26-10-08

NIEUW VERHAAL EN BEELD OP MIJN BLOG IN DE TOEKOMST

ALS GEWEZEN MOORSLEDENAAR,MIJN GEBOORTEDORP,MIJN JEUGD,EX-WIELRENNER UIT MOORSLEDE,MOORSLEDE WAS EEN BEKEND WIELERDORP IN HEEL WEST- EUROPA,CYRIEL VANHAUWAERT LEERDE ZIJN DORP EN VOLK FIETSEN.IN DE TOEKOMST ANEKDOTES,ARCHIEF MET FOTO'S EN ZOMEER OP MIJN BLOG TE BESPEUREN OVER DE BAKERMAT VAN DE WIELERSPORT IN EN OVER MOORSLEDE.

 

HET DORP VAN CYRIEL VANHAUWAERT"DE LEEUW VAN VLAANDEREN",DE WIELERHELD REED MET ZIJN FIETS VAN MOORSLEDE NAAR MILAAN EN WON DAN DE GROTE.......................

............KLASSIEKER MILAAN-SAN-REMO.ALLE GROTE NAMEN FAUSTO COPPI,GINO BARTALI,FERDI KUBLR,STAN OCKERS,RIK VAN STEENBERGEN EN VELE ANDERE KWAMEN NAAR MOORSLEDE AFGEZAKT EN NAMEN DEEL MET DENDERENDE MEETINGS OP DE VELODROOM VAN MOORSLEDE VAN DE LEGENDARISCHE FIGUUR WIESTEN HUYGHE,DIE IN DIE TIJD VEEL KON EN DEED VOOR DE WIELERSPORT IN ZIJN DORP.

Moorslede.  Velodrom en Statiestraet by velodroomvrienden.moorslede.

 Moorslede,de velodrom.

 

MOORSLEDE WAS IN DIE TIJD EN VOOR HELE TIJD DE BAKERMAT VAN DE WIELERSPORT MET ALS HOOGTEPUNT IN 1950 HET WERELDKAMPIOENSCHAP WIELRENNEN OP DE WEG,MET DE ECHTE FLANDRIEN BRIEK SCHOTTE ALS WINNAAR.

BINNENKORT SCHRIJF IK NU EN DAN IETS OVER DE WIELERSPORT IN MOORSLEDE DOOR DE JAREN HEEN,EEN DOCUMENT MET NOSTALGIE IN ALLE GLORIE.

HET WERELDKAMPIOENSCHAP IN 1950 WORDT EEN EERSTE PRENT  MET OUD ARCHIEF BEELDVERHAAL........................Op een dag deel 1

100_6552

OP EEN DAG DEEL 1 VAN EEN DOCUMENT OVER HET WK-WIELRENNEN OP DE WEG 1950 IN MOORSLEDE.

Ludo Depoortere Moorslede

FOTO UIT DE OUDE DOOS, EEN OVERWINNING VAN MIJ TE ZONNEBEKE 

OP 13-jarige leeftijd ondernam ik al reeds fietstochten naar de Kluisberg. Ik had een aansluitingskaart getekend bij voetbalclub S.K. Roeselare,maar de voorkeur ging naar het wielrennen. Mijn eerste fiets kwam van de legendarische velomaker Remi Depreitere,natuurlijk van Moorslede en kostte 18.000 oude Belgische franken. In totaal reed ik vanaf nieuweling tot de toenmalige amateurs,nu in deze tijden zijn dat beloften 100 keer in de top drie. andere ereplaatsen 4de in Ledegem-Kemmel-Ledegem, 4de in de klassieker Brussel-Opwijk,9de in de klassieke zesbergenprijs te Harelbeke,1ste in de omloop van Kluisbergen,mooie ere plaatsen in de omloop van Henegouwen,Ronde van Vlaanderen en andere Belgisch Kampioenschap te Momignies als 26ste.Bij de amateurs won ik driemaal in de kasseienstreek Bernissart,zodat een Waalse reporter het had over "Un circuit a mesure de Depoortere" Ik hield van lastige omlopen,  daar voelde ik mij goed.Ik stopte onverwacht met het wielrennen,waarom,ik weet het echt nog niet,maar mijn karakter zal er voor een stuk tussen liggen, er begonnen er teveel met mij te bemoeien en zomeer en je bent jong en nadien heb je er denkend nog spijt van.Later begon ik te lopen,en ging mijn aandacht ook naar het fietstoerisme.................

Ludo

MIJN LOOP IN EIGEN DORP

 FOTO'S DWARS DOOR GELUWE.

MIJN LOOP IN EIGEN DORP.

11 OKTOBER 2008.

20081011-414

20081011-276

20081011-460

 

 

GREG VAN AVERMAET WINT FLANDRIEN 2008

EEN VERRASSING IS HET WEL , MAAR GREG VAN AVERMAET IS FLANDRIEN 2008.

 va640

04

IN DE DRIE STEM RONDEN WERD HIJ TELKENS OP NUMMER 1 GEZET DOOR  ZIJN COLLEGA'S WIELRENNERS.

large_523401

16

TOM BOONEN,STIJN DEVOLDER EN PHILIP GILBERT WONNEN DIT JAAR KLASSIEKERS,MAAR DE TROFEE FLANDRIEN WAS VOOR DE JONGE WIELRENNER,DIE VOLGENS VELEN EEN GOUDEN TOEKOMST TEGEMOET GAAT.

UITSLAG FLANDRIEN 2008

1. GREG VAN AVERMAET 462
2. Tom Boonen 366
3. Stijn Devolder 356
4. Philippe Gilbert 330
5. Jürgen Roelandts 143
6. Gert Steegmans 118
7. Jurgen Van den Broeck 68
8. Nick Nuyens 53
9. Mario Aerts 44
10. Jurgen Van Goolen 27

nbgi4469

SPTDW008b_8
GREG VAN AVERMAET EN VRIENDIN

nbgi4450

GREG & VRIENDIN

nbgi4451 MARIO AERTS EN PARTNER

nbgi4449

BELGISCH KAMPIOEN 2008 JURGEN ROELANDTS EN PARTNER


nbgi4431

RONDE VAN VLAANDEREN WINNAAR FLANDRIEN STIJN DEVOLDER EN VROUWnbgi4443

NIKO EECKHOUT EN VROUW

nbgi4442

SERGE BAGUET EN VROUW

nbgi4432

EX WIELRENNER  NICO MATTAN EN VROUW

nbgi4435

NICK NUYENS EN EX WIELRENSTER EVY VANDAMME

nbgi4445

LEVENDE LEGENDE SPORTBESTUURDER Jef Braeckevelt en vrouw

nbgi4452 1222109585Vanlooy%20Rik%2001

 

 

 

DE KEIZER VAN HERENTALS RIK VAN LOOY

nbgi4448

 

 Patrick Lefevere en Dirk Nachtergaele

nbgi4453

DRIEVOUDIG WINNAAR RONDE VAN VLAANDEREN ERIC LEMAN EN VROUW

nbgi4444nbgi4447

FREDDY MAERTENS EN MICHEL POLLENTIER

VAN ECHTE WEST-VLAAMSE FLANDRIENS GESPROKEN,HIER ZIJN ZE............FREDDY MAERTENS & MICHEL POLLENTIER

 

nbgi4441

Dirk Dewolf en partner

nbgi4440

 Marc Sergeant en partner

nbgi4438

Peter Van Petegem en vrouw Angelique

nbgi4433

TWEE FLANDRIENS JOHAN MUSEEUW EN WALTER GODEFROOT

nbgi4480

Andrea tafi de ex wielrenner en een echte Italiaanse Flandrien,Greg Van Avermaet ,Fabian Canceliara winnaar buitenlandse Flandrien 2008 en de flandrien bij uitstek Freddy Maertens.

 

24-10-08

Flandrien 2008

Flandrien 2008 kiest 'Profwielrenner van het jaar'

Op zaterdag 25 oktober wordt 'Flandrien van het jaar' uitgereikt in het prachtige decor van de Vlaamse Opera te Gent. Dit nieuwe evenement is live te volgen op Eén en zal voortaan jaarlijks georganiseerd worden.

