26-02-09

“Milleke Melleke Mol Karwitsel Kardol”

Een bronchitus die ik van mijn dochter overgenomen heb,hield ik het voor een goede week bekeken op te joggen en te wandelen.De merel zie ik al zingend op de daken,laat de eerste lenteprikkels maar komen,we kunnen helemaal herleven. Na problemen met mijn puberdochter ben ik deze week toch terug enkele keren de weg op geweest om wat kilometers te joggen. In het weekend die voor de deur staat begin ik aan mijn voorbereiding op de eerste grote afspraak , die van 27 Maart " de Euregio 100 kilometer tocht Welkenreadt". September 2009 zal voor mij de marathon maand worden, ik loop zonder onvoorziene omstandigheden op 13 September de Flanders Fields marathon van Nieuwpoort naar Ieper en zeven dagen later op 20 september de Leiemarathon van Deinze naar Wevelgem. Deze laatste begeleid ik lopend Nathalie Debersaques die voor de allereerste keer een marathon zal lopen. De Belgisch-Engelse loopster uit Chester die lid is van de gavertrimmers heeft haar plannen helemaal veranderd. Normaal zou ze haar marathon debuut in 2010 doen, het jaar waar ze een nieuwe ouderdoms voordeur zou hebben maar na het plotse nieuws dat haar broer Pascal op 18 september zal trouwen, komt ze samen met haar familie vanuit Engeland naar West-Vlaanderen voor een verlengd weekend. Daarbij maakt ze het gebruik om in dit weekend dan haar allereerste marathon proberen te lopen in een tijd van 4 uur. Pascal zal trouwens ook deze marathon lopen, twee dagen na zijn huwelijk wil hij terug onder de drie uur lopen. Haar eerste avontuur bij de marathon wordt een loop langs de leie, waarbij ik haar lopend zal begeleiden met doel het einde te halen in Wevelgem. Ik heb Nathalie in het verleden al eens begeleid, bij haar eerste dodentocht in Bornem  2003, ik weet nog dat het op een bepaald moment  voor haar een lijdensweg was, meerdermalen werden en moest ik haar voeten verzorgen door al de blaren met naalden door te prikken. Maar op karakter haalde ze samen met mij toch maar de finish in Bornem. Misschien moeten we weer meer melk drinken nu het vijftig jaar geleden is van de oprichting van de melkbrigade, milleke,melleke,mol... doe de glazen nog eens vol, waar is de tijd van in de jaren zestig toen deze slagzin de harten ven de jeugd veroverde. De nostalgische tijd met nonkel Bob......weet je nog.In het Passendaalse kaasmuseum De Oude Kaasmakerij kun je van 22 februari tot 29 november 2009 de M-Brigade herbeleven.
Dankzij de medewerking van erebrigadiers Nonkel Bob, Paula Semer, Rik van Looy, Jacques Brel en vele anderen groeide de Melkbrigade uit tot een nooit gezien succes. Honderdduizenden kinderen voerden trouw elke dag hun M-daad uit en dronken één groot glas melk.
De Oude Kaasmakerij laat de vijftigste verjaardag van de M-Brigade niet onopgemerkt voorbijgaan en gaat in de tentoonstelling “De Terugkeer van de Melkbrigade” op zoek naar de rijke geschiedenis van dit brokje erfgoed. Wie waren Mik Mak en Mon nu alweer? Was Armand Pien een melkdrinker? En waar ligt nu eigenlijk de oorsprong van de leuze “Milleke Melleke Mol Karwitsel Kardol”? Authentieke objecten en uniek beeldmateriaal maken van deze expo een nostalgische trip terug in de tijd.Ik ga zeker een kijkje nemen.

Ludo

melkbrigadeI0003052l

NONKEL BOBI0003162l-1

100_7115

100_7122

100_7124

 

 

 

 

 

 

 

Commentaren

Bornem Ja, en na de lijdenstocht in Bornem in 2003 was ik dan nog zo zot om hem nog eens uit te wandelen in hitte van 30 graden+ in 2005!
Altijd gezegd dat als ik zo kan afzien, ik ook wel een marathon kan uitlopen! hopelijk klopt deze redenering!!
Groetjes
Nathlaie

Gepost door: Nathalie | 27-02-09

De commentaren zijn gesloten.