDERLAND GOUD OP HET WK ALLROUND SCHAATSEN IN BERLIJN 2008.

Kampioen_104167c

SVEN KRAMER PRIMUS OP DE 10.000 METER EN ALGEMEEN WINNAAR

Berlijn38

Sven Kramer heeft zondag op overtuigende wijze zijn wereldtitel allround geprolongeerd. De Friese schaatser bleek in Berlijn de sterkste op de afsluitende 10.000 meter en stelde daarmee het goud veilig.

De Noor Havard Bokko eiste het zilver op. Het brons ging naar de Amerikaan Shani Davis.

Kramer klokte op de tien kilometer een tijd van 13.09,06 (baanrecord). Hij versloeg in een rechtstreeks duel zijn voornaamste concurrent Havard Bokko uit Noorwegen: 13.10,87.

Berlijn45

OOIT EEN STIEKEM DROOM VOOR PAULIEN VAN DEUTEKOM , MAAR TOT HAAR EIGEN VERBAZING WERD DAT OP DE SCHAATSBAAN VAN BERLIJN WERKELIJKHEID.

Berlijn23

  Paulien van Deutekom heeft zondag in Berlijn de wereldtitel allround veroverd. De Goudse schaatsster bleef na vier afstanden haar teamgenote Ireen Wüst een fractie voor. Het brons ging naar Kristina Groves uit Canada.

In haar jeugdjaren keek schaatsster Paulien van Deutekom geregeld op de televisie naar het wereldkampioenschap allround.

Van Deutekom bleef in het Berlijnse Sportforum haar ploeggenote Ireen Wüst een fractie voor. ,,Dit is echt supergaaf'', reageerde ze. ,,Ik ben wereldkampioen. Echt een droom die uitkomt.

EINDKLASSEMENT HEREN

1/SVEN KRAMER (NED) 500m.36.22- 5000m.6:13.35- 1500m.1:46.46-10000m.13:09.06-Totaal Punten 148.494

2/HAVARD BOKKO ( NOR) 500m.36.54-5000m.6:17.64-1500m.1:47.93-10000m.13:10.87-Totaal Punten 149.823 +1.33

3/SHANI DAVIS (USA) 500m.35.85-5000m.6:23.92-1500m.1:45.93-10000m.13:27.13-Totaal Punten 149.908 + 1.42

EINDKLASSEMENT DAMES

1/PAULIEN VAN DEUTEKOM (NED) 500m.39.65-3000m.4:03.33-1500m.1:57.83-5000m.7:07.10 Totaal Punten 162.191

2/IREEN WUST (NED) 500m.39.28-3000m.4:06.62-1500m.1:57.59-5000m.7:09.54 Totaal Punten 162.533 +0.35

3/KRISTINA GROVES (CAN) 500m.39.64-3000m.4:06.36-1500m.1:58.67-5000m.7:06.22 Totaal Punten 162.878 +0.69

Berlijn52

DE TRADITIE VAN HET WK ALLROUND SCHAATSEN,DE RONDRIT VAN DE WINNAAR EN WINNARES

 

 

09-02-08

WINTERWANDELING MET LENTEKRIEBELS,DE KLIJTE-HEUVELLAND

 ZATERDAG 9 FEBRUARI 2008,WANDELING 24 KM,DE KLIJTE-HEUVELLAND.

Het was juist rond de noen dat ik aankwam daar aan de kapel van de Klijte in het heuvelland,waar de inschrijving was in O. C de fontein. Toen ik geparkeerd stond en uit mijn oude peugeot j5 campingwagen stapte,zag ik plots dat mijn deksel van de tankopening weg was. Ik kon niet anders om weer met mijn campingwagen weg te rijden en ietsje verder te stoppen aan een tankstation, daar vroeg ik als ze geen deksel hadden, en gelukkig hadden ze er één, die ik kon kopen voor 5 euro. Ik kon weer met een gerust hart  naar de inschrijving rijden. Aan de inschrijvingtafel vroeg ik een kaart zonder lid , want na het verdwijnen van wandelmee.be zit ik voorlopig nog zonder wandelclub en toen ik begon aan de wandeling van 24 kilometer deed ik iets dat mij ook nog nooit overkomen was, het gedeelte van mijn inschrijvingskaart die ik in de bus moest werpen was de verkeerde, ik had het strookje voor de controleposten er in geworpen, maar goed ik heb de stempels dan maar laten plaatsen op het andere strookje met mijn gegevens.Ik vertrok rond 12.30 aan de kapel  , deze  gewijd aan Onze lieve vrouw bezoeking. Het golvend gebied De Klijte vroeger bij de parochie Reningelst, maar vanaf 1977 werd het heuvelland. De hoofdbrok van de 24 kilometer wandeltocht was Dikkebus waar  ik daar in het cultureelcentrum een eerste maal controle had. Er zouden er daar nog twee volgen, daar moest twee lussen gewandeld worden met tweemaal rond het domein van Dikkebus-vijver. Langs boerepaadjes met verre zichten van de westhoek en de Kemmelberg nabij.In Dikkebus was er een echte sporthappening in wording , met een landelijke voetbalmatch, een cyclecross was aanwezig  en rondom al dat vele wandelaars. Klokslag kwart voor vier was mijn wandeltocht volbracht. Mijn eerste wandeling in 2008 was een feit. Nog een gratis boterham met een bruine leffe naar binnen verorberd, deze winterwandeling met lentekriebels was een organisatie van wandelclub de nieuwe vrienden gevangenis Ieper.

