28-12-08

Zaterdagavond 27 December 2008


Zaterdagavond 27 december,de computer is terug van weggeweest,na een crash en harde schijf kapot. Een weekje was het niet druk aan de pc,dochter niet aan het chatten en ik nu niet eens aan mijn blog,ik vraag mij soms af waarom ik dat doe,zo van alles en zo neer schrijven,misschien iets in mijn genen die mij blijft achtervolgen van iets.Vanavond zeven uur , buiten is het vrieskou en ik blijf dan niet binnen,zo ben ik nu eenmaal,ik start voor een loop tocht. Het was toch al een goede week geleden dat ik nog een jogging gedaan heb,ik voelde mij ziekjes met wat buikgriep. Goed ingeduffeld begon ik aan de tocht,het vriest goed en de wind uit het noord-oosten maakt het nog kouder. Een felle ster staat laag in het heelal,ze blinkt en bloost licht uit in de klare hemel,de pool ster?een planeet? of misschien moet ik als een koning die volgen ergens naar een stal,een Zalige en Vredige Kerst trouwens,2008 is aan zijn laatste adem bezig,binnenkort weeral een ander jaar 2009,het magische jaar 2000 is allang voorbij. Ik loop verder en geniet van de klare sterren hemel,denkend aan het on einde van het heelal

die onverklaarbaar is, hoe is het begonnen,miljoenen jaren geleden,al die planeten en de ontelbare sterren,de evolutie volgens Darwin,de ark van Noah of nog iets anders, ik loop en kijk tegelijk naar National Geographic Channel. De gras kanten zijn bedekt met een wit laagje ijs,een water gleuf die dalend zijn weg zoekt is helemaal bevroren. Het is stil langs de wegen,iedereen zit binnen bij hun warmtebron,ieder jaargetijde heeft zijn charmes, het is winter en het vriest, intussen loop ik Beselare binnen. Plots kruist een goed warm geklede vrouwelijke loopster mijn pad, via oogcontact

en een lachje naar elkaar weten we dat we op dezelfde golflengte zitten, lopen onder de klare hemel

in een vrieskoude avond. Intussen loop ik toch al anderhalf uur,aan ongeveer 12 kilometer per uur. In het stille Kruiseke, hoor ik in mijn oren de song Fairy Of NewYork van The Pogues en Kirsty MacColl,voor mij persoonlijk de beste Christmas song aller tijden.Kirsty MacCol die in 2000 overleed, Op vakantie in Mexico probeerde ze tijdens een duik haar zoontje te redden van een naderende motorboot, ze werd zelf geraakt, haar zoontje werd gered. De terugloop naar Geluwe is met de wind vlak in mijn aangezicht,ik voel even aan mijn wangen,ze zijn bevroren,maar ik voel mij goed in mijn vel. Ik kom aan op de parking van de aldi waar ik stop,ik leg mijn mp3 speler af,

mijn stopwatch zegt dat ik 2 uur en 20 minuten heb gelopen,ongeveer 28 km, de laatste honderd meter doe ik te voet en blijkt dat ik toch wat stramme spieren heb,of is het omdat ik geen muziek meer hoor in mijn oren?


The Pogues and Kirsty MacColl - Fairytale of New York

pougesDR_468x619

Enya " May it be"

 

 

 


 


16-12-08

Ronde Van Vlaanderen 2009

 3023502905

 

Achiel Buysse

Wetteren is door de organisatie van de Ronde van Vlaanderen aangeduid als 'Dorp van de Ronde 2009'. De keuze voor de Oost-Vlaamse gemeente "stoelt op de figuur Achiel Buysse die als eerste drie keer de Ronde op zijn palmares mocht schrijven, op de rijke Ronde-traditie als gewezen aankomstplaats en op het enthousiasme van de Werkgroep 'Wetteren Dorp van de Ronde'."

Eerste drievoudige winnaar
De beslissing om de titel aan Wetteren toe te kennen, werd vanmiddag genomen. Dé Ronde-figuur van Wetteren is Achiel Buysse, die de klassieker won in 1940, 1941 en 1943 en zo de eerste drievoudige winnaar werd. Buysse werd geboren in 1918 en overleed in 1984. Ook Jos Dervaes, winnaar van de Ronde in 1929, werd geboren in Wetteren en woonde er een tijdlang voor hij naar Antwerpen verhuisde.