'Flandrien 2008' is in die mate bijzonder dat het niet de journalisten of het publiek beslist over de laureaat. Het zijn de profwielrenners zelf die beslissen wie deze titel het meest verdient! Het zijn immers deze slavenarbeiders van de weg die het meest deskundig de betekenis van een wielerprestatie kunnen inschatten. De keuze is alvast niet min want dit bewogen wielerjaar 2008 heeft meerdere Belgische profrenners voor het voetlicht gebracht..

De shortlist werd bepaald door Sporza en Het Nieuwsblad en omvat de volgende tien namen: Mario Aerts, Tom Boonen (winnaar Parijs-Roubaix), Stijn Devolder (winnaar Ronde van Vlaanderen en Belgisch kampioen tijdrijden), Philippe Gilbert (winnaar Parijs-Tours), Nick Nuyens, Jurgen Roelandts (Belgisch kampioen), Gert Steegmans (slotrit Tour op de Champs Élysées), Greg van Avermaet (puntenklassement Vuelta), Jurgen Van Den Broeck (7e eindstand Giro) en Jurgen Van Goolen .

Elke profwielrenner mocht uit die shortlist vijf namen kiezen om hen respectievelijk 10, 7, 5, 3 en 1 punt(en) toe te kennen. Ook de beste nieuweling, junior, belofte en vrouwelijke wielrenner worden op die manier bekroond.

Flandrien 2008 met Karl Vannieuwkerke

Presentator is Karl Vannieuwkerke. Hij zal in deze wielershow, samen met zijn praatgasten Michael Boogerd en Rik Torfs terugblikken op het voorbije wielerjaar. In de zaal zal Michel Wuyts oude flandriens ontvangen en samen met hen de punten van de stemrondes bekendmaken. Zij voorzien tevens de resultaten van deskundige commentaar.

RadioVisie is al langer in de ban van het wielerenthousiasme van Karl Vannieuwkerke en liet deze kans niet voorbijgaan om hem eens flink aan het tandwiel te voelen!

Gisteren werd het rittenschema van de Tour 2009 voorgesteld. Jouw mening daarover?

Karl: Het is volgend jaar echt wel een atypische Tour door die loodzware bergrit op de voorlaatste dag. Dat valt niet te vergelijken met het vertrouwde recept van een tijdrit daags voor het spurtnummer op de Champs Elysées. De Ventoux is een reus van een kuitenbijter. Alle duivels zullen op de Mont Ventoux ontbonden worden en daarna is het Game Over. Een mooie apotheose!

Vrees je niet een beetje dat die rit een dode muis zal baren: iedereen is moe en dan die zware hap nog net voor afsluiten van de Tour?

Karl: Integendeel! De bergrenners en klassementsrijders zullen zich allerminst in de doeken willen laten doen. Ik verwacht een spektakelrit waarin degenen met de meeste krachten op overschot aan het langste eind zullen trekken.

Hoe lastig gaat Carlos Sastre het krijgen om zijn titel te verdedigen?

Karl: Naar mijn mening zal er maar één favoriet zijn, met name Alberto Contador. Indien hij dezelfde klasse en inhoud ten toon spreidt als vorig jaar in de Tour en dit jaar in de Giro zal hij er met kop en schouders bovenuit steken.

Lance Armstrong rijdt volgend jaar de Giro en misschien ook de Tour. Wat moeten we daar van denken?

Karl: Ik hoop dat Armstrong heel veel slaag zal krijgen volgend jaar, anders maakt hij de huidige generatie wielrenners belachelijk.

De titel van jouw nakende programma 'Flandrien va het jaar' duidt op prestaties in klassiekers, alhoewel ook de resultaten in de rondes meetellen. Toch een voorkeur voor klassiekers, Karl?

Karl: Ach ja, ik ben een Vlaming en opgegroeid met de klassiekers van eigen kleibodem, net zoals dat voor vele andere Vlamingen het geval is. Die verknochtheid blijft je bij. Onwillekeurig is dat nog steeds het geval: na een lange winter kijk ik uit naar de eerste topconfrontaties. Dat begint met de Omloop Het Volk, om te bestendigen met de Ronde Van Vlaanderen, en ook de E3 Prijs en Gent-Wevelgem. En dan is er Parijs-Roubaix. Daarna heb ik zoiets van 'het is over!'. Uiteraard is er dan nog Luik-Bastenaken-Luik, maar dat boeit me minder.. Het is alsof ik het al gehad heb dat seizoen. Wat natuurlijk niet zo is, want je hebt dan als nieuw hoogtepunt nog de Tour. En toch is het toppunt van de begeestering dan eigenlijk al verdwenen, samen met de kasseiklassiekers.

Treed je nog op met 'Les Supappes', die opmerkelijke combinatie van wielerbeelden en live-muziek?

Karl: Ja hoor, binnenkort nemen we de draad weer op met de premiére van ons nieuwe programma, op 27 november in Wemmel. Nog voor dit jaareinde klimmen we 14 keer op de planken!

Je staat scherp. Ben je opnieuw aan het fietsen?

Karl: Jawel! Ik heb twee jaar stilgelegen, maar onlangs ben ik er terug aan begonnen. Gewoon omdat de goesting er opnieuw was. Maar competitie doe ik niet meer.

'Flandrien 2008': op zaterdag 25 oktober om 21.20 uur op Eén.

 

Laatste Nieuws Vrijdag 24 Oktober 2008

Vandaag de draadjes eruit laten doen van mijn ingreep twee weken geleden.De wonde is mooi dicht. Laten we hopen dat alles nu weg blijft en  helemaal genezen is.Wat het nu geweest is heb ik nog geen uitsluitsel. Geen nieuws is goed nieuws. Vanaf Maandag mag ik terug stilletjes beginnen lopen en kan ik wat trainen voor een halve marathon in November. Dit jaar zou ik nog ergens een 100 km wandeling willen doen van Euraudax. Deze week de eerste aflevering gezien op de vrt van "doodgraag leven". Maria, Martine, Natacha en Patrick hebben waarschijnlijk niet zo lang meer te leven,zij hebben een kanker die niet meer te genezen valt, maar de tijd die hen nog rest, willen ze ten volle benutten. Een jaar lang leefde Kobe Ilsen  met hen mee. Hij maakte een oprecht verslag van hun ups en downs: 'Doodgraag Leven', vanaf 21 oktober acht afleveringen op Eén.

één   http://multiblog.vrt.be/kim/

 

 

 

 

  http://multiblog.vrt.be/maria/

 

 http://multiblog.vrt.be/martine/

 

 http://multiblog.vrt.be/patrick/

 

 http://multiblog.vrt.be/natacha/

 

a_groepsfoto

DOODGRAAG LEVEN.....................

Wat doe je als je weet dat je waarschijnlijk niet lang meer zal leven? Het overkomt Maria, Kim, Martine, Natacha en Patrick. Zij hebben een soort kanker die niet meer te genezen valt, maar zijn niet van plan om dat lijdzaam te ondergaan en proberen nog het beste te halen uit de tijd die hen rest. Kobe Ilsen volgde gedurende een jaar hun dagelijks leven, om op die manier een eerlijk verslag te brengen van hun ups en hun downs.

IEDERE DINSDAG OP EEN.één

Doodgraag leven is een documentaire reeks waar vooral het ‘leven’ centraal staat. En van dat leven willen de mensen zo lang mogelijk ten volle genieten. Zo bezoekt Maria (28) regelmatig haar broer die in Schotland woont. Martine (40) wil absoluut Parijs laten zien aan haar vierjarig zoontje. Natacha (39) wil nog zoveel mogelijk tijd met haar gezin doorbrengen. Levensgenieter Patrick (46) wil kost wat kost nog een optreden zien van zijn lievelingsgroep dEUS. En Kim (23) wil met zijn Anneke nog zoveel mogelijk uit het leven halen.

Doodgraag leven is ook het verhaal van mondige mensen die in de bloei van hun leven plots met een mogelijk levenseinde worden geconfronteerd. Pakkend, confronterend en ook een hart onder de riem.

Doodgraag leven is vanaf dinsdag 21 oktober te zien op Eén, telkens om 21.25 uur.

23-10-08

MY MUSIC- CLIP FAVOURITES

 Muziek die op mijn MP3 PLAYER staat , en laat mie mo lopen langs de straete,met mie muziek dak zo gere hore.

