19-05-08

SPORT- ARCHIEF : CLUB SPEELDE DERTIG JAAR GELEDEN DE FINALE OP WEMBLEY.

 SPORT - ARCHIEF
CLUB HULDIGT HELDEN VAN DERTIG JAAR GELEDEN,OP ZATERDAG 10  MEI WAS HET PRECIES DERTIG JAAR GELEDEN DAT CLUB BRUGGE TEGEN LIVERPOOL DE FINALE SPEELDE VAN EUROPACUP I.
DE THUIS WEDSTRIJDEN VAN CLUB HEB IK ALLEMAAL LIVE  GAAN ZIEN TER PLAATSE,ALLEEN BEN IK NIET MEE GEWEEST NAAR DE FINALE OP WEMBLEY.
t19

Op 10 mei 1978 speelde Club Brugge op Wembley de finale van de Europabeker voor Landskampioenen tegen Liverpool. Alhoewel blauw-zwart met 1-0 verloor, zorgde het toch voor een unicum in de Belgische voetbalgeschiedenis. Club is immers nog steeds de enige Belgische ploeg die erin slaagde de finale van Europacup I te bereiken. Om dat te vieren, werden de helden van dertig jaar geleden gisteravond uitgenodigd in het Jan Breydelstadion. Birger Jensen, Raoul Lambert, Jan Simoen, Gino Maes, Jos Volders en Dirk Sanders tekenden allen present. Ook de vrouw van de zieke Fons Bastijns was aanwezig, net als de medische staf (toenmalig Clubdokter Michel D’Hooghe en kine Eddy Warrinnier) en tal van bestuurslui van toen. Onder meer Georges Leekens en René Vandereycken (en ook huidig Clubcoach Mathijssen) moesten verstek geven omwille van verplichtingen met de Pro License. Ook de Nederlander Charles Corver, die dertig jaar geleden de finale floot, liet zich verontschuldigen.

Naast woordvoerder Jacques De Nolf namen ook Blue Army-voorzitter Geert De Cang en Clubvoorzitter Michel D’Hooghe het woord. Blue Army reisde een tijdje geleden naar Liverpool om na te gaan in hoeverre de finale van dertig jaar geleden ginds nog deel uitmaakt van het collectieve geheugen. “We kwamen in Liverpool de ex-spelers Phil Thompson en David Fairclough tegen”, aldus De Cang, “en volgens hen was die match tegen ons de allerbelangrijkste. De wedstrijd werd gespeeld op Wembley en had daarom iets heel aparts. Van de spelers was hen in de eerste plaats Birger Jensen bijgebleven, die toen misschien wel de match van zijn leven keepte.”

De Blue Army-voorzitter richtte zich nadien expliciet tot de Brugse helden van toen. “Die finale bereiken is hét moment van Club geweest. Het is de mooiste prestatie ooit geleverd en geeft de Clubfans nu nog steeds een heel warm gevoel. Club Brugge is toen gegroeid van een clubje in West-Vlaanderen tot een grote club in België en zelfs Europa. Het was ook de start van de spionkop, want als we nu “You’ll never walk alone” zingen, is dat allemaal te danken aan die ene wedstrijd. Die finale tegen Liverpool heeft Club Brugge gevormd, geboetseerd, en daarom zeg ik: proficiat en bedankt!”

Nadien benadrukte ook Clubvoorzitter Michel D’Hooghe nog eens welk huzarenstukje toen werd neergezet. “We beleefden onder trainer Ernst Happel enkele onvergetelijke Europese campagnes waarbij we onder meer Real Madrid, Atletico Madrid en Juventus uitschakelden. We hadden toen slechts een kern van zeventien man. Eddy (Warrinnier, sf) en ik moesten ons telkens driedubbel plooien om iedereen fit aan de aftrap te krijgen. Maar zoals Geert daarnet zei was die wedstrijd een mijlpaal in de geschiedenis van Club Brugge. Ik kan jullie spijtig genoeg niet beloven dat we binnen de dertig jaar nog zo’n finale zullen spelen. We kunnen alleen maar hopen dat we ooit nog eens terug naar Wembley mogen. Let’s have a dream!”