Wetteren was ook 31 keer de aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen, van 1928 tot 1961 en enkel onderbroken door de oorlogsedities van 1942, 1943 en 1944.

achiel buysse


 

 

 Zondag 5 April 2009, Vlaanderen mooiste,heuvels en kasseien,de koers van Brugge naar Meerbeke. Achiel Buysse won deze driemaal 1940,1941 en 1943, de flandrien uit Wetteren wordt een eerbetoon aan hem in zijn gewezen dorp. Vanaf de Molenberg wordt het weer bijten tegen de Vlaamse heuvels op, nog 130 kilometer bonken op  kasseien , nog 15 heuvels volgen, 28 kilometer kasseien ,de Muur van Geraadsbergen en de Bosberg , de ultieme finale naar Meerbeke , de massa lonkt weer voor de 93 ste Ronde van Vlaanderen.

45FE1227-0581-7A37-C97751AB5168C23E-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 100_2216100_21321996

AANKOMST MEERBEKE,MET LAURENT JALABERT IN 2007.

15-12-08

SPORTGALA 2008

Sven Nys en Tia Hellebaut

SPORTMAN EN SPORTVROUW 2008 SPORTMAN 2008 SVEN NIJSSPORTVROUW 2008 TIA HELLEBAUT

Veldrijder Sven Nys is op het Sportgala in het Casino Kursaal van Oostende verkozen tot sportman van het jaar. Bij de vrouwen ging de titel naar hoogspringster Tia Hellebaut. Gevaert won de prijs voor beste ploeg met de estafetteploeg en zwemster Elise Matthysen werd gekroond tot grootste belofte.

Sportman: Sven Nys
Sven Nys kon maar moeilijk woorden vinden om zijn vreugde te beschrijven. Nys had zichzelf tot favoriet gebombardeerd. Nys is immers al jaren top in het veldrijden, maar door de hevige concurrentie was het nog niet mogelijk om de trofee te winnen. Tom Boonen kon dit jaar niet meedingen naar de hoofdprijs. Zijn collega Stijn Devolder, die in de Belgische trui de Ronde van Vlaanderen won, moest het toch afleggen tegen Nys.

Sportvrouw: Tia Hellebaut
Tia Hellebaut is verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. De hoogspringster won een gouden medaille op de Olympische Spelen in Peking. Ze haalde het van Kim Gevaert en basketbalster Ann Wauters. Zowel Kim Gevaert als Tia Hellebaut hebben onlangs een punt achter hun carrière gezet. Gevaert grijpt zo naast de eretitel. Hellebaut kreeg ook de prijs voor Sportverdienste van het jaar. Normaal zou de award vanaf dit jaar niet meer uitgereikt worden. Maar omdat de olympisch kampioene hoogspringen en wereldkampioene indoor vijfkamp in december verrassend haar afscheid aankondigde, werd beslist om Hellebaut alsnog een prijs te overhandigen.

Ploeg: Gevaert en co
Gevaert viel wel in de prijzen met het estafetteteam. Op de 4x100 meter wonnen Kim Gevaert, Elodie Ouedraogo, Olivia Borlee en Hanna Marien de trofee voor beste ploeg van het jaar. De mannenploeg op de 4x400 meter werd nipt tweede voor onze voetbalbeloften.

Belofte: Elise Matthysen
Elise Matthysen werd verkozen tot belofte van het jaar. De zwemster zette knappe prestaties neer op de Olympische Spelen en bewees dat ze een groot talent voor de toekomst is. Wielrennen Jan Bakelants werd tweede, het nieuwe tennistalent Yanina Wickmayer derde.

