20-11-08

"Gezond of ongezond"

Wikken en wegen,gezond of niet gezond.

Wat is nu gezond of ongezond,dat is de vraag dat ik mij soms afvraag.Wat moet je nog geloven of niet geloven, als je alles leest in de gezondheidsmagazines en de media of overal op het internet,kan je niet meer volgen. Is sporten gezond?is een marathon lopen ongezond?Voor de ene professor is twee glazen rode wijn drinken per dag heel gezond,dan is het voor de ander een ricico op kanker. Dan is het weer voor een medisch onderzoek plots weer iets anders,dat is goed , maar juist niet goed en zoveel meer,het is niet meer te volgen.Een honderdjarige man heeft heel zijn leven,iedere dag van s'morgens tot s'avonds zijn pijp gerookt, dat is voor hem zijn lang leven,een andere van hoge leeftijd,drinkt iedere dag zijn whisky. Een 75 jarige vrouw loopt nog een marathon, de andere krijgt kanker op jonge leeftijd,een ander mens leeft gezond met de puntjes op de i en krijgt toch een ongeneeslijke kanker, iemand valt plots dood,nooit ziek geweest. Ik denk dat iedereen moet van zichzelf uitmaken wat hij of zij wil doen om gezond tussen twee haakjes te leven. Gezond leven is geen uitsluitsel tot een lang leven,want er hangen zovele factoren, hoeveel mensen zijn op jonge leeftijd niet gedood door het dolle verkeer , velen die er normaal nog zouden moeten geweest zijn, het leven is een risico vanaf je verwekt wordt. Hetzelfde is voor het sporten, voor de één is een marathon lopen gezond,maar voor de andere misschien niet,maar niet sporten is dat wel gezond?Door al de verhalen van de één of de andere geleerde, is het niet meer mogelijk om een inzicht te krijgen wat nu goed is of niet.Mijn persoonlijk gedacht is om al de media verhalen niet meer te lezen,maar je bent zo gedwongen om het toch maar te doen, en dat zit in het menselijk brein,en in de genen , we zijn nieuwsgierig om te weten wat is gezond of niet gezond............één ding is zeker zoals Willem Vermandere zingt "we zijn geboren om te sterven" We kunnen proberen om een gezond leven te hebben en ieder moet dat voor zich zelf uitmaken wat dat is.Mijn besluit is , doe wat je denkt voor jezelf,en als je denkt het is gezond voor mij, ik voel mij goed daarbij, doe zo voort, ik doe hetzelfde, en iedereen zal zich wel ergens in een artikel van de één of de andere geleerde kunnen zien als gezond of ongezond.

HIERONDER HET BESTE BEWIJS VAN WAT EEN ONZIN ALLEMAAL

Meer doden, niet minder door vaccin baarmoederhalskanker"

VACCIN TEGEN BAARMOEDERSHALSKANKER

Huisartsen in Nederland waarschuwen dat de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker bij jonge meisjes op den duur tot meer doden leidt. Het Nederlands Huisartsengenootschap (NHG) zegt in het Algemeen Dagblad dat bij een grootschalig inentingsprogramma tegen baarmoederhalskanker juist meer doden kunnen vallen dan minder.

Bron "fit en gezondheid-Het laatste nieuws"

 

Commentaren

Is een leven kort of lang ? Of een leven kort of lang is, het is wel aangenaam, als we het sportief benaderen.

Gepost door: G.U.Y. | 20-11-08

Ludo,ik volg je opinie. Ik vraag mij dat ook regelmatig af,maar ik probeer volgens mijn doelstelling gezond te zijn,maar het is zeker geen garantie op een lang leven.

groetjes
Virginie

Gepost door: Virginie Blondeel | 20-11-08

gewoon testen op jezelf dan merk je het vanzelf wel.

Gepost door: einstein | 14-09-10

De commentaren zijn gesloten.