MY MUSIC-CLIP FAVOURITES

AMY MCDONALD (SCOTLAND)

“Mr Rock & Roll”

 video TIK ........http://nl.youtube.com/watch?v=3d8Q7AbRKAY

So-called Mr. Rock & Roll
Is dancing on his own again
Talking on his phone again
To someone who tells him that his balance is low
He’s got nowhere to go; he’s on his own again

Rock Chick of the century
Is acting like she used to be
Dancing like there’s no-one there
Before she never seemed to care
Now she wouldn’t dare
It’s so Rock & Roll to be alone

And they’ll meet one day, far away
And say, I wish I was something more
And they’ll meet one day, far away
And say, I wish I knew you
I wish I knew you before

Mrs. Black & White
She’s never seen a shade of grey
Always something on her mind
Every single day
But now she’s lost her way
And where does she go from here?

Mr. Multicultural sees all that one can see
He’s living proof
Of someone very different to me
But now he wants to be free
Free so he can see

And they’ll meet one day, far away
And say, I wish I was something more
And they’ll meet one day, far away
And say, I wish I knew you
I wish I knew you before

He’ll say, I wish I knew you
I wish I met you
When time was still on my side
She’ll say, I wish I knew you
I wish I loved you
Before I was his bride

And so they must depart
Two many more broken hearts
But I’ve seen that all before
In T.V, books and film and more
And there’s a happy ending
Every single day

And they’ll meet one day, far away
And say, I wish I was something more
And they’ll meet one day, far away
And say, I wish I knew you
I wish I knew you before

REMEMBER THIS CLASSIC SONG

JOHN FOGERTY " Who'll Stop The Rain "

videoTIK .......http://nl.youtube.com/watch?v=3Y8b8URh21k

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 KATIE MELUA  "Nine Million Bicycles"

video TIK...... http://www.youtube.com/watch?v=DTy3WA0Pq8M

 

Melua bij een signeersessie (2004) 

There are nine million bicycles in Beijing
That's a fact
It's a thing we can't deny
Like the fact that I will love you till I die

We are twelve billion light years from the edge
That's a guess
No-one can ever say it's true
But I know that I will always be with you

I'm warmed by the fire of your love everyday
So don't call me a liar
Just believe everything that I say

There are six billion people in the world
More or less
And it makes me feel quite small
But you're the one I love the most of all

We're high on the wire
With the world in our sight
And I'll never tire
Of the love that you give me every night

There are nine million bicycles in Beijing
That's a fact
It's a thing we can't deny
Like the fact that I will love you till I die

And there are nine million bicycles in Beijing
And you know that I will love you till I

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KID ROCK "ALL SUMMER LONG " NEW VIDEO-CLIP.

 video TIK.......... http://nl.youtube.com/watch?v=uwIGZLjugKA

  

 

 

 

 BRUCE SPRINGTEEN " MY HOMETOWN"

TIK........ http://www.youtube.com/watch?v=UIqYn_1IdZU&hl=nl

 

 

BART HERMAN

COVER: WILLEM VERMANDERE "Blanche en zijn peird'

TIK........ http://www.youtube.com/watch?v=_0FxkS8EG50&hl=nl

Boudewijn de Groot - Verdronken Vlinder BOUDEWIJN DE GROOT  " VERDRONKEN VLINDER "

    

 

TIK....... http://www.youtube.com/watch?v=e_mb1ePU1gk&feature=related

 

TIK....... http://www.youtube.com/watch?v=RuzURu2pAIk&feature=related

 

 

 

 video COUNTRY ROADS BY JOHN DENVER,ENJOYED THE PHOTO-SLIDE

TIP..... http://www.youtube.com/watch?v=-eaaR1Ay5P0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 VINCE GILL

 

AMY GRANT

VINCE AND WIFE AMY with little daughter Corrina.

TIK......... http://nl.youtube.com/watch?v=WtmAVGPEPSI&feature=related

"SONG, Go Rest High on that mountain - Vince Gill"

 

AMY GRANT 'SIMPLE THINGS"

21-10-08

CURCOUF IN VARESE 2008

Koers vriend Marc Stragier (CURCOUF)Middelkerke.

Was een week in Varese voor het WERELDKAMPIOENSCHAP WIELRENNEN 2008.

APPELTJE353_3_200808041914tribuneIMG_2996

aug2008 222WK2008 026

IMG_2992IMG_2992-1

CURCOUF MET WIELERLEGENDE GIANNI MOTTA   Gianni_Mottagiro08rested-motta

 

 Varese

 

CURCOUF EN VROUWTJE BIJ DE VOLTALLIGE VRT-PLOEG. Renaat Schotte,Jose De Cauwer,Karl Vannieuwkerke,Andre Meganck en Michel Wuyts.

NEEM EEN KIJKJE OP CURCOUF ZIJN BLOG

EN LEES DE LOTGEVALLEN VAN VARESE EN MEER.................

              TIK OP HET APPELTJE EN PROEF VAN HET FIJNSTE FRUIT IN DE KLEURRIJKE SITE VAN CURCOUF   ..........................

20-10-08

Herfsttocht Beselare

Geen vroege ochtend, maar een late middag was het voor mij om in te schrijven voor een wandeltocht van de drevetrotters Zonnebeke in de sporthal van Beselare.De herfstzon scheen prachtig en de bladeren dwarrelden naar beneden. De tocht van 25 kilometer deed mij genieten, de sfeer van de Herfst met al zijn pracht was overal aanwezig. Langs en in het polygonebos,door de gasthuisbossen is het allemaal herfstkleur,blinkend in het zonlicht. De loonwerker is bezig de maisvelden kaal te maken,alleen blijven korte stengels in de aarde zitten. Hoog in de lucht zie ik een kanjer van een roofvogel wijd met zijn vleugels zweven,te ver voor een kiekje van mijn fototoestel.Door boerepaden , volop in de natuur,het geritsel van mijn stappen door een tapijt van bladeren in het bos, een rietgors of twee vliegt laag boven het veld,een groepje vinken rusten uit bij een zijkant van het bos,de vogeltrek is volop bezig in Oktober.De herfsttocht van de drevetrotters is een pracht van een wandeling,meestal onverharde paden tussen de bossen , één dorpje werd door gewandeld tijdens de 25 kilometer tocht,met name Geluveld.Na afloop schreef ik mij in als lid bij de drevetrotters en is het mijn derde club na mijn begin periode als wandelaar bij de velodromevrienden van Moorslede, dan bij wandelmee.be,en nu na een tijdje in geen wandelclub te zijn dus de drevetrotters van Zonnebeke.

100_6423TROTTERS

100_6402100_6403100_6406-1100_6407

100_6409100_6408100_6410100_6411

100_6415100_6416100_6419100_6421

100_6426100_6451100_6425100_6452                                                                                                                                Het Sprookjesbos,een knipoog van de kat,op de loer liggend in het voederhuisje voor vogels.

100_6432100_6430100_6431

100_6433100_6434100_6435100_6445

100_6446100_6448100_6453

100_6450100_6449-1

100_6457100_6458

100_6464100_6465100_6467

100_6468100_6469100_6470100_6472

 

                                                                             Een verlaten oud boerderijtje van destijds

100_6473100_6476100_6477100_6475

100_6480100_6479100_6481100_6482


 

18-10-08

FOTO-MONTAGE VREDESLOOP IEPER.

 

DE VREDESLOOP OP DE VESTINGEN VAN IEPER.HERFSTKLEUREN SIEREN DE 12DE KATHE KOLLWITZ LOOP.
 

12%20(11)12%20(9) IEPER

100_6351100_6354100_635212%20(15)

12%20(12)12%20(14) ZATERDAG 18 OKTOBER 2008

100_6342100_6341 12de KATHE KOLLWITZ VREDESLOOP100_6343100_6344

 

100_6346100_6347100_6348

100_6349

100_6350

100_6355100_6353100_6356

100_6358100_6359100_6360

100_6361100_6362

100_6363100_6364100_6366

100_6367100_6368100_6370

100_6369100_6372100_6373

100_6374100_6375100_6376

 100_6377100_6378100_6379100_6380100_6381

100_6382

100_6383100_6384100_6385

100_6386

100_6387

100_6388100_6389100_6390100_6391

100_6392100_6394100_6395

100_6396100_6397100_6401

100_6399

100_6400

VREDESTEKENK.K.