1-350

DE KAPEL AAN DE O.C. de fontein in het dorpje De Klijte Heuvelland.

100_4500

Een winterwandeling met lentekriebels

100_4501
DIKKEBUS IN ZICHT TUSSEN HET RIET

collage3

DIKKEBUS WAS VEEL AANWEZIG BIJ DEZE WINTERWANDELING

HIER VOLGEN EEN AANTAL KIEKJES VAN EN ROND DIKKEBUS VIJVER.

100_4503
100_4502

100_4505

100_4506
100_4507
100_4504

100_4508

LANDELIJK TERUG RICHTING DIKKEBUS

100_4509

DIKKEBUS ALTIJD IN HET VIZIER

100_4510

HEMELSBLAUW IN FEBRUARI

100_4513

DE BOEREPADEN , LANGS DE WILGEN,MET DE KEMMELBERG NABIJ

100_4514

 

100_4518

KERK VAN KEMMEL DICHTBIj.

 

DIKKEBUS VIJVER IS 36 HECTAREN GROOT,EN DIE BESTOND AL VAN VOOR CIRCA 1320. DIE ONTSTOND DOOR HET AFDAMMEN VAN DE VALLEI VAN DE KEMMELBEEK. DE VIJVER BEVOORRADE IEPER DRINKWATER VIA DE BEKENDE IEPERSE GRACHTEN EN EIKENHOUTEN PIJPEN,DIE HET WATER TOT BIJ DE STADSWONINGEN BRACHT. NU NOG ALTIJD WINT IEPER DRINKWATER UIT DE VIJVER, VIA EEN FILTREER EN POMPSTATION. ER KAN RONDOM EN LANGS DE VIJVER GEWANDELD EN GEFIETST WORDEN, OOK VIA MEERDERE WANDELPADEN KAN JE DE VIJVER BEREIKEN. VOOR EEN NATJE EN EEN DROOGJE KAN JE VERPAUZEN IN DE CAFETARIA,OF GEWOON RUSTIG GENIETEN VAN DE NATUUR DAAR ROND DE VIJVER. HENGELAARS KOMEN EVENEENS AAN HUN TREKKEN,EN ER KUNNEN ROEIBOTEN GEHUURD WORDEN.

DSCF0116

Op de dijk staat de Vaubantoren (1648)(architect Sébastien Vauban), een robuust bouwwerk met valsluis die de watertoevoer naar Ieper kan regelen. Vauban was een Franse generaal, vestingbouwkundige voor Lodewijk XIV en maarschalk van Frankrijk.De Toren is een onderdeel van de vestingen. Nu wordt de Vaubantoren gebruikt als kleine kunstgalerij (vooral plaatselijke kunstenaars als Stefaan Goethals) en in 2002 werd er een kerstmarkt georganiseerd.

HET VIJVERHUIS

pres2pres1

CAFETARIA-TEAROOM-BRASSERIE-RESTAURANT

DIKKEBUSVIJVERDREEF 31,8900 DIKKEBUS-IEPER (WEST-VLAANDEREN-BELGIE) Tel:057/200085. Fax:057/218109. email: dikkebusvijver@yahoo.com

HET VIJVERHUIS IS IEDERE DAG OPEN VANAF 10.00 UUR,OP MAANDAG IS DIE GESLOTEN. 

