16-06-10

OP NAAR DE NACHT VAN WEST-VLAANDEREN

 

 

De nacht van West-Vlaanderen zal Vrijdag in Torhout weer helemaal volzet zijn met runners en wandelaars die aan verschillende afstanden zullen meedoen tussen een massa van toeschouwers. Voor mij een primeur,ik doe voor de allereerste keer mee als aangesloten loper bij het open Vlaams en Belgisch kampioenschap 100 km ultra lopen. Ik verdedig de kleuren van de flac met inschrijving Ieper. Het wordt mijn zesde deelname in totaal daar in Torhout,in de jaren tachtig vorige eeuw liep ik viermaal de 100 km met als beste tijd 8u08, en vorig jaar dus een comeback als ultra loper nadat ik enkele jaren daarvoor de nacht had meegedaan bij de wandelaars. Vroeger was het één grote ronde via de kust,langs de zee,terug het binnenland in langs donkere smalle wegen naar Diksmuide om tenslotte te finishen te Torhout. Hedendaags is het voor de runners van de 100 km bestaande uit één ronde van 22km926 en vier ronden van 19km268,bij de tweede doortocht aan de finish in Torhout is het dus marathon time. Iedere ronde is de sfeer te snijden op de markt van Torhout en Lichtervelde,ambiance met muzikale optredens van verschillende Vlaamse artiesten. De tijdslimiet is 13 uur,om de 5 a 6 kilometer is er bevoorrading. Na een vergadering met het bestuur en de burgemeester van Torhout liet wedstrijd directeur André Mingneau weten dat begeleidende fietsers toegelaten zijn vanaf de derde ronde,één fietser per atleet vanaf op de ' Goede Herder ', dit is de Bollestraat en de Schavelarestraat in Torhout en ook de plaats waar je de runners driemaal per ronde kan zien. Vanaf hier dus in de derde ronde mogen de begeleidende fietsers zich mengen met hun lopers,alleen bij de doortocht op de markt van Torhout niet. Het weerbericht voor Vrijdag ziet er niet slecht uit,volgens weerman Frank Deboosere worden er overal opklaringen verwacht met een Noord-Oostenwind en een temperatuur tussen 17 en 20 graden,voor Zaterdag en de ultra wandelaars wordt het gevoelig kouder en onstabiel weer met buien in het binnenland. De Internationale wandeltocht nacht van West-Vlaanderen gaat door het groene Brugse Ommeland en de bossen van Vlaanderen. De start voor de 100 km ultra loop en de marathon is om 20.00 uur en de massa loop met een afstand van 10 km start om 20.15 uur. De schone wandeltocht nacht 100 km ,42 km en de mini nacht van 10 km start tussen 20.15 en 21.00 uur. De sfeer zal weer uitbundig zijn in alle dorps kernen waar overal animatie heerst. Zaterdag wordt nog gefietst met de vierde uitgave van de Eddy Vanhaerens Classic,deze was een bekend ex prof wielrenner uit Torhout die vanaf nieuwelingen,junioren en liefhebber bij de toenmalige bekende wielerclub WSC Torhout reed. Er wordt ook nog geskeelerd over een afstand van 42 km. Vrijdag en Zaterdag wordt het dus weer in Torhout een echte sport happening met daarbij de Torhoutse Batjes,massa volk verzekerd.

NvWVl003

NvWVl009

Commentaren

Nacht van Vlaanderen Veerle loopt de marathon in Torhout, ik hou het bij de 10 km.
Daarna kom ik supporteren aan het bekende punt (Schavelarestraat).
Veel succes vrijdagavond.

Gepost door: frank spencer | 16-06-10

Grappig diene foto van vorig jaar,

Ben ook weeral van de partij! En dit jaar weer tot aan de meet! Toch beter dat er vanaf de 3de ronde fietsers mee mogen rijden. De 1ste 2 ronden kunnen we ons verbergen tussen de marathonlopers. Alvast veel succes Ludo, maar ik weet dat je dat goed gaat doen!

Gepost door: Juan | 16-06-10

aangename kennismaking deze morgen, het was ook een kennismaking met de vierdaagse voor mij, jammer genoeg geen parcours om in te lijsten.
schitterende blog, ik kijk zeker regelmatig eens en hopelijk tot vrijdag in diksmuide.

Gepost door: patrick decorte | 18-08-10

De commentaren zijn gesloten.