Käthe Kollwitz (Koningsbergen, 8 juli 1867Moritzburg, 22 april 1945) was een Duits grafisch kunstenares en beeldhouwster.

Ze was gehuwd met de arts Karl Kollwitz, overleden op 19 juli 1940.

Reeds vroeg openbaarde zich Käthes tekentalent en het eerste onderricht in die richting kreeg zij op veertienjarige leeftijd, in haar geboortestad, van de kopergraveur Rudolf Mauer.

Na haar opleiding bij Mauer ging zij voor een jaar naar Berlijn (1884-1885) om er lessen te volgen in de school van Karl Stauffer-Bern, Terug in Koningsbergen zette Käthe haar studies voort, onder leiding van Emil Neide.

In haar studentenperiode ontwikkelde Kollwitz een grote belangstelling voor de sociaaldemocratie, de vrouwenbeweging en het nieuwe naturalisme in de literatuur. Deze belangstelling zou een stevige stempel drukken op haar verdere carrière, die in 1889 van wal stak toen zij zich toegelegde op het maken van etsen.

Na haar huwelijk in 1891 vestigde zij zich met haar man, de fondsarts Karl Kollwitz, in een arbeidersbuurt te Berlijn, waar Karl zijn medische praktijk had om armen te verzorgen. Gegrepen door de sociale noden en de verbondenheid tussen moeder en kind, maakte zij deze tot onderwerp van haar prenten. Ze wijdde zich geheel aan de grafische technieken, die zich het best leenden voor het getuigend karakter van haar werk.

Ze trad in 1899 toe tot de Berliner Sezession, een separatistische beweging waarbij de kunstenaars afstand wilden nemen van de doelstellingen van een bestaande vereniging en nieuwe idealen wilden nastreven of een nieuw publiek wilden bereiken. Vijf jaar later trok ze naar Parijs waar ze een opleiding in de beeldhouwkunst volgde.

Tot tweemaal toe was ze in Parijs, waar ze (in 1904) haar eerste opleiding in de beeldhouwkunst genoot.

In 1907 behaalde zij de Villa-Romanaprijs, waaraan een jaarverblijf verbonden was in de gelijknamige villa te Florence.

In de oorlogsjaren 1914-1918 begon zij te beeldhouwen. In 1914 stierf haar zoon Peter, die musketier in het Duitse leger was, waardoor zij na 1919 vooral de oorlogsellende uitbeeldde zoals in affiches en in de houtsnedenserie "Der Krieg". Haar onverminderde uitdrukkingskracht zocht zij toen in een grotere vereenvoudiging van de vorm en een streven naar abstacte, stilerende monumentaliteit.

Het treurende ouderpaar (Vladslo)
Het treurende ouderpaar (Vladslo)

In april 1915 begon zij aan de uitwerking van de eerste plannen voor een gedenksteen voor het graf van haar zoon Peter die tijdens de Eerste Wereldoorlog gesneuveld was, op 24 oktober 1914, bij een aanval op Diksmuide in Vlaanderen.

In 1929 verkozen de ridders in de orde Pour le Mérite für Wissenschaften und Künste Käthe Kollwitz als eerste vrouw tot lid van hun exclusieve orde.

Op 23 juli 1931 werd 'Het treurende ouderpaar' geplaatst op Het Roggeveld tussen Zarren en Esen, nabij Diksmuide.

In 1956 werd Peter, samen met 1538 kameraden, naar het Praetbos in Vladslo overgebracht. Tezelfdertijd verhuisde tevens het beeldhouwwerk om daar, zoals voorheen te Esen, bij zijn graf te worden opgesteld. Käthe geeft hierin gestalte aan het grenzeloze verdriet dat de oorlog haar berokkende. Een dubbelbeeld van uitzonderlijk hoog kunstgehalte, eenvoudig van conceptie en daardoor zeer aangrijpend. De vader, Peters eigen vader, neerblikkend op de duizenden graven, waaronder dat van zijn zoon, in het onmiddellijk bereik van zijn ogen. De moeder, Käthe Kollwitz zelf, voorovergebogen, één en al verdriet en liefde. Een nobele kunstenares, die in dit werk niet alleen de moeder van Peter wilde zijn, doch van allen die met hem aan het IJzerfront de dood vonden.

Op 22 april 1945 stierf Käthe Kollwitz in Moritzburg op 77-jarige leeftijd.

 

 

 

VOOR VREDE, VRIENDSCHAP EN SOLIDARITEIT
TEGEN UITBUITING, RACISME EN IMPERIALISME
VOOR HET RECHT OP VRIJHEID EN SOEVEREINITEIT
VOOR HET RECHT OP GELIJKE EN WAARDIGE BEHANDELING VOOR ELKE MENS

Mensen

17-10-08

Mijn Toevallige Blog Momenten


 

 

The Barkley 100 Mijl.

barkleyyq6

Een 100 mijl ultraloop gehouden in Frozen Head State Park, Tennessee.
Er worden veel 100 mijl trails gehouden in Amerika dus wat maakt deze zo bijzonder?
Omdat deze ultraloop tot nu toe maar 6 finishers heeft in hun 21 jarig bestaan
In 1977 ontsnapte James Earl Ray, de moordenaar van Martin Luther King, uit de gevangenis die in dit gebied ligt. 54 uur later werd hij weer gevangen genomen maar een paar mijl van de gevangenis vandaan. Een locale ultrarunner, Gary Cantrell, dacht bij zichzelf; in 54 hours i could have been 100 miles away!
Zo begon hij daar hard te lopen, en het was erger dan hij dacht, het gebied was onbegaanbaar. Daar begon de gedachten om een wedstrijd op die trails te plannen.
De Barkley Marathon was geboren.
Men loopt 5 zogenaamde loops en iedere loop is 20 mijl (32 km). De ondergrond zijn trails waarvan er vele al overgroeid zijn en sommige trails zijn zo oud dat het haast niet meer herkenbaar is. 20% is geen trail maar gaat gewoon door het bos. Maar daar blijft het niet bij, in iedere loop zitten ongeveer 13 klimmen met een totaal hoogteverschil van 10.000 feet per ronde. Dit is ook een van de redenen waarom de trails zo slecht zijn, niemand loopt hier meer omdat het te zwaar en onbegaanbaar is. Er liggen overal omgevallen bomen en alles groeit in het wild.
Wat namen van deze klimmen? Bird Mountain, Little Hell, Rat Jaw en Big Hell. Afdalingen zijn bv The Zip Line en Leonards Butt Slide. 
Er zijn onderweg 2 waterposten die onbemand zijn (als je ze vind). En pas als je weer op het basis kamp bent na 20 mijl is er een echte verzorgingspost.
Iedere loop moet je binnen 12 uur lopen en dus 100 mijl in 60 uur. Dat is te doen zou je zeggen maar er is nog een moeilijkheidsfactor ingebouwd en dat is dat het niet gemarkeerd is. Je krijgt een map mee en een geschreven route 
en daarmee moet je het doen. Een andere moeilijkheidsfactor is dat is je in iedere ronde 9 tot 11 boeken (het varieert) moet vinden. Deze liggen ergens op het parcours en uit ieder boek moet je een bladzijde meenemen. Mis je er een dan ben je eruit.
Na ongeveer 12 uur kom je als je geluk hebt uit bij het kamp en daar gaat het voor veel lopers mis. Men geeft vaak de pijp aan Maarten na 2 of 3 loops want je weet wat je te wachten staat de komende 12 uur. Als je uitstapt wordt er wel een mooie trompet DNF melodie voor je gespeeld. De 3de en 4 de ronde is ook in tegenovergestelde richting, en de 5de loop mag je zelf kiezen.
Je kunt je ook niet zomaar inschrijven. Je schrijft een Essay waarom je deze Barkley zo graag wil doen. Doe je dat goed dan ben je een van de gelukkige om mee te doen aan deze bizarre tocht. Er mogen maar 30 tot 35 lopers meedoen. Ben je een van de gelukkige dan is de entree 1.55 dollar en een kentekenplaat van de staat waar je in woont.
En oh ja, zou je het mogen halen dan is er geen prijs, je zal het moeten doen met eeuwige roem. Wil je een shirt dan is die te koop voor 25 dollar.
Het klinkt als een ideale ultrarun voor de adventure racer!