 

05-02-08

AANKONDIGING EN INFORMATIE NATIONALE WANDELDAG 2008

GEPLANDE WANDELTOCHT STEKENE  OOST-VLAANDEREN  AFSTAND 42 KM

NATIONALE WANDELDAG  ZONDAG 24 FEBRUARI 2008

Smokkelaars-transparantMeersen
WaterwinningsgebiedSteengelaag
Hellestraat-2Baggaart

ZONDAG-DIMANCHE 24/02/2008

STEKENE (OOST-VLAANDEREN)07.30-15.00
AKTIVIA NATIONALE WANDELDAG6-12-17-21-30-42 km

Organisator: WANDELCLUB DE SMOKKELAARS STEKENE (149)
Réno Martens
09/326.00.13. marno@desmokkelaars.be.
Start: Gemeentelijke Sporthal, Nieuwstraat, Stekene.

Eén brok Stekense natuur, een aaneenschakeling van diverse bos- en natuurgebieden, met o.a. de Stekense gelaagputten, Den Baggaert, Den Bekaf, De Polken, de Meersen, dreef in, padje uit, de (ooit noodzakelijke) biotoop van de Smokkelaar is nooit ver weg ... Info : www.desmokkelaars.be

Bereikbaarheid: Aktivia Infobalie. Buslijnen 41-43-44 vanaf Sint-Niklaas (halte Stekene centrum).

Extra:
Wisselbeker Tocht/Goldencup Tocht
Nordic Walkers welkom
Stertocht Aktivia
Kortste afstand toegankelijk voor kinderwagens
Cultuurparcours: alle km
Natuurparcours: alle km

04-02-08

MIJN SPORTMOMENT VAN DE AFGELOPEN WEEK.

SPORT 59
LachendTIA HELLEBAUT WINT DE VIJFKAMP INDOOR MET BESTE WERELDJAARPRESTATIELachend
art_large_279969


TIA HELLEBAUT IS NA HAAR STAGE IN ZUID AFRIKA GOED BEGONNEN,ZE WINT HET BELGISCH KAMPIOENSCHAP VIJFKAMP IN EEN BESTE WERELDJAARPRESTATIE. MET 4.745 PUNTEN DOET ZE 55 PUNTEN BETER DAN DE RUSSISCHE ANNA BOGDANOVA. IN MAART ZIJN DE WERELDKAMPIOENSCHAPPEN IN HET SPAANSE VALENCIA WAAR ZE OM MOGEN MEE TE DOEN AAN DE VIJFKAMP , BIJ DE BESTE VIER VAN DE WERELD MOET ZIJN , DE KANS IS NU GROOT DAT ZE DAARBIJ IS. HAAR BELGISCH RECORD OP DE VIJFKAMP STAAT OP  4.877 PUNTEN.

Stefaan


 

01-02-08

NOSTALGISCHE DROMEN,FROM ATHENS TO SPARTA.

150px-Spartaerem1

NEE IK ZAL DE SPARTATHLON NIET MEER LOPEN,DAAR ZAL HET WEL TE LAAT VOOR ZIJN,MOEST IK TIEN JAAR EERDER TERUG BEGINNEN LOPEN ZIJN DAN ZOU IK ER MISSCHIEN WEL AAN GEDACHT HEBBEN. NU ZOU HET WAANZIN ZIJN OM DIT NOG TE DOEN,IK MAG ER NIET AAN DENKEN WAT VOOR EEN VOORBEREIDING DAT IS, TRAINEN EN NOG EENS TRAINEN,HONDERDEN KILOMETERS PER WEEK EN ZOMEER EN DAN NOG NIET TE SPREKEN OVER GEKWETST ZIJN EN ZOVEEL MEER, NIET DAT IK NU TE OUD BEN DAARVOOR ,ER ZIJN ER MEERDERE ATLETEN DIE NOG OUDER WAREN DIE HET EINDE GEHAALD HEBBEN MAAR DIE WAREN JAREN GETRAIND DAARVOOR OM DAN AAN ZOIETS TE BEGINNEN. VROEGER TOEN IK LIEP IN DE JAREN TACHTIG (VORIGE EEUW) WAS DE SPARTAHLON NOG MAAR PAS GEDOOPT, EN JA DOOR OMSTANDIGHEDEN KAPTE IK ERMEE. NU MET DEZE BEELDEN TE ZIEN, KRIJG IK NOSTALGISCHE DROMEN WAAR HET BIJ ZAL BLIJVEN. DEZE HELLE TOCHT VAN ATHENE NAAR SPARTA OVER 246 KILOMETERS, MET TIJDENS DE DAG MEER OF 30 GRADEN HITTE, EN DAN PLOTS DE NACHT IN MET EEN KOUDEGOLF VAN MAX 5 GRADEN, IN HET PIKDONKER DE ONGEREPTE NATUURPADEN DE BERGEN IN OM DAN DE TIJDSLIMIET VAN 36 UREN TE HALEN DAAR IN SPARTA, HET EINDPUNT VAN DE SPARTATHLON AAN HET STANDBEELD VAN LEONIDAS. DIT MOET JE GEZIEN HEBBEN , DE EERSTE VIDEO IS VIA GOOGLE   EARTH     , MET DE WAANZINNIGE ROUTE BESCHRIJVING. DE TWEEDE VIDEO IS EEN DOCUMENTAIRE VAN DE SPARTATHLON  2006.