Lifetime Achievement Award: Henin en Gevaert
Zowel Kim Gevaert als Justine Henin hebben de Lifetime Achievement Award gekregen. Beide toppers hebben in 2008 afscheid genomen van de topsport na een fantastische carrière. De 30-jarige Gevaert zette in september na de Memorial Van Damme een punt achter haar sportloopbaan. Haar individuele hoogtepunt kende de Leuvense op het EK 2006 in Göteborg, toen ze zowel op de 100 meter als de 200 meter goud won. Daarnaast was ze onder andere ook drie Europees indoorkampioene op de 60 meter en heeft ze de Belgische records op de 100 meter (11.04), 200 meter (22.20) en 400 meter (51.45).

In teamverband scoorde Gevaert deze zomer op de Olympische Spelen in Peking toen ze als slotloopster samen met Olivia Borleé, Hanna Mariën en Elodie Ouedraogo België zilver bezorgde op de 4x100 meter. Datzelfde kwartet pakte in 2007 overigens al brons op het WK in Osaka.

Justine Henin (26) bezorgde sportminnend België een grote schok toen ze op 14 mei totaal onverwacht bekendmaakte dat ze haar rackets definitief zou opbergen omdat ze tennismoe was. 'Juju' won in haar schitterende loopbaan onder andere zeven grandslamtoernooien, twee keer de Masters, ze pakte olympisch goud in Athene en stond 117 weken op de eerste plaats van de wereldranglijst.

JUJUKIM GEVAERT

 

Justin Henin,Kim Gevaert en Tia Hellebaut alle drie stoppen ze met topsport in dit jaar 2008,en nadat Kim Clijsters al eerder de competitie vaarwel had gezegt, wordt het wennen vanaf volgend jaar in Belgie.

(BRON BELGA)13-12-08

Haaltert Euraudax , er niet geraakt.

 

Het zijn mijn dagen niet,wat een tegenslag vandaag. Normaal moest ik nu nog aan het wandelen zijn aan een 100 kilometer van Euraudax in Haaltert en omstreken maar het lot bepaalde er anders over. Deze ochtend was ik al om zes uur op, en alles klaar gemaakt in de valies met kledij en zomeer , alles omstreeks 8.30 in mijn campingwagen geplaatst, en ik zou vertrekken. Eerst vlug de vervroren ruiten ontdooid , dat ging vlot,maar wat deed mijn car als ik de sleutel omdraaide in het contact,tik,tik,tik en dat was alles.Nog enkele keren geprobeerd maar geen geluid.En nu , daar was een gebuur die juist buiten kwam, en die zag mijn gesukkel,hij bracht zijn batterij oplader voor auto's en hij deed die aan mijn batterij,we wachten een half uurtje en probeerden nog eens, een eerste maal niets maar bij de tweede poging kwam mijn campingwagen wakker,de batterij had weer voeling en ik reed vlug naar Garage Duran in Ieper,daar moest ik een tijd wachten , en de tijd ging voorbij. De nieuwe batterij werd gemonteerd en ik kon weer rijden,maar intussen was het inmiddels 10.30 geworden en kon ik onmogelijk nog in Haaltert geraken tegen 11.00 uur om de start te beginnen voor de 100 km wandeltocht. Mijn planning veranderde,en ik zou tegen 16.00 uur naar Haaltert rijden om toch nog de 75 kilometer te wandelen.Ik had tijd zat en ik keek nog eerst na het middageten naar blokken en thuis die ik gisteren op de digicorder opgenomen had. Omstreeks 14.00 uur vertrok ik met goede moed en reed de autosnelweg op.Bij afrit Wevelgem voelde ik iets raar langs de linker achterkant van mijn campingwagen; ik zette mij aan de kant en ja hoor,lekke band,die was nog niet helemaal plat maar het zou niet lang meer duren. Ik begon aan het karwei om het wiel te vervangen, mijn wiel sleutel was eerst zoek maar die vond ik na een tijdje toch, en wat een gesukkel om die bouten los te krijgen , maar door mij eens goed boos te maken kreeg ik ze toch los, en na een uurtje kon ik weer verder,intussen was het al na drie uur en ik besloot om terug te keren,de goesting was helemaal weg en met geen vervangingswiel meer,het was al mijn dag niet en wie weet.Alles is dus een maat voor niets geweest, en de 100 km van Haaltert Euraudax enidigde terug thuis bij de buis. Het zal voor volgend jaar zijn .

