15-04-08

DWARS DOOR WERVIK 2008

oranje

Ik besloot Zaterdagmorgen om 10.00 uur om mee te lopen aan dwars door Wervik. Ik had er wel aan gedacht de dagen vooraf maar de beslissing kwam op de dag van de loopkoers. Na prikkels met mijn rug , en niet constant meer getraind te hebben , alleen sporadisch één tot twee keer per week een aantal kilometers. De loopkoers was in mijn streek en had geen andere plannen,Parijs-Roubaix was maar voor morgen. Het was van de club wedstrijd van de gavertrimmers Tiegem-Harelbeke geleden dat ik nog aan een looprun had mee gedaan. Ik schreef mij in voor de 13,6 kilometer,de grootste afstand. Intussen had ik gavertrimmer Pascal Debersaques tegen het lijf gelopen, en hij zou de 6,8 kilometer lopen. Ik ging mij klaar stomen in mijn campingwagen, en nog wat rusten. Toen ik wat later uit mijn campingwagen stapte, was er juist de passage daar langs de leie van de 6,8 kilometer, en zag dat het lastig was met de volle wind op kop, Pascal Debersaques liep in ongeveer tiende positie en moest nog de laatste keer het lastige vals plat richting het centrum van Wervik,om dan de laaste meters te lopen naar de aankomst aan het sportcentrum. Ik begon aan mijn los lopend rondje en ik voelde mij goed, de felle wind langs de wateren van de leie was nog meer op kop aan het blazen. Om kwart voor vier werd de start gegeven van de grooten Moriaen loop in dwars door Wervik. Ik liep rustig van start en nestelde mij in een grote groep met wat lopers met ondermeer Johnny Vandezande uit Zonnebeke. Ik had een goed gevoel , en liep goed uit de wind langs de leie, er werd zelfs wat in waaiers gelopen, na halfweg de loopkoers werd het groepje gehalveerd en ik moest ook afhaken, Dan waren we nog met een vijftal lopers, daar bleef ik een tijdje bij , maar bij het binnen gaan van de laatste twee ronden verdapperde ik , en liet de andere lopers in de steek, ik werd gedubbeld van de eerste loper Ghirma Woldu en sprong met hem mee, en liep in zijn zog voor een 150 meter, wat ging die snel en ik was toch door die hevige versnelling tot bij een aantal andere lopers gekomen, ietsje later na wat terug op mijn positieven te komen, kon ik nog wat versnellen op de laatste lastige bergop naar het centrum van Wervik, en was het toch nog puffen voor de laatste honderden meters. Mijn tijd 58:52 voor 13,6 kilometers, heb al betere loopkoersen gedaan,mijn gemiddelde was 13,86 km per uur. Ghirma Woldu won de race bij de mannen in een tijd van 42:28,twintig seconden boven het wedstrijd record,sterk gelopen met die lastige loop langs de leie.Almensh Belete die hier in Wervik woont en een top talent is bij de junior-meisjes,won de race in het algemeen bij de vrouwen in een nieuw wedstrijd record van 49:14. Een  t-shirt,een fles witten Werviks Moriaenbier, een Werviks tabaks gebak, een appel,shampoo en handwasgel zaten in het pakket van de naturaprijs. De verloting van de mountainbike was voor vier deelnemers tevergeefs want ze waren niet meer aanwezig, de vijfde trekking was de goede.

Ludo

Wedstrijdrecord voor Almensch Belete

De Afrikanen beheersten de 13,6 km van Dwars door Wervik.

Eritreeër Ghirma Woldu liep in zijn zegetocht liefst twee seconden sneller dan de Namense master Mohamed Berachid. Duatleet Jochen Neirynck mocht mee het podium op. Filip Vanhaecke, pas terug van een Amerikaanse stage met Marleen Renders, veroverde de vierde plaats. Voor Ghirma Woldu was er één minpuntje: de Bruggeling bleef elf seconden boven het wedstrijdrecord en miste zo de bijbehorende premie.

Almensch Belete die in Wervik woont, liet níets liggen. De 18-jarige Ethiopische asielzoekster duldde slechts elf van de ruim honderd mannen voor zich en scherpte het wedstrijdrecord van Sylvie Verthé (uit 2005) met 24 seconden aan. Stijn Vandevelde nam op de halve afstand, na een spaarzame wedstrijd, in de laatste rechte lijn de maat van Arnaud Lecoeuche uit Moeskroen. Echtgenote Lieselot Bossuyt maakte op dezelfde afstand het mooie weer bij de vrouwen. Zij hield vlot Ieperse Jaimie Demuynck achter zich. (hv)

Verslag uit het Nieuwsblad sportwereld-regio Wervik)

 

De commentaren zijn gesloten.