FC Liverpool (Eng) - Club Brugge 1-0

Woensdag 10.05.1978 20:15

FC LIVERPOOL (ENG): Ray Clemence – Phil Neal, Phil Thompson, Emlyn Hughes, Alan Hansen – Terry McDermott, Graeme Souness, Ray Kennedy – Jimmy Case (62’ Steve Heighway), Kenny Dalglish, David Fairclough.
Coach: Bob Paisley.
CLUB BRUGGE: Birger Jensen – Fons Bastijns, Eddie Krieger, Georges Leekens, Gino Maes (70’ Jos Volders) – Julien Cools, René Vandereycken, Daniel De Cubber, Lajos Kü (60' Dirk Sanders) – Jan Simoen, Jan Sörensen.
Bank: Leen Barth, Bernard Verheecke, Raoul Lambert.
Coach: Ernst Happel.
DOELPUNTEN: 63’ Dalglish (1-0).
GEEL: Case, Vandereycken.
LEIDING: Charles Corver (Nederland)
TOESCHOUWERS: 92000

Europees 1977-781628502
Liverpool_celeb_ECF78_L2

 
                                                 DE WEG NAAR DE FINALE     2005-12-09,chelsea%20028


RondeNrMatchScore
1/16 finale (heen)1.Kuopio Palloseura (Fin) - Club Brugge0 - 4
1/16 finale (terug)1.Club Brugge - Kuopio Palloseura (Fin)5 - 2
1/8 finale (heen)1.Club Brugge - Panathinaikos Athene (Gri)2 - 0
1/8 finale (terug)1.Panathinaikos Athene (Gri) - Club Brugge1 - 0
1/4 finale (heen)1.Club Brugge - Atletico Madrid (Spa)2 - 0
1/4 finale (terug)1.Atletico Madrid (Spa) - Club Brugge3 - 2
1/2 finale (heen)1.Juventus Turijn (Ita) - Club Brugge1 - 0
1/2 finale (terug)1.Club Brugge - Juventus Turijn (Ita)2 - 0
finale0.FC Liverpool (Eng) - Club Brugge1 - 0

 ZIE HIER DE BEELDEN VAN CLUB TEGEN JUVENTUS EN LIVERPOOL DESTIJDS, BRT EN BBC ARCHIEF.

object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ewpRnMedwvY&hl=nl"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ewpRnMedwvY&hl=nl" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

object width="425" height="355"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dDW4aH6eC0U&hl=nl"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dDW4aH6eC0U&hl=nl" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"></embed></object>

 

18-05-08

JOGGING DU COLLEGE DE KAIN

Mijn doel was van Zaterdag 17 Mei 2008 de Euraudax 50 kilometer te stappen in Merkem,deze zou starten om 9.00 uur maar ik had mij overslapen en was pas wakker omstreeks 8.30,ik kon het vergeten om daar nog op tijd te zijn en was teleurgesteld want altijd is het daar een mooie Euraudax-tocht en dit jaar zou het stappen zijn met een stop bij de paters in Westvleteren, de trappist zou ik dus ook mogen vergeten. Ik zou dan maar naar Kain gaan bij Doornik om toch nog eens een loopwedstrijd mee te doen, met de onzekerheid van wat ik er zou vanaf brengen na twee volle weken niet getraind te hebben met die felle kuitbeen kwetsuur. Bij het wandelen en het fietsen voel ik niets,maar vanaf ik loop , krijg ik na enkele kilometers die schravende pijn. De start werd gegeven om 15.00 uur en zoals gewoonlijk daar in Wallonie met meer of 500 lopers en joggers. Ik starte vooraan en kon mij handhaven in een grote groep lopers van ongeveer twintig met daarbij de eerste vrouw, ik liep ongeveer bij de eerste veertig. Dat zou ik 4 km volhouden , maar dan moest ik al deze groep laten gaan, het tempo was te hoog, het was al afzien en enkele kilometers verder was daar de mont sint aubert, daar was het klimmen geblazen, zijdelings en dan ietsje verder door het bos was het heel zwaar en ging ik helemaal niet meer vooruit, meerdere lopers liepen mij voorbij en aanklampen kon ik gewoon niet, en de ramp was dat ik die pijn terug aan het voelen was aan mijn kuitbeen, dus de kwetsuur of wat het is blijft er zitten. Ik was blij toen we aan een lange afdaling begonnen,maar de pijn werd erger en moest ik mij inhouden. Ik was blij toen ik de aankomst kon bereiken daar aan het collége notre-dame de la tombe van Kain. Als 145ste en de 11,7 km in 51:57 met een gemiddelde van 13,513 km per uur. Ik begin mij toch af te vragen nu met die kwetsuur en zomeer, of ik nog de wilskracht en de verbetenheid heb om het nog op te brengen om nog  prestatie's te kunnen lopen.

