13-05-08

IN MEMORIUM " SWA "

 1757300469 A

François Sterchele 1982-2008 

Duizenden mensen hebben de begrafenisplechtigheid van François Sterchele bijgewoond. De 26-jarige spits van Club Brugge overleed vorige week donderdag na een verkeersongeluk.

De plechtigheid in de kerk van Alleur begon om 10u15. Onder luid applaus werd de kist van de verongelukte Rode Duivel door zes van zijn ploegmaats de kerk binnengedragen. Gaëtan Englebert, Philippe Clément, Jonathan Blondel, Birger Maertens, Stijn Stijnen en Sven Vermant, allen gekleed in een wit hemd en een witte das, droegen de kist.

Wit of beige
Onder de rouwenden waren heel wat spelers, onder wie Timmy Simons namens de Rode Duivels, en bestuurders uit het Belgische voetbal. Zoals de moeder van Sterchele had gevraagd, waren alle aanwezigen gekleed in het wit of het beige.

D'Hooghe met krop in de keel
Tijdens de plechtighed, die meer dan twee uur duurde en buiten de kerk op groot scherm werd uitgezonden, onderstreepte Club Bruggevoorzitter Michel D'Hooghe waarom het afscheid van de aanvaller zo zwaar weegt. "François, het is zo moeilijk om van jou afscheid te nemen omdat het zo gemakkelijk was om van jou te houden", zei D'Hooghe met een krop in de keel.

Ook Vinnie Verhoeven, de boezemvriend van Sterchele, nam het woord. "Mijn vriend, je blijft voor altijd in mijn hart en in mijn leven. Je leeft voort in mij. Wij zijn dezelfde en blijven dezelfde", zei de Beerschotspeler geëmotioneerd.

Intieme plechtigheid
Na de plechtigheid mocht ook de massa het stoffelijk overschot van François Sterchele groeten. Deze namiddag volgt nog een intieme plechtigheid in het funerarium van Robermont, gevolgd door de crematie en de bijzetting van de urne op het kerkhof van Alleur. (belga/adv)

 art_large_387604art_large_387654art_large_387583

HET LEVEN KAN VLUG VOORBIJ ZIJN, GENIET VAN ELKE SECONDE,GENIET VAN ELK MOMENT,LEEF NIET TE VLUG, JONG EN OUD, GAAT NIET TE VLUG, HET VERKEER KAN DODELIJK ZIJN, DENK NA IN DE ROES VAN HET LEVEN.

Ludo


De commentaren zijn gesloten.