Ludo

 

11-12-08

EURAUDAX HAALTERT 100 KM

HAALTERTEURAUDAX BELGIE.

Euraudax Haaltert ( Oost-Vlaanderen)13/12/2008.

Haaltert ligt in het arrondissement Aalst.

25-50-75-100 KM AFSTANDEN.arend

Groepstart 11.00 uur

Telkens om de vijf uur kan je starten.

Zaterdag 13 December: 11.00 uur,16.00uur,21.00uur en Zondag 14 December 02.00 uur in de nacht.

100 km in 20 uur wandelen,aankomst Zondagochtend 14 December 07.00 uur.

Inschrijving en startplaats:Hof Ten Eede,Huytstraat 22-24, Haaltert.

htevoor3

htegrza4

Euraudax


 Donderdag 11 December 2008,Een buil op mijn voorhoofd,een snede tussen mijn neus en mond en een dikke bovenlip dat is wat ik er vanavond aan over gehouden heb van mijn rappe stap naar de eco discount hier in mijn buurt in Geluwe.

images

Mijn dochter Steffi had nog dingen nodig voor het project op school,  het was al bijna sluitingstijd dus even vlug doorstappen , ik liep enkele meters voor mijn dochter en haar vriendin Kim . Ik liep maar rechtdoor,en de schuifdeur had de tijd niet om open te gaan,plof ik er helemaal tegenaan,ik was even de weg kwijt en viel op de grond,het draaide wat, en moest een tijdje blijven liggen,mijn hoofd naar beneden, ik had de ruik van bloed in mijn mond, er pletste bloed op de grond, ik wist niet van waar het kwam,intussen was de winkelier van de shop daar en keek even ,ik werd gerust gesteld ,het bloed kwam van een snede juist boven mijn lip, ik stond recht, en ging naar binnen,kreeg onmiddelijk hulp en een pleister om de wonde wat te helen,op mijn voorhoofd was er beetje per beetje een buil zichtbaar,ik kreeg een blikje cola-light uit de automaat,om mijn buil te koelen, intussen had mijn dochter alles bij zich voor haar project van morgen, en kon ik tenslotte de betaling doen. We gingen naar huis en de pizza die in de oven zat was helemaal zwart aangebrand.

Ludo.

 

08-12-08

de moeder van de marathon is niet meer,"doodgraag leven"Ook Martine verloor haar strijd.......

Marathonloopster Kerryn McCann (41) sterft aan kanker.

mc-cann-9876543mccann_narrowweb__300x450,0

ma 08/12/08 - Kerryn McCann heeft haar strijd tegen kanker verloren. De 41-jarige Australische ex-atlete is maandag overleden.

mccann-87654321st_kerryn-420x0

 

De Australische marathonloopster Kerryn McCann heeft maandag haar strijd tegen kanker verloren. De 41-jarige McCann nam drie keer deel aan de Olympische Spelen en won twee keer goud op de Commonwealth Games (2002 en 2006) en liep haar snelste marathon in een tijd van 2:25:59.

McCann laat een man en drie kinderen achter (de 11-jarige Benton, de 5-jarige Josie en de pas 14 maanden oude Cooper). Vorig jaar werd bij McCann tijdens haar derde zwangerschap borstkanker vastgesteld. Ze werd geopereerd en onderging chemotherapie, maar niet veel later bleek de ziekte te zijn uitgezaaid naar haar lever.

0,,5722221,00

De lopende marathon moeder is niet meer, hier met haar drie kindjes,Benton,Josie en de 14 maanden oude Cooper, triest in het leven, in de fleur van het leven,maar de dood staat altijd dichtbij,verdorie toch....... Haar kinderen waren alles en door hen was ze een betere lange afstand loopster en moeder tegelijk.Iedere dag moest ze chemo hebben,ze telde de dagen af tot Kerstmis,maar.................

 

 

 DE AANKOMST EN HAAR OVERWINNING OP DE COMMONWEALTH GAMES 2006, GOUD OP DE MARATHON................ ZIE HIER http://nl.youtube.com/watch?v=nTXlnOlKO4g

 

Pat,

It's a sad day indeed. Kerryn McCann has lost her battle with cancer.