Ludo

15-05-08

BEDANKT JUJU

IK ZAG HAAR LIVE BIJ DE FINALE VAN DE FED-CUP 2006 IN EEN BOMVOLLE SPIROUDOME TE CHARLEROI, EN HET ZAL VOOR DE LAATSTE KEER GEWEEST ZIJN,WANT HET IS VOORBIJ, JUJU WE ZULLEN AL DIE ONVERGETELIJKE TENNIS MOMENTEN NOOIT VERGETEN. JE GROTE PERSOONLIJKHEID,EEN VOORBEELD VOOR DE JEUGD, OOK IN HET BIJZONDER VOOR DE POLITIEKE HEERSERS VAN ONS LAND DIE BELGIE HEET. JE BUITENGEWONE BACKHAND, DIE WILSKRACHT OM ALTIJD TERUG TE KOMEN , JE WAS EEN VECHTERTJE TOT EN MET. HAAR KLEINE GESTALTE,NIET GEMAAKT VOOR HET TENNIS ZEGGEN ZE MAAR TOCH WON ZE VAN AL DIE FYSIEKE STERKE VROUWEN MET  SPIERBUNDELS. VOOR MIJ IS DE PRESTATIE VAN HAAR LOOPBAAN, DE HALVE FINALE BIJ DE OLYMPISCHE SPELEN IN ATHENE, WAAR ZE UIT EEN MEER DAN VERLOREN POSITIE ZOALS ZO VAAK ALLES RECHT ZET EN WINT VAN MYSKINA. ZE WON BIJNA ALLES, ALLEEN WIMBLEDON NIET, MAAR MERCKX WON OOK BIJNA ALLES, ALLEEN EEN RACE NIET EN DAT WAS PARIJS-TOURS. JUJU IS DE GROOTSTE BELGISCHE SPORTVROUW ALLER TIJDEN , MISSCHIEN WEL DE GROOTSTE KAMPIOENE VAN BELGIE ALLER TIJDEN, VOOR EDDY MERCKX. WE ZULLEN HAAR VUISTJE EN HET AANRAKEN VAN HAAR PETJE MISSEN,BEDANKT JUJU.  HAAR INZET VOOR DE KANKERPACIENTJES, EN ZOVEEL MEER WORDT IN HAAR TOEKOMST BELANGRIJK.

album_large_388717album_large_388719album_large_388733fedcup6

100_1567Kopie (2) van Kopie van 100_1463

fedcup5Kopie van Kopie van 100_1491

pic2395     pic2384fs_henin

 

 

13-05-08

IN MEMORIUM " SWA "

 1757300469 A

François Sterchele 1982-2008 

Duizenden mensen hebben de begrafenisplechtigheid van François Sterchele bijgewoond. De 26-jarige spits van Club Brugge overleed vorige week donderdag na een verkeersongeluk.

De plechtigheid in de kerk van Alleur begon om 10u15. Onder luid applaus werd de kist van de verongelukte Rode Duivel door zes van zijn ploegmaats de kerk binnengedragen. Gaëtan Englebert, Philippe Clément, Jonathan Blondel, Birger Maertens, Stijn Stijnen en Sven Vermant, allen gekleed in een wit hemd en een witte das, droegen de kist.

Wit of beige
Onder de rouwenden waren heel wat spelers, onder wie Timmy Simons namens de Rode Duivels, en bestuurders uit het Belgische voetbal. Zoals de moeder van Sterchele had gevraagd, waren alle aanwezigen gekleed in het wit of het beige.

D'Hooghe met krop in de keel
Tijdens de plechtighed, die meer dan twee uur duurde en buiten de kerk op groot scherm werd uitgezonden, onderstreepte Club Bruggevoorzitter Michel D'Hooghe waarom het afscheid van de aanvaller zo zwaar weegt. "François, het is zo moeilijk om van jou afscheid te nemen omdat het zo gemakkelijk was om van jou te houden", zei D'Hooghe met een krop in de keel.

Ook Vinnie Verhoeven, de boezemvriend van Sterchele, nam het woord. "Mijn vriend, je blijft voor altijd in mijn hart en in mijn leven. Je leeft voort in mij. Wij zijn dezelfde en blijven dezelfde", zei de Beerschotspeler geëmotioneerd.

