08-11-08

Mijn sport hoogtepunt aller tijden

Freddy 1MIJN SPORT HOOGTEPUNT  ALLER TIJDEN DIE IK LIVE MEE MAAKTE.

 

 

Sportmomenten heb ik in mijn leven vaker meegemaakt, testijds Europese matchen van Club Brugge, mee op verplaatsing en zomeer, van alles en nog wat in het sport gebeuren,  live naar atletiek,tennis en vooral naar wielrennen geweest.Mijn sportgebeuren en moment in al de jaren is Het Wereldkampioenschap wielrennen 1981 in Praag.Freddy Maertens was daar voor de tweede maal wereldkampioen na Ostuni in 1976. Als een supporter in hart en nieren van Freddy , en alles live meemaken met alles erop en eraan, om nooit te vergeten.

PRAAG 1981

FREDDY IS WERELDKAMPIOEN,ALS SUPPORTER IN HART EN NIEREN,MIJN GELUK KON NIET MEER OP............

100_4477

IK MET GILBERT MAERTENS,VADER VAN FREDDY, INTUSSEN EEN TIJDJE GELEDEN OVERLEDEN .DE AVOND EN NACHT ZOU NOG EEN LANG FEEST WORDEN IN HET MOOIE PRAAG............

100_4478

MET CARINE,HET GOEDE VROUWTJE VAN FREDDY,DIE HAAR MAN IN ALLE TIJDEN VOLOP STEUNDE......................

1981 World Cycling Championship Praga

Dit gevonden op you tube,een verslag van testijds de live reportage op de RAI (Italiaanse Televisie )

video        http://nl.youtube.com/watch?v=zDVJRQZJG3A

017

 

 

 

Carine in Praag, Meer gespannen dan Freddy zelf "Willy Verlee, had het geregeld dat Carine, samen met haar vriendin Christa naar het WK kon. Vijf jaar eerder in Ostuni was ze er niet bij geweest, die keer wel... Het verschafte mij dubbel zoveel vreugde..." ... Freddy is klaar voor de start in Praag... Freddy volgt het schaakspel van Italianen en Fransen met bijzondere aandacht... Op tijd en stond eten is belangrijk... Het is pas middag, maar wie zit er al aandachtig mee voorin, tussen Zoetemelk en De Wolf? De toekomstige wereldkampioen... "Tijdens de zeventiende van de éénentwintig ronden brak het peleton in twee. Vanaf dan werd de finale helemaal op een groepsspurt gericht... Het was duidelijk wat er mij te doen stond..." "Ik hield mij afzijdig en besloot mijn wedstrijd op Saronni af te stemmen. Ik wist, zit ik net voor de laatste bocht naar de aankomstlijn toe in zijn wiel dan win ik. Maar Hinault, ook niet van gisteren, had blijkbaar dezelfde intensies. Dus kwam er wat ellebogenwerk aan te pas om mij achter Saronni te nestelen voor het eigenlijke begin van de spurt. Panizza leidde die in, Saronni was 250 meter voor de finish aan de leiding. Hinault zat in mijn wiel, ik wachtte nog even om voluit door te gaan tot ik er zeker van was dat hij me niet meer voorbij kon raken. Met een 52 x 13 ging ik voluit, ik was er mij bewust van, nog naar m'n 12 schakelen zou me fataal worden. Want de aankomststrook ging lichtjes bergop en de wind stond in het nadeel. En tenslotte hadden we toch al 281 kilometer achter de rug..." ... Mijn sprint was perfect!

Commentaren

Schitterend. Wielrennen blijft toch de meest heroïsche sport!

Gepost door: Ivo | 14-04-09

De commentaren zijn gesloten.