imageB1

imageB24

 http://www.youtube.com/watch?v=z6q3Gpsba9w2

imageB22

 

PODIUM  SPARTATHLON 2007

1/ JUREK SCOTT(USA) 23UREN12MINUTEN14SECONDEN

2/ PIOTR KURYLO(POL) 24UREN29MINUTEN41SECONDEN

3/ VALMIR NUNES(BRA) 25UREN37MINUTEN40SECONDEN 

 

imageB23
PODIUM SPARTATHLON 2007 VROUWEN
1/ AKIKO SAKAMOTO ( JAP) 31 UREN 9 MINUTEN
2/ BRIGITTE BEC (FRA)  31 UREN 56 MINUREN
3/ KIMIE NOTE (JAP)  32 UREN 11 MINUTEN


 

 DE BELGISCHE ATLEET JOHAN BOGAERT WAS DE ENIGE BELG DIE IN 2007 MET EEN PRACHT PRESTATIE en een 79ste plaats met een tijd van 34:59:18 de finisch bereikte.

 
ERELIJST SPARTATHLON

JaarSnelste manLandTijdSnelste vrouwLandTijd
29 september 2006Scott JurekVlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten22:52.18Sumi InagakiVlag van Japan Japan28:37.20
30 september 2005Jens LukasVlag van Duitsland Duitsland24:20.39Kimie NotoVlag van Japan Japan30:23.07
1 oktober 2004Jens LukasVlag van Duitsland Duitsland25:49.56Kimie NotoVlag van Japan Japan29:57.40
26 september 2003Markus ThalmanVlag van Oostenrijk Oostenrijk23:28.24Akiko SakamotoVlag van Japan Japan29:07.44
27 september 2002Ryoichi SekiyaVlag van Japan Japan23:47.54Irina ReutovichVlag van Rusland Rusland28:10.48
28 september 2001Valmir NunesVlag van Brazilië Brazilië23:18.05Alzira LarioVlag van Portugal Portugal30:31.41
29 september 2000Masayuki OtakiVlag van Japan Japan24:01.10Hiroko OkiyamaVlag van Japan Japan29:16.37
24 september 1999Jens LukasVlag van Duitsland Duitsland25:38.03Anny MonotVlag van Frankrijk Frankrijk35:38.08
25 september 1998Kostas RepposVlag van Griekenland Griekenland25:11.41Mary Hanudel-LarssonVlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten28:46.58
26 september 1997Kostas RepposVlag van Griekenland Griekenland23:37Helga BackhausVlag van Duitsland Duitsland30:39
27 september 1996Roland VuillemenotVlag van Frankrijk Frankrijk26:21Helga BackhausVlag van Duitsland Duitsland29:50
29 september 1995James ZareiVlag van Engeland Engeland25:59.42Helga BackhausVlag van Duitsland Duitsland29:33.00
23 september 1994James ZareiVlag van Engeland Engeland26:15Helga BackhausVlag van Duitsland Duitsland30:41
24 september 1993Rune LarssonVlag van Zweden Zweden26:57.12Sigrid LonskyVlag van Duitsland Duitsland32:34.32
25 september 1992Hantief RuskoVlag van Bulgarije Bulgarije24:08.13Hilary WalkerVlag van het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk29:49.49
27 september 1991Janos BogarVlag van Hongarije Hongarije24:15.31Ursula BlasbergVlag van Duitsland Duitsland34:42.45
28 september 1990Yiannis KourosVlag van Griekenland Griekenland20:29.04Anne-Marie DeguilhemVlag van Frankrijk Frankrijk34:07.47
29 september 1989Patrick MackeVlag van het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk24:32.05Mary Hanudel-LarssonVlag van Zweden Zweden31:57.23
30 september 1988Rune LarssonVlag van Zweden Zweden24:42.05
25 september 1987Rune LarssonVlag van Zweden Zweden24:41.46Hilary WalkerVlag van het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk31:23.30
19 september 1986Yiannis KourosVlag van Griekenland Griekenland21:57Waltraud ReisertVlag van Duitsland Duitsland33:21
27 september 1985Patrick MackeVlag van het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk23:18Mary Hanudel-LarssonVlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten34:10
28 september 1984Yiannis KourosVlag van Griekenland Griekenland20:25.00Mary Hanudel-LarssonVlag van de Verenigde Staten Verenigde Staten34:15.10
30 september 1983Yiannis KourosVlag van Griekenland Griekenland21:53.42Eleanor RobinsonVlag van Engeland Engeland32:37.52

