17-10-09

10 MIJL - RUN VREDESLOOP IEPER 2009

 logo%20ieper%20on-1

Een man als André Mingneau een parcour laten uitstippelen voor een loopkoers is een zekerheid van dat het goed zal zijn,daarmee wil ik beginnen in mijn verslag van de 13de Kathe Kollwitz 10 mijl run vandaag in Ieper. Lopen voor de vrede overal ter wereld,tegen alle vormen van racisme,gelijke rechten voor iedereen,dan ben ik erbij op de eerste rij. Om drie uur werden we los gelaten door het sein van André. De run ging onmiddelijk langs de paden van de vestingen om na 2 km langs het oude kanaal Ieper – Komen te lopen , daar keek ik op mijn stopwatch en liep 8:02 , bijna 15 km per uur , ik liep in het zog van enkele runners met daarbij Sandra Cauwels. Na ongeveer drie kilometer kwam gavertrimmer Nick Bruneel  mij voorbij,ik liet het tempo onmiddelijk voor het was en milderde tot ongeveer goed 14 km per uur. De zon was aan het schijnen met nu en dan een donkere wolk langszij. De smalle paden langs het oude kanaal lagen er nat bij , van de plaatselijke regenbuien juist voor de start. Ik liep verrassend goed met een rustige pas en kon het tempo goed volhouden. Intussen liep ik bij een loopmakker die ook een run-shirt van acv op zijn lijf had , ik had deze ook aangetrokken voor de vredesloop waar het acv Oostende-Westhoek dichtbij betrokken is. Juist voor we het bos van het provinciedomein van de Palingbeek inliepen kreeg hij van iemand een flesje water aangeboden , als een goede ploegmaat overhandigde hij die aan mij, het was welgekomen voor mij,ik had dorst en het deed deugd. We liepen regelmatig langs een Cemetery , een kerkhof met gesneuvelden uit de gruwelijke oorlog van 1914-1918. De gasthuisbossen werden in gelopen en het begon pittig heuvelend te worden. In het bos was daar een kuitige helling , ik forceerde daar niet en met kleine run stapjes deed ik de klauterpartij naar boven. Ik liep lekker en voelde mij goed op de onverharde bospaden bevolkt met vele kleurige herfstbladeren. Ik haalde nu en dan een runner in en een goed teken was dat niemand mij bijhaalde. Toen we het bos uitliepen terug op de asfalt haalde ik Sandra in, ze had last van pijnlijke benen waarschijnlijk een overblijfsel van haar halve marathon in de regen vorige week in Eindhoven. Na 10 km runnen stond de stopwatch op 42:58, mijn tempo zat goed boven de 14 km per uur maar het bleef maar heuvelachtig lopen richting Zillebeke vijver. Na 14 km runnen in Zillebeke liep ik nog onder het uur met 59:03 maar langs de vijver moest ik mijn tempo wat laten zakken , ik voelde mij nog goed en haalde nog enkele runners in. Ik haalde de finish van de 10 mijl aan de Fenixzaal in 1:09:40,ietsje minder of 14 km per uur. Een mooi oranje t-shirt met het embleem van de wereld mars voor de vrede en geweldloosheid en van de Kathe Kollwitz vredesloop Ieper werd aan iedere deelnemer overhandigd. Het was een pracht van een parcour,door jaagpaden,door bossen,dwars door weiden met overal de herfstkleuren aanwezig.Klasse parcourmeester André Mingneau en heel de organisatie van de vredesloop.

logo%20ieper%20on-1

 

Nu verder kijken wie FLANDRIEN 2009 wordt:PHILIPPE GILBERT ?

Pictures14

Commentaren

De ervaring van de lange afstandsloper deed me de das om we hebben blijkbaar de hele wedstrijd in elkaars buurt gelopen. Alleen heb je mij 15 km op de rug gezien en ik die verdomde laatste na dat laatste molshoopje. Tot later!

Gepost door: Geert Ryckaert | 17-10-09

vredesloop Inderdaad een heel mooi parcours ... heb er niet ten volle van kunnen genieten omwille van die verdomde kuiten :/. Volgend jaar probeer ik opnieuw :)). Mooi verslagje!

Gepost door: sandra | 18-10-09

De commentaren zijn gesloten.