A wonderful lady, the perfect family, a stellar running career, living in a coastal town in a comfortable home with ocean views. Kerryn had it all and was entering a stage in her life when she could rest on her laurels and focus "all" of her energy on her family.

I travelled with Kerryn a number of times and she always loved to have a laugh - often in uncontrollable hysterics when discovering what our boyish antics involved. Kerryn never said an ill word about anyone and nobody could ever say anything but great things about her.

Kerryn was guest of honour at PCRG's 2007 pre Gold Coast dinner and there was an endless que of people lining up for photos and a quick chat. Susan and I had dinner with Kerryn back in August and she mentioned how much she enjoyed the night - she remembered Margaret and Michelle and asked how they were. Kerryn was a gracious lady and her feet were very much on the ground.

A dedicated athlete who thrived on the Australian distance running ethos - consistency/focus/consistency/focus.

We remember Kerryn for her dual Commonwealth Games Gold medals however her 11th placing in the Sydney Olympics is equally worth noting, as well as her great performances in the big city Marathons.

She loved to represent Australia. The joy that Kerryn exuded after winning in Melbourne and meeting her family track side is a moment in time that encapsulated who Kerryn was. "A great Australian distance runner but more importantly, a loving wife and mother."

It's real sad. One of life's great knocks!

kerryn_mccann

 

"You will always be in our hearts Kerryn"

 

e_oml_header_martine3

 

Martine overleden

partner van Ton
mama van Manu

Zij werd geboren te Wilrijk op 27 december 1967 en overleed na een moedig gedragen ziekte te Lier op de Palliatieve Eenheid van het H Hartziekenhuis op 4 november 2008.Ook Martine kreeg te horen na de geboorte van haar kindje,na de borstvoedingsperiode dat ze borstkanker had.De uitzaaiingen waren ook gevonden in haar lever.Haar verhaal en zomeer kon je bewonderen in het EEN-document "doodgraag leven",die ik volg en koester , een mens zou meer moeten nadenken over alles en nog wat ,een mens denkt eeuwig te leven,zo denken veel mensen,of ze leven dat ze eeuwig zullen leven,maar....... geniet van iedere ochtend,van iedere seconde,elke tijd met familie,vrienden,ieder klein moment,het leven is mooi en ieder wil doodgraag leven.

 Bedankt Martine, Ton en Manu voor hun moedig verhaal. http://multiblog.vrt.be/martine/

 

Doodgraag leven is  voor de laaste maal te zien op dinsdag 9 december op Eén, om 21.25 uur.

Music

 Een jonge Joni Mitchell & Johnny Cash.

" Girl of the North Country "

 

http://nl.youtube.com/watch?v=W1QO0jQ0PB0

 