 

 
LIJST BELGISCHE FINISHERS SPARTATHLON1983 NOEL ROGIERS 7de tijd:31.59.00FERNAND TONNEAU 15de tijd:34.48.481984 NOEL ROGIERS 6de tijd: 31.00.501985 WILLIAM VERDONCK 12de tijd: 31.30.00LEO VAN TICHELEN 21ste  tijd:34.24.001986 Geen Belgische finishers1987 GILBERT GEVAERT 8ste tijd:31.11.08LEO VAN TICHELEN 13de tijd:35.04.401988 GILBERT GEVAERT 9de tijd:31.48.20LEO RIEMIS 11de tijd:32.51.28LEO VAN TICHELEN 17de tijd;33.53.341989 WILLIAM VERDONCK 10de tijd:30.45.54LEO VAN TICHELEN 13de tijd:32.19.29GILBERT GEVAERT 15de 32.40.14LEO RIEMIS 17de tijd:33.34.48ROBERT DHOOGHE 23ste tijd:35.12.261990 WILLIAM VERDONCK 10de tijd:30.47.28GILBERT GEVAERT 14de tijd:31.49.00DIRK BALLON 26ste tijd:35.06.41LEO VAN TICHELEN 27ste tijd:35.06.41RIK JONCKHEERE 35ste tijd:35.42.071991 WILLIAM VERDONCK 7de tijd:32.11.27LEO VAN TICHELEN 21ste tijd:35.07.381992 PAUL BECKERS 2de tijd:25.05.48HENRI TIJSKENS 7de tijd:29.44.34LEO VAN TICHELEN 8ste tijd:29.44.34IGNACE MATTHIJS 12de tijd:30.57.08GILBERT GEVAERT 19de tijd:32.40.44WILLIAM VERDONCK 28ste tijd:34.23.29PHILIP VERDONCK 29ste tijd:34.23.29LEO RIEMIS 36ste tijd:34.53.51PIETER DROOGMANS 50ste tijd:35.57.411993 IGNACE MATTHIJS 8ste tijd:29.56.45LEO RIEMIS 11de tijd:31.54.41WILLIAM VERDONCK 17de tijd:33.32.11PHILIP VERDONCK 18de tijd:33.32.11LEO VAN TICHELEN 26ste tijd:34.31.421994 IGNACE MATTHIJS 7de tijd:31.03.00LEO RIEMIS 9de tijd:32.03.00LEO VAN TICHELEN 27ste tijd:35.08.00ROBERT DHOOGHE 35ste tijd:35.40.001995 WILSON DAMMEKENS 24ste tijd:33.14.291996 WILSON DAMMEKENS 17de tijd:32.29.00KATIA NOLENS 45ste (VROUW) tijd:35.11.00DE ENIGE BELGISCHE VROUW DIE DE SPARTATHLON UITLIEPJOSEPH BUTENEERS 50ste tijd:35.30.001997 WILSON DAMMEKENS 37ste tijd:33.43.00JAN BAUWENS 58ste tijd:35.20.001998 Geen Belgische finishers1999 Geen Belgische finishers2000 ALAIN PONCHELET 72ste tijd:35.28.182001 ALAIN PONCHELET 45ste tijd:34.38.492002 EDWIN LENAERTS 64ste tijd:34.57.03WILLIAM VERDONCK 78ste tijd:35.28.102003 PHILIP VERDONCK 42ste tijd:33.46.452004 PHILIP VERDONCK 34ste tijd:34.16.222005 Geen Belgische finishers2006 Geen Belgische finishers2007 JOHAN BOGAERT