10-10-09

Afgezien in de Marathon van Beloeil.

 4%20joggeurs

100_9289

 

Beloeil is voor mij niet onbekend , in mijn wieler verleden vorige eeuw was ik in dit mooi dorp eens tweede bij de toenmalige liefhebbers,ik reed veel in die streek van Beloeil,Ath,Leuze. Samen met mijn vader zijn we hier veel geweest. Vandaag liep ik mijn derde marathon in één maand. Deze zou ik voor hem lopen,na zijn laatste uitvaart gisteren in zijn geboorteplaats Moorslede. Ronny Debersaques de ex-ultraloper uit Lendelede was mijn fietsende begeleider. Deze regionale marathon van Beloeil werd voor de 18de maal georganiseerd en dit jaar ten voordele voor een Palestijnse Circusschool,daarvoor ook was er vandaag  een marathon estafette van verschillende scholen,vereneringen,instellingen met sponsering.De marathon van Beloeil werd dit jaar uitgeroepen voor deze van de hoop. De start werd om 10.40 in gang geschoten in de rue du Chateau, de weg van en naar het bekende mooie kasteel van Beloeil in zijn prachtige omgeving. De marathon en de estafette marathon starten samen en was het misleidend om vlug eraan te beginnen. Er waren vier lussen te lopen met telkens dwars door het domein van het kasteel naar de aankomst. De eerste kleine lus van bijna 4 km was een goede losloop voor mij , ik liep ontspannend met een gemiddelde van ongeveer 13 km per uur. De tweede lus van 21 km was andere koek, er was veel modder geploeter dwars door de bossen , met de felle regen van de laatste dagen. Veel onverhard terrein bij deze halve marathon afstand , het was daar soms zwaar en moeizaam lopen. Na de werkelijke halve marathon afstand liep ik nog gezapig goed, 1h44 was de tijd. Maar bij het einde van de tweede lus na ongeveer 25 km was de kous af, het ging niet meer,de benen waren heel zwaar, ik moest nog 17 km lopen. Van opgave wilde ik niet weten , vandaag zou ik zeker de marathon van Beloeil uitlopen, het was sleuren en trekken met mijn body , ik zag af als een paard die door de modder stap per stap het land ploegde,wat was er mis? Te vroeg deze ochtend mijn laatste eetmaal verorberd? Ik zat kapot tot en met en mijn koolhydratische drankjes hielpen aan geen kant. Moeizaam deed ik pogingen bij de derde lus van 10 km om wat snelheid te halen, maar ik liep meer achteruit dan vooruit. Maar ik dacht de finish halen zal ik. Bij de laatste lus in het domein van het kasteel , kreeg ik als toemaat krampen in beide benen en moest zelfs even te voet verder,nog nooit eerder meegemaakt,maar krampachtig haalde ik de eindmeet van de marathon van Beloeil in 3:53:57.

Nog nooit heb ik zo afgezien in een marathon,de laatste 17 km was er teveel aan maar ik zou en moest de finish halen, voor mijn overleden vader, en zo geschiede met dank aan Ronny mijn begeleider, het was trouwens de allereerste keer dat er iemand mij fietsend begeleide. De marathon van Beloeil zal altijd in mijn geheugen blijven.

100_9287

marathon

 

 

Commentaren

Ludo,
Proficiat met je prestatie,drie marathon's in een maand,vandaag heh je het samen met je overleden vader gedaan in moeilijke omstandigheden,machtig.

groetjes van heel ons gezinnetje,
Ingeborg.

Gepost door: Ingeborg | 10-10-09

Proficiat! Juist eens met pa gepraat want thuis gekomen van Birmingham. Proficiat met je volharding en dat je niet opgegeven hebt toen het heel moeilijk ging!! Omstandigheden waren moeilijk he deze week - well done en tot binnen enkele weken!
Greetings Nathalie

Gepost door: Nathalie | 11-10-09

Mooi Soms kan de manier waarop belangrijker zijn dan tijden. Het karakter dat je getoond hebt getuigt van grote klasse.
Sterkte !

Gepost door: Steven Cossement | 11-10-09

Wat een karakter en wilskracht !!! Wat een klasse van jou Ludo,de wilskracht,het karakter om het einde van de marathon te halen in zware omstandigheden.
Laat iets horen,je hebt mijn email.

vele groetjes
Ann

Gepost door: Ann Vannevel | 11-10-09

je hebt een supermarathon gelopen als je zo hebt afgezien en niet hebt opgegeven,CHAPEAU.

Gepost door: anita | 12-10-09

proficait eentje om nooit mee te vergeten. knap.

Normaal ging ik er de halve marathon lopen maar toch naar Geluwe getrokken. Mss wel best als ik hoor hoe het aprcours er bijlag.
De week ervoor liepen we al een halve marathon op een groot gedeelte van de marathon van Beloeil.
De bossen lagen er toen droger bij.

Heb je zien staan tussen de deelnemers in Bernissart! Mss sta ik daar ook aan de start

Gepost door: ludo | 12-10-09

Felecitations ! Felecitations pour votre performance dans le marathon de Beloeil.
Mes condoléances pour le mort de votre pére.

Virginie Deleye,
Ath.7F9

Gepost door: Virginie Deleye | 12-10-09

De commentaren zijn gesloten.