07-12-08

Last Post- en Kerstverlichtingstocht

Zie de maan schijnt door de bomen...........100_6776

6 December 2008,waarvan komt dat liedje weer,jawel Sinterklaas IMG_4578

100_6739

FRONTKERST  Wandelclub Boezinge

Wandelclub "Nooit moe Boezinge pakte weer uit met hun gezinswandeling vandaag op Sinterklaasdag voor de jaarlijkse Last Post en kerstverlichtingstocht in Ieper. Ik was erbij bij het vallen van de avond, de donker was er toen ik starte aan de Fenix zaal. De kerstsfeer zit er overal al goed in op de zesde December , op de dag van de lieve goede Sint,het is ongewoon zou je zeggen,maar dat is tegenwoordig de nieuwe tijd hedendaags. Sinterklaas op de ijspiste in Kerstsfeer,De Kerstman en de Sint verbroederen . De rustige wandeling van 10 kilometer op de vestingen rond Ieper, de vele smalle steegjes in Ieper,de straatjes met zijn geschiedenis,overal kan je de historie van elk steegje,smal straatje en zomeer, staat mooi op papier uitgelegd,en kan je alles nalezen langs het wandelparcour. In de cafetaria van het Ieper strand worden er mooie deuntjes op de accordion gespeeld,mooi zicht in de verre van de verlichte Menenpoort. De hele smalle straatjes van weleer waar je alleen met fiets of te voet door kan en een lust voor verliefde paartjes. Ieper in Kerst stemming , overal is alles prachtig verlicht,op de markt is er het klein Kerstdorpje waar we een gratis warme gluhwijn aangeboden krijgen in een Middeleeuws karakter,ik geniet ervan en kijk naar de kleine en grote kinderen........ zoals ik , waar ze  naarstig op de mooie ijspiste aan het schaatsen zijn. De ABC-straat in Ieper, het bestaat hier, niets te maken met het ABN en hier spreekt men nederlands en terug in de tijd met  algemeen beschaafd nederlands, op de BRT-TV testijds eind de jaren zestig,maar hier hoor ik liever het dialect van het Iepers. ABC,Wie gaat er mee,weer een kinderliedje op één dag zoals vandaag. Ik wandel een goed twee uur en was op vele plaatsen in Ieper waar ik nog nooit geweest was, een gezinswandeling op het dooie gemak is heel leuk. Tegen acht uur stapte ik naar de Menenpoort en maak er samen met vele Britse en andere de Last-Post mee.KERST8

HET WANDEL PARCOUR IN IEPER VANAF DE START AAN DE  FENIX TOT HET EINDE AAN DE FENIX

 

Vanuit de startzaal stappen we  naar de Rijselpoort met zicht op de prachtige vestingmuren. Via het wandelpad langs de majoorgracht gaat het richting Eilandje en Esplanadeplein. De kerstverlichting in de Tempelstraat is slechts een aperitiefje van wat men verder nog zal voorgeschoteld krijgen.

 

Na de eerste rustpost stappen de wandelaars die voor 10 km gekozen hebben langs het kanaal Ieper-Komen om opnieuw de binnenstad in te trekken en aansluiting te vinden met de kleinste afstand. Enkele mooi verlichte straten leiden hen naar en doorheen ‘Ieper Strand’ en verder naar de Menenpoort. Hier kan men om 20u stipt de Last Post-plechtigheid volgen. Iedere avond trouwens wordt door vrijwilligers van de Ieperse brandweer de Last Post op de klaroenen geblazen. Meer dan 56.000 namen van vermiste soldaten uit de Eerste Wereldoorlog staan er in de muren gebeiteld. De grond waarop de Menenpoort gebouwd werd heeft de stad geschonken aan Groot-Brittanië, u komt dus eventjes op Brits grondgebied.

 

Na dit intermezzo gaat het naar de Grote Markt. Doorheen de kerstmarkt en langs de ijspiste voor de Lakenhallen, komt men aan de tweede rustpost. Via de Vis- en Kiekenmarkt kan men zich even laven aan een glaasje Glühwein in het Vleeshuis. Dit mooie gebouw had vroeger als voornaamste functie de verkoop van vlees, omwille van de hygiëne en de controle. De gelijkvloerse verdieping werd verhuurd aan slagers. Het vlees werd ter plaatse gescheiden op kapblokken en verkocht op tafels en toonbanken die daar waren opgesteld. Op de eerste verdieping van het Vleeshuis was vroeger de Sint-Michielsgilde gevestigd die bestond uit leden die oefenden in de schermkunst. In de kelders was er waarschijnlijk een herberg gevestigd, die bereikt werd via een buitenkeldertrap. Vroeger was het Stadsmuseum ondergebracht in dit gebouw. Momenteel heeft het jeugdontmoetingscentrum er zijn intrek genomen.

 

Via enkele kleine steegjes en pleintjes gaat het onder de vestingmuren door en over de brug naar het Hoornwerkpark om terug in de Fenix te eindigen.

 

 


100_6706

100_6705

100_6709

100_6710

100_6716100_6717

100_6718100_6720

100_6723

100_6722

 100_6725100_6729

100_6734100_6736

100_6737100_6738

100_6742100_6743

100_6744100_6747

100_6745

100_6748100_6751100_6755100_6756

100_6757100_6758

100_6770100_6772

100_6773100_6778

100_6779

100_6769100_6761

100_6780100_6781

100_6783100_6784