17-10-08

Mijn Toevallige Blog Momenten


 

 

The Barkley 100 Mijl.

barkleyyq6

Een 100 mijl ultraloop gehouden in Frozen Head State Park, Tennessee.
Er worden veel 100 mijl trails gehouden in Amerika dus wat maakt deze zo bijzonder?
Omdat deze ultraloop tot nu toe maar 6 finishers heeft in hun 21 jarig bestaan
In 1977 ontsnapte James Earl Ray, de moordenaar van Martin Luther King, uit de gevangenis die in dit gebied ligt. 54 uur later werd hij weer gevangen genomen maar een paar mijl van de gevangenis vandaan. Een locale ultrarunner, Gary Cantrell, dacht bij zichzelf; in 54 hours i could have been 100 miles away!
Zo begon hij daar hard te lopen, en het was erger dan hij dacht, het gebied was onbegaanbaar. Daar begon de gedachten om een wedstrijd op die trails te plannen.
De Barkley Marathon was geboren.
Men loopt 5 zogenaamde loops en iedere loop is 20 mijl (32 km). De ondergrond zijn trails waarvan er vele al overgroeid zijn en sommige trails zijn zo oud dat het haast niet meer herkenbaar is. 20% is geen trail maar gaat gewoon door het bos. Maar daar blijft het niet bij, in iedere loop zitten ongeveer 13 klimmen met een totaal hoogteverschil van 10.000 feet per ronde. Dit is ook een van de redenen waarom de trails zo slecht zijn, niemand loopt hier meer omdat het te zwaar en onbegaanbaar is. Er liggen overal omgevallen bomen en alles groeit in het wild.
Wat namen van deze klimmen? Bird Mountain, Little Hell, Rat Jaw en Big Hell. Afdalingen zijn bv The Zip Line en Leonards Butt Slide. 
Er zijn onderweg 2 waterposten die onbemand zijn (als je ze vind). En pas als je weer op het basis kamp bent na 20 mijl is er een echte verzorgingspost.
Iedere loop moet je binnen 12 uur lopen en dus 100 mijl in 60 uur. Dat is te doen zou je zeggen maar er is nog een moeilijkheidsfactor ingebouwd en dat is dat het niet gemarkeerd is. Je krijgt een map mee en een geschreven route 
en daarmee moet je het doen. Een andere moeilijkheidsfactor is dat is je in iedere ronde 9 tot 11 boeken (het varieert) moet vinden. Deze liggen ergens op het parcours en uit ieder boek moet je een bladzijde meenemen. Mis je er een dan ben je eruit.
Na ongeveer 12 uur kom je als je geluk hebt uit bij het kamp en daar gaat het voor veel lopers mis. Men geeft vaak de pijp aan Maarten na 2 of 3 loops want je weet wat je te wachten staat de komende 12 uur. Als je uitstapt wordt er wel een mooie trompet DNF melodie voor je gespeeld. De 3de en 4 de ronde is ook in tegenovergestelde richting, en de 5de loop mag je zelf kiezen.
Je kunt je ook niet zomaar inschrijven. Je schrijft een Essay waarom je deze Barkley zo graag wil doen. Doe je dat goed dan ben je een van de gelukkige om mee te doen aan deze bizarre tocht. Er mogen maar 30 tot 35 lopers meedoen. Ben je een van de gelukkige dan is de entree 1.55 dollar en een kentekenplaat van de staat waar je in woont.
En oh ja, zou je het mogen halen dan is er geen prijs, je zal het moeten doen met eeuwige roem. Wil je een shirt dan is die te koop voor 25 dollar.
Het klinkt als een ideale ultrarun voor de adventure racer!

Een Prachtige slideshow zie je hier................

...........http://www.washingtonpost.com/wp-srv/photo/gallery/070420/GAL-07Apr20-71745/index.html

Een Super Blog Foto Van Aurelie

f0wabn-1                                         

De Fiere Haan

Blog van Aurelie.....

........http://a-fotografie.skynetblogs.be/

Mijn haan verhaal

Het fiere haantje met borst vooruit en zijn weelderige staart zit niet meer alleen onder de kerktoren.De kroost haantjes met kippen,die de ingang van het dorp opfleuren,vluchten doen ze s'avonds in de bomen van de tuin van de dorpspastoor.Daar zingen ze elke morgenstond samen in koor hun jubellied. Het gekraai overtreft het lawaai van het aanstormend verkeer op de snelweg verder weg.

Ludo.


 

De commentaren zijn gesloten.