Intieme plechtigheid
Na de plechtigheid mocht ook de massa het stoffelijk overschot van François Sterchele groeten. Deze namiddag volgt nog een intieme plechtigheid in het funerarium van Robermont, gevolgd door de crematie en de bijzetting van de urne op het kerkhof van Alleur. (belga/adv)

 art_large_387604art_large_387654art_large_387583

HET LEVEN KAN VLUG VOORBIJ ZIJN, GENIET VAN ELKE SECONDE,GENIET VAN ELK MOMENT,LEEF NIET TE VLUG, JONG EN OUD, GAAT NIET TE VLUG, HET VERKEER KAN DODELIJK ZIJN, DENK NA IN DE ROES VAN HET LEVEN.

Ludo


02-05-08

100 KM VAN IEPER "WANDEL-DRIEDAAGSE"

100_5120100_5119


Vrijdag 2 Mei 2008 "1ste wandeldag".De fenix-zaal is het punt waar de driedaagse 100 km van Ieper zijn start en eind heeft van het Internationaal wandel gebeuren. 30 km wandelen in  de bossen van Zillbeke,langs Zillebeke-vijver.Het glooiende landschap ten zuidoosten van Ieper,het groot woud met enkele heidevelden die het landschap inkleuren. Het bosrijke gebied tussen Zillebeke en Zandvoorde een pareltje van wandelgenot. De eerste controlepost is in een stukje Canada,ik wandel in de Canadaweg-laan langs de begraafplaats waar vele gesneuvelden liggen van den groten oorlog van 1914-1918,De stempel wordt gegeven in het oorlogs-en openluchtmuseum"Sanctury Wood",dit museum van 2 ha groot met 200 meter tranchés te bekijken, is het oudste en wellicht ook de grootste privé oorlogsverzameling, met vele unieke stukken.De wandeling gaat langs Hill 62, Deze vroegere frontlijn van 1916 werd beplant met hun nationale boom , de ahorn of esdoorn. De hele wandeling is trouwens in en langs het oorlogsverleden van 1914-1918 met kerkhoven, Het Zillebeekse gehucht 't Hooge,De Zandberg met zijn vele weeg en paadjes. De Gasthuisbossen worden door gewandeld,Het grootste bos op het grondgebied van Zonnebeke is "Den Doel", brede wandelpaden kruisen het Polygoonbos, die een staatsdomein is. Een verpauzing met een natje en een droogje wordt verorberd in "De Dreve", daar is er een tweede controle. De nonnebossen worden door gewandeld, met zijn vele houten chalets, intussen is het zonnetje van de partij en moet de trui dringend van mijn lijf genomen worden. Met wat hulp van een mede-wandelaar waar ik al een tijdje aan het wandelen ben, wordt dat gedaan. Veel natuur en groen tijdens deze eerste etappe van de 100 km van Ieper, het vierlingbos is een verademing van groen en zijn prachtige fauna en flora met zijn veertien vijvers. We wandelen voorbij de enorme mijnenkrater " de Caterpillar" met een diameter van bij de 200 meter. De herinnering aan de eerste wereldoorlog getuigen overal in de streek. De Gasthuisbossen worden nogmaals in gewandeld om via terug naar Zillebeke, via Zillebekevijver de laatste loodjes te wandelen naar de finish, THE FENIX. De eerste wandeldag was een prachtige wandeling ,met veel groen ,natuur,bos, dwars door enkele boerderijen, en een goed weertje, wat kan een wandelaar nog meer wensen.