Een Prachtige slideshow zie je hier................

...........http://www.washingtonpost.com/wp-srv/photo/gallery/070420/GAL-07Apr20-71745/index.html

Een Super Blog Foto Van Aurelie

f0wabn-1                                         

De Fiere Haan

Blog van Aurelie.....

........http://a-fotografie.skynetblogs.be/

Mijn haan verhaal

Het fiere haantje met borst vooruit en zijn weelderige staart zit niet meer alleen onder de kerktoren.De kroost haantjes met kippen,die de ingang van het dorp opfleuren,vluchten doen ze s'avonds in de bomen van de tuin van de dorpspastoor.Daar zingen ze elke morgenstond samen in koor hun jubellied. Het gekraai overtreft het lawaai van het aanstormend verkeer op de snelweg verder weg.

Ludo.


 

14-10-08

ingreep van gezwel aan rug tegen schouderblad

Ik heb het stil gehouden,maar nu wil ik het toch even schrijven hier op mijn blog.Ik was eerst wat ongerust maar het zou om een goedaardig gezwel gaan,die is nu verwijderd door een chirurg.

Vandaag een gezwel laten wegnemen aan mijn rug tegen mijn schouderblad.Ik sukkel daar al een tijd mee,vorig jaar op dezelfde plaats was er dit gezwel,de huisarts kon die wegnemen door het vocht eruit te spuiten. Maar enkele weken geleden was dit gezwel terug, en was al goed gegroeid.Vandaag had ik dus een afspraak met de chirurg.Na enkele plaatselijke verdovingen in te spuiten, begon hij aan de ingreep. Ik voelde er niets van,de draadjes erin en een grote plak en dat was het. Toen ik het geheel zag, stond ik toch versteld hoe groot het was en ontstoken, nu wordt het naar het labo gestuurd voor onderzoek maar het zou om een goedaardig gezwel gaan. Vrijdag terug naar de huisarts om eens te kijken als alles goed zit met de ontsteking en zomeer. Vier dagen antibiotica nemen en een pijnstiller. Binnen twee weken zou de draadjes eruit mogen. Het wordt geen geloop in de eerste twee weken, en dus normaal geen Vredesloop volgende Zaterdag in Ieper. Jammer want ik begon goed te lopen en had terug wat snelheid gehaald met dwars door Geluwe, maar zoiets kan je niet ongemoeid laten, en vroeg of laat zou ik het toch moeten laten doen, al dacht ik van na de ingreep onmiddelijk weer te kunnen lopen.  Nu moet ik mij een tijdje rustig houden,en absurte bewegingen vermijden,omdat de diepe wond zou kunnen open gaan.

Ludo.

13-10-08

DOPINGSCHANDAAL..............VERVOLG

large_510072

BERNHARD KOHL IS DE VOLGENDE CERA ZONDAAR.DE DERDE VAN DE TOUR DE FRANCE EN WINNAAR VAN DE BERGTRUI IS BETRAPT.

art_large_516076

STEFAN SCHUMACHER EN BERNHARD KOHL LACHEND IN PARIJS BIJ DE AANKOMST VAN DE TOUR MAAR MET CERA IN HUN LIJF.

0079

12-10-08

FOTO'S DWARS DOOR GELUWE

DSC_0288DSC_0352

DSC_0379DSC_0386

DSC_0331DSC_0451

DSC_0368

11-10-08

Verslag "dwars door Geluwe"

       DWARS DOOR GELUWE                           Logo

Met meer of 300 deelnemers werd de prestatieloop van dwars door Geluwe een sukses, klokslag 15.00uur werd de start gegeven. 22 graden selsius was de warmte van het zonlicht,Ik liet mij meedrijven in een groepje van een vijftal waar er een goed tempo werd gelopen.Ik hoorde mijn adem fel blazen,maar de loper naast mij hoorde ik ook luidruchtig blazen,en de andere ook,dus ik dacht bij mijzelf , ben niet de enige die te rap gestart ben. Na één ronde na 3,650 kilometer stond de stopwatch op 14:20 dus meer of 15 km per uur. De microman die ik al ken van in mijn wielertijd,en waar ik testijds nog interviews mee gedaan heb, sprak mijn naam heel luid uit, en vertelde wat  van mijn wielerverleden. Van 1953 is hij er al bij , meestal wielerwedstrijden, maar ook voetbalverslagen en loopkoersen. De warmte begon mij weer wat parten te spelen, en een spons deed wonderen voor afkoeling. Bij het einde van de tweede ronde was de tijd 29:40, ik was goe bezig volgens mijn kunnen van heden. ik liet het tempo wat naar beneden, en bleef in een groep van negen lopers, een heleboel van loopclub Dapalo waren erbij. langs de grote baan moest ik even goed op de tanden bijten,maar ik wilde mij nog niet geven en ietsje later liep ik weer beter. bij het ingaan van de laatste ronde stond mijn chronometer op 44:50,rapper kon ik niet meer en onder het uur zat er nog in maar ik wist wel beter. Halverwege de laatste ronde moest ik een aantal lopers laten gaan en liep ik plots voor de eerste maal alleen. Ik kon mij wat later toch weer in het zog van Michael Vanneste uit Waregem handhaven,maar wat later liep hij weer weg van mij. Afgeven deed ik niet en bleef op 50 meter hangen. Nog 500 meter te lopen en ik deed een soort versnelling tot bij mijn voorganger en erover, onder het uur was niet meer mogelijk, maar toch tevreden en dan weer niet met een tijd van 1:00:22 haalde ik de finish, 22 seconden die ik niet meer kon ophalen door die rappe eerste ronde.Een pluim voor mijn gebuur Kyarah Allaert die als tweede dame de finish haalde in haar categorie na Veronique Timmermans, met een gemiddelde van 13:439 per uur. Ik haalde de vijfde plaats in mijn categorie en was 75ste in totaal met de 14,600 kilometer en een gemiddelde van 14,511 per uur.Na afloop bleef ik nog wat hangen met wat Geluwenaars die ook de loop hadden gedaan.Wat zijn enkele bruine leffe's toch lekker na het afzien In dwars door Geluwe.

Affiche3%20copie


logo%20ieper%20on

Programma 12e Kathe Kollwitz Vredesloop Ieper:Zaterdag 18 Oktober 2008

Jeugdreeksen:14u

  • <10jaar: 400m
  • 10-12 jaar:1200m
  • 12-15 jaar: zelfde afstand als boven maar lopen als aparte categorie

5 km jogging: 14.30u (vanaf 12 jaar)

10 km wedsrijd: 15.15u

17u: prijsuitreiking

16u-17u inhoudelijk programma: aparte zaal boven Fenikszaal. Programma met inhoud rond Palestina en Afghanistan.

Inschrijvingen,start, kleedkamers en douches: Jeugstadion Ieper: Leopold III-laan, 8900 Ieper. Fenikszaal

Parking: aan sporthalle

Opgelet: geen toegang meer met de wagen tot sporthalle vanuit Meensestraat!

Toegang naar sporthalle enkel vanuit Picanollaan (rondpunt met de waterkraan nemen)

10-10-08

MIJN WEG NAAR EEN GOUDEN AREND EURAUDAX-WANDELEN "DE HISTORIE VAN AUDAX"

 EURAUDAX - BELGIE

MCFL00157_0000[1]                    Desgrange               desgrange-1

                    HENRI DESGRANGE, UITVINDER VAN AUDAX FIETSEN EN WANDELEN

WANDELEN

De gouden arend wordt bekomen na het met succes afleggen van de volgende afstanden :
4 brevetten van 25 km, 3 x 50 km, 2 x 75 km, 10 x 100 km, 2 x 125 km en 2 x 150 km.

TOTAAL: 1950 KILOMETER.

