26-11-08

Plat Préféré met Johnny Cash

canvasPlat Préféré over Johnny Cash   op vrijdag 28 november om 23.20 uur op canvas.

 Plat Préféré met topchefkok Jeroen Meus trok naar het zuiden van de Verenigde Staten, naar het platteland en het echte boerebuiten van de katoenvelden op zoek naar het lievelingsgerecht van music-legende Johnny Cash: Glazed ham & Cornbread.

meus1

 

 Johnny Cash in Plat Préféré
Good ol’ Johnny Cash (1932-2003) groeide op in Dyess, Arkansas, waar hij van kleins af met zijn broers, zussen en ouders op de katoenvelden werkte. Tijdens het harde labeur zong moeder Cash oude volksliederen en gospelsongs om zichzelf en de pp_knop_cash
kinderen op te beuren. Kleine Johnny raakte betoverd door de wereld van de muziek.

Later groeide Cash uit tot een icoon van de rock en country muziek, maar hij verloochende zijn afkomst nooit: hij zou zijn hele leven een boerenjongen blijven. Dat bewijst niet alleen zijn muziek: ook op culinair vlak bleef ‘the man in black’ trouw aan zijn geboortegrond: fried chicken, chocolate pie, pinto beans – maar vooral Glazed ham & Cornbread.

Stuk voor stuk gerechten die familiekok en -vriendin Peggy Knight – volgens Cash ‘probably the best southern cook in the world’ – dagelijks klaarmaakte voor het gezin Cash. Zij neemt Jeroen mee op een ontdekkingsreis door Tennessee, de uitvalsbasis van de familie Cash. Een ontdekkingstocht die start in Hendersonville, waar Jeroen bij Centerpoint Bbq de ‘slow cooking barbecue’-methode leert kennen; ‘you’ll have enough time to get drunk three times before your meat is done’, zoals Robert Duke het poëtisch uitlegt.

Van een oergezellige Amerikaanse cornbread-specialiste in Nashville leert Jeroen hoe dit vreemde ’brood’ gemaakt wordt en uit de mist van de Smoky Mountains duikt Jeroen over de grens met Arkansas om in Dyess te eindigen waar het ooit allemaal begon. Daar houdt Jeroen een typische zuiderse barbecue met de ‘plat préféré’ van Johnny Cash op het menu.

c_pp_recept_cash_play

Dyess, Arkansas........

Hier is.......

.................Jeroen Meus naarstig het gerecht aan het koken, dat Johnny Cash het liefst verorberde" Glazed ham & Cornbread".

Commentaren

Toeval Toevallig hier terecht gekomen want Cash in de titel dat moet wel aanspreken. Ik ben er zelf maar 33 maar ben toch liefhebber van z'n muziek. Wat mij wel opvalt is dat vele Cash liefhebbers de Highway Men waar Cash ook deel van uitmaakte niet kennen. Cash? Eens gehoord is verkocht...En heu,bedankt voor de herinnering van het programma.

Gepost door: Jim | 27-11-08

De commentaren zijn gesloten.