17-04-09

TATYANA STORM

TATYANA STORM,HET AANSTORMEND VLAAMS TALENT MET HAAR MUZIEKSTIJL BEKOORD MIJ.

Ik had haar voor het eerst live op het podium zien optreden in Deinze bij de start van Gent-Wevelgem en haar al gezien met liedjes op de VRT in "zo is er maar één",en haar music stijl is er helemaal voor mij.Haar eerste single "Laat Me Vrij" is prachtig,ik ken de song in de originele versie van the Judds met "Why Not Me"die ik vroeger nog live heb zien optreden in Duitsland.

tatyana2

Foto:Thienpont Artiestenbureau.

Ze is jong, ziet er goed uit, is geschoolde pianiste en bovendien nog gezegend met een fantastische stem. We hebben het over TatYana Storm, de 21 jarige muziekrevelatie die klaar staat met haar debuutsingle ‘Laat me vrij’.
Het is begrijpbaar dat u TatYana Storm nog niet kent maar daar zal de komende weken zeker verandering in komen. Nadat ze op een positieve manier haar opwachting heeft gemaakt tijdens de ‘Nacht van Exclusief’ staat TatYana Storm straks op het podium tijdens het prestigieuze ‘Variété Gala’ in Bree waar ze ‘Laat me vrij’, haar debuutsingle voorstelt. Het is met andere woorden tijd om kennis te maken met deze gedreven zangeres. Wij duwen onze microfoon onder haar neus en stelde haar de volgende vragen:

 

TatYana Storm, wij hebben nog nooit van jou gehoord. Vertel is, wie ben jij?

Ik ben TatYana Storm, een frisse twintiger afkomstig uit het Aalsterse. Mijn grote droom was altijd zangeres worden, zoals zo velen. Ik heb regelmatig deelgenomen aan zangwedstrijden en free podia tot ik op een gegeven moment de juiste mensen ontmoet heb die in mij geloven. Die mensen – Artiestenbureau Thienpont  - steunen mij vanaf de 1ste dag en hebben samen met mij een leuk plan gemaakt voor mijn carrière waar ik wel in geloof.

Wat is dat muzikale plan dan precies?

Met ‘muzikaal plan’ bedoel ik vooral de weg die we gekozen hebben. Ik breng Nederlandstalige muziek, pop-rock nummers met een stevige scheut country invloeden. Ja, dat is mijn bewuste keuze want ik moet bekennen dat ik heel graag in het Nederlands zing. Het is niet alleen mijn moedertaal, ik vind het ook keurig klinken.

Is TatYana Storm de nieuwe Laura Lynn of moeten we je met iemand anders vergelijken?

Alle respect voor de muziek die Laura Lynn brengt maar dat ligt mijlenver van mijn repertoire. Ik breng pop-rock nummers met country invloeden. Mensen gaan me misschien wel vergelijken met Ilse De Lange, Tess, Barbara Dex of de Vlaamse Shania Twain. Och, ik kan daar mee leven hoewel ik, alleen al door in het Nederlands te zingen, hoop dat ze mij gewoon nemen voor wie ik ben, TatYana Storm.

TatYana, je weet duidelijk wat je wil gaan doen met je muziek. Van waar die vastbeslotenheid. Ben je niet bang om op je gezicht te gaan in deze woelige muzikale tijden?

Ja, het is waar dat ik goed weet wat ik wil. Mijn vader zegt mij soms dat ik niet zo zelfzeker mag over komen, mensen zouden dat fout kunnen interpreteren maar het is mijn karakter. Als ik in iets geloof, dan geef ik het volle pond en ga ik er helemaal voor. Mensen hebben mij de kans gegeven om ‘Laat me vrij’, mijn debuutsingle op te nemen. Mja, het is waar dat het woelige tijden zijn in de muziekwereld maar so what?! Moeten we dan stoppen om muziek op te nemen en uit te brengen, neen toch!

Vertel eens wat meer over ‘Laat me vrij’, die debuutsingle van je?

‘Laat me vrij’ is dus mijn eerste single die ik eind mei zal uitbrengen. De persvoorstelling is gepland op 27 mei in het AVS Mediagebouw te Gent, in samenwerking met S-Televisie. Het nummer zal zowel fysiek als digitaal te koop zijn in de winkels. ‘Laat me vrij’ is een Nederlandstalige versie van ‘Why not me’, een wereldhit van de Amerikaanse band The Judds. Veel mensen herkennen wel het origineel als ze ‘Laat me vrij’ horen maar daar blijft het bij. Piet Van Overmeiren, de man van mijn manager, heeft de Nederlandstalige tekst geschreven voor ‘Laat me vrij’. Hij heeft ook hetzelfde gedaan voor ‘Nieuwe thuis’, de b-kant van de single zeg maar. Voor dat liedje zijn we gaan zoeken in het repertoire van Amerikaanse ‘Nashville’ singer-songwriters die relatief onbekend zijn in Europa. Ondanks de zeer toegankelijke teksten schuilt er toch telkens een duidelijke boodschap in. Ik hoop echt dat het publiek naast de leuke melodieën tevens de teksten zullen weten te appreciëren.

Hoe ambitieus is TatYana Storm en vooral wat wil je bereiken met je muziek?

In alle eerlijkheid moet ik bekennen dat ik verschrikkelijk ambitieus ben. Als ik mag dromen dan zou ik graag een full-cd op de markt brengen met de muziek die ik momenteel maak en zing tijdens de optredens. Uiteraard zou ik graag gaan spelen op festivals en in culturele centra en als het kan zou ik op termijn graag mijn eigen nummers schrijven en opnemen. We zijn daar al een tijdje mee bezig met enkele jonge talentvolle songwriters maar voorlopig is het nog niet klaar om uit te brengen.

Wie zijn je muzikale voorbeelden?

Ik hou enorm van de muziek die Nick & Simon maken. Ook Ilse De Lange en Shania Twain horen tot mijn favoriete artiesten maar ik hou tevens van de muziek van Jan Smit niet alleen omdat hij een knappe kerel is maar ook een zeer goede zanger/entertainer. Zijn liedjes en vooral de teksten van hem spreken mij bijzonder aan.

TatYana Storm, bedankt alvast voor het gesprek en veel succes met ‘Laat me vrij’.

Inerview:Thienpont Artiestenbureau.

 

 

DE WERELD IS OM ZEEP

ZO IS ER MAAR EEN

TATYANA STORM.

 

MIJN STEM HEEFT ZE AL ZEKER IN DE FINALE VAN ZO IS ER MAAR EEN.

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.