MIJN BREVETTEN

20/11/2004   BLEGNY  100 KM

03/12/2004   BRAINE L'ALLEUD  25 KM

15/01/2005   STEMBERT-VERVIERS  100 KM

26/03/2005   ZWEVEGEM  25 KM

16/04/2005   BEVEREN-LEIE  100 KM

30/04/2005   STEKENE  50 KM

09/07/2005   WAVRE-LIMAL  100 KM

25/03/2006  KORTRIJK-MARKE  25 KM

29/04/2006  STEKENE  50 KM

07/10/2006  ZONNEBEKE  25 KM

09/06/2007  TOURNAI-DOORNIK  100 KM

24/07/2007  SCHILDE  100 KM

25/09/2007  HAALTERT  125 KM

DE HISTORIE OF AUDAX (EURAUDAX)

Velo1911

WE KEREN TERUG TOT 1906,ERGENS IN FRANKRIJK BEDACHT DE VADER VAN DE WIELERSPORT EN STICHTER VAN DE TOUR DE FRANCE HENRI DESGRANGE , DAT WIELRENNERS OOK BUITEN HET SEIZOEN AAN SPORT MOESTEN DOEN.


Er werd natuurlijk gekozen voor fietsen, dit onder leiding van Capitaines de Route, oftewel onder leiding van Baankapiteins, die het tempo moesten handhaven tussen de 20 en 22.5 km per uur tot en maximum van 25 km per uur. Dus gemiddeld 22.5 km per uur.
Hierbij mogen de maximale tijden van 7 uur bij de 100 km, 14 uur bij de 200 km, 20 uur bij de 300 km, 27 uur bij de 400 km en 40 uur bij de 600 km niet overschreden worden.

Ook werd er gekozen voor wandelen, waarbij het tempo op 6 km per uur werd bepaald, ook onder leiding van een Baankapitein. De afstanden die werden gekozen waren 25, 50, 75, 100, 125 en 150 km. Voor 25 km staat 04.10 uur wandelen en 50 minuten rust. Voor 50 km staat 08.20 uur wandelen en 1.40 uur rust enz. Dus 25 dient binnen 5 uur gewandeld te worden en 50 km binnen 10 uur, enz.

In 1921 kwamen daar nog 3 disciplines bij, het zwemmen, het roeien en het langlaufen.

Bij het zwemmen werd gekozen voor de afstanden 1, 2, 3, 4 en 6 km, waarbij elke km binnen 35 min gezwommen dient te worden. Dus 1 km binnen 35 min., 2 km binnen 01.10 uur, enz.

Bij het roeien in stilstaand water, werd gekozen voor 20, 40, 60 en 80 km, waarbij elke 20 km binnen 3 uur geroeid dient te worden. Dus 20 km binnen 3 uur, 40 km binnen 6 uur, enz.

Bij het langlaufen werd gekozen voor 25, 35, 50 en 70 km, waarbij de 25 km binnen 03.08 uur, de 35 km binnen 04.10 uur, de 50 km binnen 06.15 uur en de 70 km binnen 08.45 uur afgelegd dient te worden.

Natuurlijk zit hieraan een beloningsysteem vast.Voor het fietsen zijn er een zilveren en een gouden arend beschikbaar. En voor de andere 4 disciplines zijn er een bronzen, zilveren en gouden arend beschikbaar.
De bronzen arend is nodig om door te gaan naar de zilveren arend en de zilveren arend is nodig om door te gaan naar de gouden arend.

Henri Desgrange

desgrange-2             vietto

DE EERSTE GENERAAL EN BAAS VAN DE TOUR DE FRANCE 1903.   

                                               
Henri Desgrange werd op 31 januari 1865 in Parijs geboren en was een behoorlijk wielrenner, die vooral op de baan succesvol was. Hij vestigde onder andere records over 50 en 100 kilometer, de 100 mijlen en de 6 uren. Op 11 mei 1893 vestigde Henri Desgrange op de Buffalo-wielerbaan in Parijs het eerste officiële werelduurrecord. Officieus waren er al verschillende records gevestigd, maar de UCI erkende die records geen van allen. Desgrange verbeterde in 1893 trouwens ook het officieuze record van de Italiaan Braïda, die 35 kilometer en 100 meter had afgelegd. Desgrange trapte in één uur 35 kilometer en 325 meter onder de wielen door. Het record van Desgrange hield slechts één jaar stand en werd door Jules Dubois met 38 kilometer en 220 meter royaal verbeterd. In 1897 stichtte Henri Desgrange het Parc des Princes in Parijs, dat onder zijn hoede uitgroeide tot de sporttempel van Frankrijk.

L'Auto
Van huis uit was Henri Desgrange notarisklerk, maar hij kwam al vrij snel in de journalistiek terecht. Op het advocatenkantoor vond men het maar niets, dat hun medewerker in een kort broekje uit fietsen ging. De klanten maakten er opmerkingen over en daarom werd Desgrange door zijn baas voor de keuze gesteld. Of stoppen met fietsen of ontslagen worden. Desgrange twijfelde geen seconde en stapte bij het notariskantoor op. Hij had daardoor meer tijd om te trainen en dat kwam zijn prestaties als wielrenner alleen maar ten goede. Ondertussen had hij de eerste voorzichtige stappen in het journalistieke vak gezet. Hij verzorgde de pr voor de bandenfabriek van Adolphe Clément en in 1894 schreef hij het bekende wielerboek "La tête et les jambes". Daarna was hij nog wielerjournalist van "La Bicyclette", totdat hij in 1900 door baron Albert de Dion werd gevraagd om een nieuw sportblad op te zetten. Samen met zijn vriend Victor Goddet nam Desgrange de leiding op zich van het sportblad l'Auto-Vélo, dat een geweldige concurrentieslag begon met Le Vélo. Deze sportkrant organiseerde al de wedstrijden Parijs-Brest-Parijs en Bordeaux-Parijs. Goddet verzorgde bij de nieuwe krant de administratie, terwijl Desgrange als hoofdredacteur vooral over de wielersport schreef.

Desgrange ging de concurrentieslag met Le Vélo aan en organiseerde ook verschillende wielerwedstrijden. "Het publiek vraagt om krachtpatserij en daarom moeten we marathon-wedstrijden organiseren", stelde Desgrange. Vrij snel na de introductie van de nieuwe sportkrant lanceerde L'Auto-Vélo de marathon-wedstrijd Marseille-Parijs over meer dan 500 kilometer. Er kwamen 101 renners opdagen, die begonnen een verwoed gevecht tegen de mistral en tegen de ijskoude regenvlagen. In Parijs stond een grote menigte te wachten, die Lucien Lerna als eerste over de finish zag komen. De winnaar viel bijna om van vermoeidheid en slaap. Pas zeven uur later kwam de tweede man aan en elf uur later was de derde er eindelijk. De wedstrijd was voor L'Auto-Vélo een groot succes, want de verkoopcijfers gingen met een ruk omhoog. Duizenden Fransen wilden het verhaal van de hele wedstrijd lezen, want zoiets was nog nooit vertoond.

Concurrent Vélo was niet gelukkig met deze ontwikkelingen en spande daarom een rechtszaak aan tegen L'Auto-Vélo. Vélo eiste dat het woord Vélo uit de titel van Desgrange's krant zou worden geschrapt. De advocaten van Desgrange konden niet voorkomen, dat hij de rechtszaak verloor. De sportkrant moest daarom voortaan de titel L'Auto voeren. Desgrange was des duivels en zinde op wraak. Hij riep zijn medewerkers bij elkaar en vroeg hen om na te denken over een stunt om de concurrent een zware slag toe te brengen. "We moeten iets doen, waar heel Frankrijk over spreekt. Het moet in ieder geval een wielerwedstrijd worden, zodat iedereen weet dat L'Auto veel over de wielersport schrijft", opperde Desgrange.

Enkele dagen later stormde Georges Lefèvre het bureau van Desgrange binnen, waar Victor Goddet rustig zat te werken. "Ik heb een idee", zei de opgewonden Lefèvre. "Ik stel voor dat we een Ronde van Frankrijk voor wielrenners organiseren, een wedstrijd in etappes". "Je bent gek", reageerde Goddet, maar Desgrange vond het idee nog niet zo belachelijk. Hij was een liefhebber van lange en harde wedstrijden. Hij zag het wel zitten. Op 17 januari 1903 maakte Desgrange in L'Auto bekend, dat de krant van plan was om een wegwedstrijd van uitzonderlijke betekenis te organiseren.