Zaterdag3Mei2008, de tweede wandeldag is het koninginnenstuk van de 100km van Ieper,met 50 km wandelen met de beklimmingen van de West-Vlaamse en Frans-Vlaamse heuvels. Ik start vandaag veel vroeger dan de eerste wandeldag,klokslag 6.45 ga ik al van start langs de gerenoveerde vestingwallen, deze zijn ontstaan in de 16de eeuw. De wandeling gaat via de Dikkebusseweg en de wijk ter Olmen naar het recent toegankelijk gemaakte Tortelbos, waar het sneukelpad is aan de bosrand waar allerlei struiken met eetbare vruchten groeien  zoals aalbes,stekelbes en framboos, hier is het vandaag een gefluit van zangvogels, de vink schittert in de tevoorschijnende zon.Langs smalle natuur paadjes en tussen groen gaat het richting Dikkebusvijver, waar de zon helemaal de vijverwaters in stralen in bezit neemt. Met de Kemmelberg voor mij is het rustig wandelen in een valleilandschap, met authentieke veldpaden,vele kronkelende beekjes, die met hagen en houtkanten bevolkt zijn. Hier zijn er nog vele knotwilgen tussen het landgoed en weiden, dat vind ik prachtig. In de verte ligt Dranouter, en Loker voor mij, één van de deelgemeenten van het Heuvelland. We beklimmen de Scherpenberg die 125 meter hoog is, nabij deze heuvel is het even verpauzen op een hoeve, waar er een controle is. We betreden de flank van de Rode Berg en daar is er de lus richting Westouter en de weg naar de Franse schreve. Daar is er een kuitenbijter met steile paadjes en trappen met een hoogteverschil van 57 meter.De wandeling gaat verder een eind op Frans grondgebied, met voor mij, de Catsberg(Mont des Cats) .Met fraaie paadjes heuvelend gaan we de Zwarte berg op,langs frisgroene hagen, grove dennen,lager mooie beuken, elzenbomen bereik ik het controlepunt boven op de Zwarte Berg "cafe Aux Touristes" waar ik naar het toilet moet, daar eet ik een belegd broodje met pate en drink ik een bruine leffe.Met verse energie begin ik aan de afdaling langs de Douvebeek, nog altijd op Frans grondgebied, ietsje verder wandel ik de schreve voorbij en zijn we terug in Vlaanderen, waar er in een hoeve terug een verpauzing is met een watertje en een fruitig youhourtje. Lang blijf ik niet terplaatse en passeer ik de heuvelachtige paadjes waar het terug flink omhoog gaat. De wandeling gaat langs de flanken van de Kemmelberg, maar door er op Kemmel een autorally afdaling is, wordt er niet op gewandeld. Via een bosweg gaan we nog een natuur provinciaal domein in, waar er richting Voormezele wordt gewandeld. De laaste stop is aan de kazerne van Ieper, waar iedere stapper een ijsje in de handen wordt gestoken,de Ieperse torens zijn in zicht, de eindmeet is heel nabij, langs de verdronken weide en de vestingen kom ik omstreeks 14.15 aan terug in zaal THE FENIX, en is de 50 km wandeling met het warm zonnetje ten einde.

 

Zondag 4 Mei 2008:De Derde wandeldag en tevens de afsluiter van de 100 km van Ieper is een tafereel van natuurgebieden,herdenkingsplaatsen van de eerste wereldoorlog en mooie vergezichten. Ik wandel vandaag de 20 km , en mijn start was pas om kwart voor tien in de voormiddag, en het zonnetje was al goed aan het branden. via de vestingen  wandelen we dwars door de verdronken weiden , een prachtig natuurgebied,zowat 34 ha groot, vele watervogels zoals de aalscholvers,duikeenden en futen voelen zich hier thuis,tussen het riet zie ik een geelgors wegvliegen. de wandeling gaat langs de kazerne van Ieper waar vele wandelaars hun optrek hebben in grote tenten , meestal Britse, Duitse,Franse en Nederlandse stappers die in de kazerne een viertal dagen blijven. We belanden langs de oude  vaart Komen-Ieper, om weer aan de palingbeek te stappen. via vele kronkelende wegen trekken we richting Hollebeke en dan terug via de palingbeek. Een stukje prachtige natuur vol variatie,graslanden met mooie poelen. boomgaarden zijn er troef en we wandelen door een oud bos die overgaat in een jong bos. er is nog een controle in devoormalige hoeve Callewaert die in het provinciedomein ligt, nu is het een bezoekerscentrum  met aandacht voor duurzaam bouwen, het diervriendelijk omgaan met huis-en neerhofdieren en ook het ecologisch verbouwen van groenten. Tenslotte gaat de wandeling naar Zillebekedorp waar er ook nog een controle is, en verder langs de alombekende vijver daar ter plaatse. Intussen had ik telefoon ontvangen dat ik niet op een afspraak moest zijn , en als toemaatje heb ik dan nog de 10 km gewandeld, want had plots tijd zat. De driedaagse was voorbij, en was het nog genieten in de zon aan de Fenixzaal met enkele koele streek biertjes. 

100_5121100_5122

100_5127100_5130

100_5133100_5134

100_5135100_5136

100_5137100_5138

100_5140100_5141

100_5142100_5143

100_5146100_5149

iezikr2f01100_5151

100_5152100_5153

100_5154100_5155

100_5157100_5158100_5159

100_5161100_5162

100_5163100_5165

100_5166100_5167100_5170

100_5171100_5173100_5174

100_5176100_5178

100_5179100_5181

100_5182IMG_3002

IMG_3025IMG_3035IMG_2987

 

19:53 Gepost in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook