02-10-10

Doornatte Rapper dan de ezel halve marathon Kuurne.

 

 

 

 

Pictures138-1.jpg

Met bakken viel de regen neer toen we gisteren met meer of 700 deelnemers vertrokken voor de rapper dan de ezel halve marathon in Kuurne,tevens dit jaar het Belgisch kampioenschap voor aangeslotenen atleten. Voor de eerste keer in heel mijn leven liep ik met een hartslagmeter aangesloten op mijn gps sport horloge. In het begin liep ik in een tempo van ongeveer 15 km per uur door van het ene naar het andere groepje te spurten. Ik wist niet goed in het begin wat aanvangen en waar ik mij moest nestelen. In de eerste kleine plaatselijke ronde was het zoeken naar de juiste balans,die ik had gevonden halfweg de eerste grote ronde van goed 5 km. Ik liep in een grote bende, in een tempo van wat meer of minder aan 14 km per uur. Het hondeweer bleef aan , de sluizen boven ons stonden wijd open,het geklets en geplons van runnen in het water was overal goed te horen. Ondanks het helse slecht weer was de ambiance tijdens de halve marathon overal aanwezig,er was veel volk,de kermis draaide op volle toeren. Na het einde van de eerste ronde van 5 kilometer spatte de groep uiteen,ik liep een tijdje in gezelschap van Isabel Vermeulen. Ik liep goed , rustig en liet mijn hartslag niet boven de 163 slagen komen. Het was wennen voor mij om terug grote passen te runnen want normaal zijn het kleine pasjes bij het ultralopen en aan snelheid en interval training heb ik allang niet meer gedaan. Voorbij halfweg belande ik in een groepje met Dapalo atleten waar ik bij bleef. Intussen was mijn kledij doornat,druipend viel het naar beneden. De wind wakkerde nog aan en in open veld was het lastig om de balans in evenwicht te houden. Op ongeveer 2 kilometer van de finish liep ik weg van de groep met de Dapalo's en snelde naar de laatste rechte lijn,ik deed nog een spurt want één iemand wilde mij nog voorbij,maar liet niet begaan. 1:32:09 was het verdict,ik was content,ik voelde mij goed en niet moe. Heb gelopen onder toezicht van mijn hartslagmeter die na de halve marathon een gemiddelde had van 151 slagen per minuut , en niet op gevoel,dus er zat meer in , onder de 1h30. Maar goed ik heb andere plannen en het was leuk om deel te nemen in de sfeer volste halve marathon van Belgie.Na afloop was het vlug lopend naar de tent om het mooie gele t-shirt af te halen,mijn lotje voor de tombola was verpulverd van het water en zo belande het in de trommelbak,ik deed nog een praatje met Dirk Van Thuyne die onlangs de Gore-Tex Transalpine Run tot een goed einde had gebracht,vervolgens was het runnen naar mijn auto die enkele kilometers verder stond geparkeerd.

 

Commentaren

Schitterend zo'n column. We missen deze kwaliteit soms in de krant. Ook leuk voor Kuurne dit kampioenschap. Ik denk dat Kuurne verdiend om het Belgische kampioenschap te vieren. Zonder de ambitite dit te willen onderzoeken, maar louter op het gevoel....denk wij dat Kuurne wel de gemeente bij uitstek voor de 1/2 marathon. Zoveel Kuurneraars, zonder aangesloten te zijn bij een club, maken er eer van om de 1/2 marathon te ... letterlijk dan.
Maar zo als het hoort bij een ezel, houden ze vol.

PS : Na de wedstrijd dronk ik een lekkere steenezel !

Gepost door: Geert Denutte | 03-10-10

Het was inderdaad hondeweer (typisch voor de halve van Kuurne) Ik liep er ook al 3 keer en twas ook altijd iets. regen, te warm, te koud, te veel wind.

Maar nu zaterdag hé De marathon van Beloeil. We liepen er zaterdag al een halve marathon en er zaten stukken in die de marathon ook doet. Deze stukken lagen er redelijk drassig bij. Hopelijk droog tegen zaterdag.

Tot zaterdag! Achterna gaan we ons belonen met een lekker biertje!!

Gepost door: ludo | 04-10-10

De commentaren zijn gesloten.