31-12-09

Vandaag!de laatste van 2009!

 

 

 

Vandaag, de laatste van 2009, het is nu 0:30 uur Donderdag 31 december. Gisterenavond deed ik nog een loopje van 23 kilometer, heel de tijd in miezige regen, het liep niet van een leien dakje, krampachtig van begin tot einde, nog een zegen dat ik kon luisteren naar muziek in mijn mp3 speler.Als we de weer computers mogen geloven dan staan we op het punt van een koude winterprik begin 2010. In Nederland is de Elfstedentocht koorts volop aan de gang en spreken ze al van een koudegolf zoals in 1997, toen de laatste Elfstedentocht doorging. Laten we eerst zien en dan geloven maar op de verschillende weersatellieten is de zachte lucht terrein aan het verliezen en zal de koude lucht de bovenhand nemen.Wat zal het nieuwe jaar in petto hebben? Ik ben geen verre plannenmaker, ik koester gisteren en geniet nu.Als ik gezond en blessurevrij blijf dan staan er weer 100 kilometer run en walk  tochten op mijn programma, een zesurenloop, wat trailruns en zomeer misschien ook, en wie weet wat nog allemaal of niet? Bij deze wens ik ieder een mooi Eindejaar vanavond En een goed begin van het Nieuwe Jaar 2010.

album_large_3161566

 

96536-a

Elfstedenvereniging: media veel te voorbarig
Leeuwarden - Vereniging De Friesche Elfsteden maakt zich zorgen over de berichtgeving in de media over een eventuele Elfstedentocht. Veel media speculeren over een Elfstedentocht begin volgend jaar. De vereniging is bang dat mensen daardoor te vroeg het ijs opgaan.
De vereniging vindt de speculaties over een Elfstedentocht veel te voorbarig. ,,Er ligt nog amper ijs en wat er ligt is heel dun”, aldus Immie Jonkman van de vereniging.
De zegsvrouwe verbaast zich over het optimisme van sommige mediavertegenwoordigers. Het hoeft maar even te vriezen en ,,meteen is de hele wereld overstuur”.
Jonkman zegt dat ze gisteren de hele dag door journalisten is gebeld. Dat was een dag nadat dagblad de Telegraaf een bericht plaatste met als kop: ‘Elfstedenkou op komst’. De krant baseerde zich op weermannen die in de loop van volgende week strenge vorst voorspelden. Inmiddels zijn die voorspellingen bijgesteld.
De woordvoerster draait telkens hetzelfde verhaal af: ,,Het ijs moet over de hele route van tweehonderd kilometer in ieder geval vijftien centimeter dik zijn. Dat is het nu nog niet.’’ Ze benadrukt dat de rayonhoofden ,,echt nog niet’’ bij elkaar zijn gekomen. ,,We willen het allemaal heel graag, maar het is gewoon afwachten.”

De commentaren zijn gesloten.