Daggarantie
Henri Desgrange moest nog heel wat problemen overwinnen voor de eerste Tour de France van start kon gaan. De renners stonden nu niet bepaald van ongeduld te trappelen om aan het onmenselijke karwei te beginnen. Een week voor de start hadden zich nog maar vijftien renners aangemeld. Het hele plan leek in duigen te vallen, maar Desgrange was een doorzetter. Hij bracht de Tour van ruim vijf weken terug tot nog geen drie weken. In negentien dagen moesten de renners maar liefst 2426 kilometer afleggen. Door het verlagen van het inschrijfgeld en het uitkeren van een daggarantie, kwam Desgrange tegemoet aan de grootste bezwaren van de renners.

Uiteindelijk stonden er op die gedenkwaardige 1e juli 1903 zestig coureurs aan de start bij het café Reveille-Matin in de Parijse voorstad Montgeron. Zij gingen een onbekend avontuur tegemoet. De beste renners van Frankrijk waren present. Maurice Garin en Hippolyte Aucouturier waren de grote favorieten voor de eindzege, maar van een duel kwam weinig terecht. Al in de eerste rit, van Parijs naar Lyon over 467 kilometer, sloeg het noodlot toe voor Aucouturier. Hij brak zijn frame en liep daardoor een achterstand op van ruim één uur. In die eerste rit legde Maurice Garin al de basis voor zijn eindzege.

Slechts eenentwintig renners bereikten de finish in het Parc des Princes van Parijs, waar zij als helden werden begroet. De eerste Ronde van Frankrijk was een groot succes geweest en de oplage van L'AUTO was met tienduizenden verhoogd. Henri Desgrange had zijn doel bereikt. Toch kon hij op dat moment niet vermoeden, dat de Tour de France nog eens zou uitgroeien tot 's-wereld grootste wielerwedstrijd. Daarvoor waren er onderweg te veel moeilijkheden geweest met de supporters van verschillende renners. Maurice Garin was onderweg zelfs met de dood bedreigd geweest. Ook waren er verschillende opstootjes geweest, waarbij de politie had moeten ingrijpen.
De tweede Tour zorgde voor nog meer tumult. Verschillende renners legden gedeelten van het traject met de trein af, waardoor de Franse wielerbond vier maanden na de finish in Parijs de eerste vier renners diskwalificeerde. De 21-jarige Henri Cornet werd daardoor winnaar van de tweede editie en lange tijd leek het erop, dat het tevens de laatste Tour was geweest. De stijfkoppige Henri Desgrange wilde echter niet van opgeven weten en organiseerde daarom in 1905 opnieuw een Tour de France. Stapje voor stapje verbeterde de organisatie en de wedstrijd kreeg steeds meer uitstraling in binnen- en buitenland. Desgrange voerde bijna jaarlijks vernieuwingen in, die allemaal tot doel hadden om het sportieve peil van de Tour te verhogen. Zo kregen de renners in 1905 punten en werd het eindklassement aan de hand van die puntentelling opgemaakt. In de loop der jaren werd het aantal etappes opgevoerd en de afstanden verlaagd. In 1905 moesten de renners voor het eerst een berg beklimmen, de Ballon d'Alsace en in 1910 werden de Pyreneeëncols in het routeschema opgenomen. Na de eerste wereldoorlog werden de fabrieksploegen afgeschaft en de landenploegen geïntroduceerd en dat jaar werd ook de gele trui ingevoerd, zodat de leider in het klassement beter herkenbaar was. In 1930 creëerde Henri Desgrange de reclame-karavaan, waardoor de Tour steeds moderner werd.
In 1936 stapte Desgrange in zijn dertigste Tour na enkele dagen al uit de Tour-organisatie. Vlak voor de start had hij een zware operatie ondergaan aan de nieren en de blaas. Tegen het advies van zijn doktoren was hij toch aan de Tour begonnen, maar in Charleville kreeg Desgrange een inzinking en hij moest het commando overdragen aan Jacques Goddet, chef-redacteur van L'Auto. Goddet zou in de volgende decennia zijn stempel op de Tour drukken. Na een slepende ziekte stierf "Papa" Desgrange op 16 augustus 1940 op 75-jarige leeftijd in zijn villa te Beauvallon aan de Côte d'Azur. Een gedenkzuil op de top van de Col du Galibier herinnert nog steeds aan de man, die voor altijd een symbool van de wielersport zal blijven.

desgrange-4                    1903

DE PEETVADER FELICITEERD DE BELG FELICIEN VERVAECKE

Li%C3%A8ge+Audax+2007-12-29+(101)DE AREND HET SYMBOOL VAN EURAUDAX

100_2586100_2589100_2588

100_2576                         Adelaar_7

 

 

Ontstaan Euraudax wandelen

Euraudax wandelen is al meer dan 100 jaar oud en ontstaan in Frankrijk en heeft als basis een in sportkringen (vooral wielrennen) zeer bekend persoon, namenlijk Henri Desgrange, vader van de Ronde van Frankrijk. Op 3 april 1904 organiseerde hij een eerste oefenwandeltocht voor wielrenners, dit met de bedoeling hun fitheid te bevorderen.

Het succesvol verloop van deze tocht stimuleerde hem om verder te bouwen aan een organisatie ter ondersteuning van gezond, sportief, niet-competitief wandelen in de vrije natuur. Als eerste proef werd gedacht aan een tocht van 100 km, af te leggen binnen de 24 uur. In mei 1904 werd deze opdracht aanvaard door drie mannen. Eén van hen moest afhaken op 80 km, de twee anderen, vervulden de opdracht in 21 uur. Hiermee was de aanloop genomen van de “Audax Pédestres”/ “De Moedige Stappers”. In juni 1904 werd, na oefentochten van 40, 50 en 70 km, door 72 deelnemers, de eerste opdracht: 100 km in 21 uur moedig aanvaard. 64 van hen volbrachten de tocht. Buiten hun tevredenheid over de geleverde prestatie, viel een diploma en een blauw geëmailleerd kenteken hun ten deel. In augustus van hetzelfde jaar kwam de “Audax Club de France” (A.C.F.) tot stand om het begonnen werk verder te zetten.

Op meer recentere datum, namelijk in 1961, nam “L’Union des Audax Francais” de leiding over. Na de Tweede Wereldoorlog verspreidde de mars-gedachte zich verder in Europa en ontwikkelde zich tot een Euraudax-organisatie. Het principe van de tochten is wandelen in een groep, onder leiding van een ervaren baankapitein, bijgestaan door signaalgevers, waarbij het logisch is dat de verkeerscode gerespecteerd wordt. Er wordt gewandeld aan een tempo van 6 km per uur en de opdrachten voor het behalen van een gouden arend zijn: 4 wandeltochten van 25 km, 3 van 50 km, 2 van 75 km, 10 van 100 km, 2 van 125 km en 2 wandeltochten van 150 km.

Daarnaast wordt er éénmaal per jaar in een van de aangesloten landen een 200 km tocht georganiseerd die gelopen moet worden in maximaal 40 uren.Er worden momenteel Euraudax-tochten georganiseerd in onder andere Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken, Italië, Polen, Spanje, Nederland en zelfs in Canada.

Om iedereen te kunnen laten deelnemen aan het Euraudax-systeem van de beloningen kan men een Euraudax Schelp behalen. Voor het behalen van de Schelp dient de wandelaar 1.000 km te wandelen en wel op de afstanden van 25 en 50 km.

Ludo
         

Nostalgische tijden

559555286_6c3796b1c5_o559554504_e3e7aace41-1  100_3580


Nostalgische tijden

 

Een dag, half Oktober 1970,alles is rustig,geen verkeer en geen gevaar voor omver gereden te worden.Ik woon op de buiten,tussen boerderijen, duivenmelkers en vele vogelliefhebbers waar de vink thuis is, in een dreef naar het bos,de baron van het kasteel is op jacht,zijn jachthonden hebben fazanten en patrijzen in hun muil.Aan de hagen tussen de bossen zitten overal vogelvangers in een zelfgemaakt kotje. Ik ga in het bos op zoek naar kikkervisjes die overal in het stromend beekje aanwezig zijn. Ik ga op bezoek bij de vele vogelvangers, daar is de visgarde  die controle doet voor hun vergunning om vogels te mogen vangen. Een goudvink is in aantocht,ieder vogelvanger zit in spanning,in welke vogelnet zal hij landen…….in die van Eric.Ik wandel langs de kasteelserre waar de barones juist naar binnen gaat.  Ik ga naar huis,de duisternis is op komst,de boer heeft hulp nodig,een koe moet kalven,ik ga helpen , andere geburen zijn er ook, we trekken aan de koorden,en daar is het kalfje. Iedereen is behulpzaam,de boerin nodigt ons uit om pannekoeken met chocomelk te gaan eten.

Ludo

543764728_cc35118500      559913761_12588a1d66_o

 

559555726_f212ce168e_o   559913721_0f82339ae5_o_IGP7086vink

 

559556192_e3f2913dd2_o   559556052_80339ac3af_o

 

rood54la     100_3574

 

100_3573    100_3569

 

 

07-10-08

DOPINGSCHANDAAL......................

large_510072large_511672

EERSTE GROTE NIEUWE DOPINGZONDAAR IS  DUITSER STEFAN SCHUMACHER.

large_511007

STEFAN SCHUMACHER IS NIET AAN ZIJN PROEFSTUK TOE,IN HET VERLEDEN WERD HIJ AL TWEEMAAL GEPAKT OP HET GEBRUIK VAN VERBODEN MIDDELEN, EEN EERSTE KEER VAN CATHINE , EEN MIDDEL VOOR EN TEGEN HOOIKOORTS EN ZELFS VOORGESCHREVEN DOOR ZIJN MAMA, DIE DOKTER IS, EN EIND VORIG SEIZOEN TOEN HIJ BIJ EEN ALCOHOLTEST AMFETAMINES IN HET BLOED HAD,IN DEZE BEIDE GEVALLEN GING DE KALE DUITSER VRIJUIT, NU HANGT HIJ VOOR GOED.SCHUMACHER IS BETRAPT OP DE CERA,DE VERBETERDE VERSIE VAN EPO.HET FRANSE DOPINGLAB IN SAMENWERKING MET HET ANTIDOPINGLAB VAN LAUSANNE BEGINT DE VRUCHTEN TE PLUKKEN, WORDT VERVOLGD LATER VOOR NOG MEER BEDRIEGERS DIE ONTMASKERD ZULLEN WORDEN.NA PIEPOLI EN RICCO IS SCHUMACHER DE DERDE SCHULDIGE MET DE NIEUWE GENERATIE EPO.

 

06-10-08

WESTOUTER-EURAUDAX-GROEPSWANDELING 50 KILOMETER

 EURAUDAX WANDELING 50 KM WESTOUTER.

Hellegat4

DE DODENTRAP IN HET HELLEGAT , WAS BEUKEN NAAR BOVEN.

 

Zaterdag 4 Oktober,Cafe de Neerplaats gelegen in het dorp Westouter , Onder leiding van baan kapitein Roland en 65 stappers vertrokken we over de schreve Frans-Vlaanderen binnen. De Catsberg met zijn 200 meter hoge toren mast is altijd goed in zicht. De jacht was open en rond een groot gebied waren de jagers op pad, ze stonden in kringloop wachtend op het startschot, sommige zeiden goeiedag in het Vlaams. De Mont Noir(Zwarte berg) werd beklommen langs het bospad,de oorsprong met de Noord-Oostelijke kant ligt in Westouter, Een taaie klauterpartij naar de top eindigt in Frankrijk waar we in den tourist een verpauzing hebben. Marc had intussen een trappist van Watou voor hem besteld , vlug bestelde ik er ook één, ik betaalde er 4,50 euro voor, wat een prijs voor een Vlaams streekbier in Noord-Frankrijk.De stijgende paden in bos , langs weiden en maisvelden lagen er modderig bij, mooie verre panorama’s waren te bespeuren. De tweede lus van 25 kilometer bracht ons naar de Scherpenberg waar er een mooi ver uitzicht is. Het hellegatbos , de vele trappen omhoog was klauteren , we stappen langs de enige Vlaamse  kabelbaan , die 700 meter lang is en het traject Baneberg –Vidaigneberg, die zijn oorsprong kende in 1957. De vier kerktorens van Loker waren in zicht , de Sint-Pieterskerk is de hoogstgelegen van West-Vlaanderen.Terug in cafe de Neerplaats in Westouter was het eindpunt van een 50 kilometer wandeling , een mooie lastige tocht door het West en Frans-Vlaams Heuvelland .

 

 

 FOTO-INTERLUDIUM ZATERDAG 4 OKTOBER 2008

EURAUDAX-WANDELING IN GROEP WESTOUTER 50 KILOMETER

100_6279100_6281100_6282

100_6284100_6292

100_6286100_6287

100_6288

100_6291100_6296

100_6293100_6295

100_6297100_6300

100_6302100_6301

 

100_6308

Westouter05

Westouter27

Rapper dan de ezel halve marathon Kuurne.

 

 

RAPPER DAN DE EZEL AVOND -  HALVE MARATHON KUURNE.

100_6274

 

Geen weer om een ezel door te jagen,maar toch deed ik mee aan de halve marathon rapper dan de ezel in Kuurne. Ik was niet vooraf ingeschreven en kon ik met het slechte weer gewoon thuis blijven, maar toch ging ik Vrijdag in de vooravond naar Kuurne om mij ter plaatse in te schrijven,het regende dan al pijpestelen en het zou niet meer stoppen. Vanaf de eerste meters tot het bittere einde was het lopen in barre omstandigheden.Gelukkig was het meestal lopen tussen huizen om wat beschutting tegen de felle wind. Ik liep goed met wat reserve tijdens de eerste twee ronden en na 10 kilometer klokte ik 44:20.Ik had geen tijd voorop gesteld,want dat doe ik niet meer,ik loop op gevoel en zie waar ik uitkom. Bij het ingaan van de laatste ronde had ik een slecht moment en iets later moest ik mijn medeloper laten gaan. Bij de 20 kilometer zag ik op mijn horloge dat ik 1:29:52 gelopen had, ik dacht azo,vorig jaar bij de halve marathon Deinze-Aalter was mijn eindtijd 1:37 en een beetje,die tijd moet ik kunnen verbeteren en ik kreeg vleugels om wat te versnellen,tijdens de laatste honderden meters kreeg ik nog een duwtje in de rug van een andere gavertrimmer die ik aan het dubbelen was , door mij nog aan te moedigen.Het was donker en nat , ik heb niets gezien maar heb het wel gehoord.Doornat kwam ik aan in 1:34:46. Een halve marathon in de avond, voor mijn part mag dat meer gebeuren, kermis , veel volk, ambiance,en z'on organisatie zoals in Kuurne,klasse.In de grote tent ging ik mijn leuk t-shirt halen en mijn prijs, een doos met acht ezelbieren vergezeld met een ezelglas. Tot mijn grote verbazing zag ik thuis op het internet bij de uitslag dat ik 1:25:59 had gelopen. Bij nader toezien zag ik waar de fout zat,het moet zijn dat ik gelopen heb met het borstnummer van Pedro verbeke ( 603) en hij met de mijne ( 602)en daar het misverstand is ontstaan.Ik had de tijd van hem en hij die van mij,het is de enige vaststelling die mogelijk is.

05-10-08

uitslag niet juist rapper dan de ezel halve marathon

UITSLAG NIET JUIST HALVE MARATHON RAPPER DAN DE EZEL KUURNE.

MIJN TIJD WAS 1:34:46 en niet 1:25:59.

De fout zal zijn dat Verbeke Petro met borstnummer 602 en ik met borstnummer 603 van plaats gewisseld zijn.

Later meer .....

02-10-08

DONDERDAG 2 OKTOBER 2008

Morgen loop ik de 26e Rapper dan een ezel ½ marathon in Kuurne.

                                                                                                                                            

ZATERDAG 4 OKTOBER 

WANDELING IN  GROEP  WESTOUTER   50 KMaigleaudaxb

Ludo