27-01-11

Gedichtendag

 Gedichtendag

Wind_Serenity.jpg

Onlangs bijgewerkt412.jpg

de-maan-door-gerard-19-02-2008.jpg

 

Onlangs bijgewerkt413.jpg

25-01-11

Runnen van hier naar daar.

 

 

Onlangs bijgewerkt410.jpg

 

 

Runnen,trek een paar goede loop schoenen aan,trek wat sportkledij aan volgens de weer goden,niets moet alles mag,het is niet moeilijk en je bent weg. Voor de één is gewoon wat joggen al fantastisch,voor de ander is het nooit genoeg,in weer en wind,kilometers ver,als je wil komt er nooit een einde aan,alle wegen leiden naar...

Spieren worden stijf en het lijf wordt helemaal doodmoe,het zweet geurt en kleurt,maar van ophouden,nee...doorgaan.

Kilometers vreten, stap per stap,de pijn verleggen met op de duur overal pijn.

Waarom een mens dat doet,zichzelf uitputten,voor vele andere is het antwoord verschillend,voor mij een uitlaatklep naar het zinvol van mijn leven die ik tot op heden meemaak , het verleden met vallen en opstaan in mijn geest verslaan...tot eindelijk een bereikbare finish van...

 

 

Pictures179.JPG

 

Onlangs bijgewerkt408.jpg

 

 

Zondag 16 Januari liep ik in mijn thuishaven Geluwe de Gaperstocht,met Katleen,Franky en Kristof

allemaal van de atletiekclub Dapalo is het trainen in en rond Geluwe en Menen,wijk in wijk uit meestal op verharde ondergrond. Tijdens de eerste helft van de training werd er veel gemopperd en gepraat,in het bijzonder door Kristof maar in de tweede helft zweeg hij als een graf,de kilometers begonnen hem zwaar te liggen. Mijn loopmaatje Katleen liep voor de eerste maal een dertiger,als een bodyguard bleef ik aan haar zijde en begeleid haar naar de toekomstige eerste marathon.

Franky en Kristof liepen op en af naar de controlepunten voor de stempels van de Wervikse wandelclub. De gratis jenever drankjes lieten we langs het parcour liggen,samen met Katleen genoot ik na de loop en douche van een lekkere bruine 9 graden Chimay! Blijkbaar was het goede doping want beide gingen we op pad voor een wandelingetje van 6 kilometer.

Katleen haar eerste lange duur training van juist 32,400 km in een tijdspanne van 2:57 was een geslaagde onderneming,zou zeggen laat maar komen haar eerste marathon!

 

 

 

102_2327.JPG

 

Gisteren Zondag 23 Januari was alles te doen voor de Leffeloop.

Geen wedstrijd maar een massa loop door verkeer vrije straatjes in het West-Vlaams dorpje Markegem. Klein en groot liepen,stapten rondjes,voor iedereen wat wils.

De kleintjes konden per afgelegde ronde een bonnetje krijgen voor een cola,de groten konden die afleveren voor een Belgisch streek bier...een Leffe.

Samen met Katleen,Alain reed ik mee met Kyarah en haar lief naar Markegem.

Vele bekende en andere gezichten waren aanwezig,facebookers,loop-vrienden en zoveel meer,teveel om met iedereen een praatje te slaan,in totaal 1044 deelnemers zouden rondjes afhaspelen.

Met mijn loop-maatje Katleen liep ik 14 ronden met een totaal van goed 21 kilometer met een gemiddelde van 10,600 km per uur.

Na afloop konden we onze bonnetjes om wisselen voor de Leffes,de helft witte en de helft bruine,met Alain wisselde ik mijn witte voor zijn bruine.

Een lekker ding die massaloop en gezinshappening,er zouden meer van die happenings mogen zijn,lopen,stappen,rolschaatsen met vrienden,in familiekring,met hond of alleen zoals je wil,4uur tijd om sportief te doen wat je wil.

Pictures180.jpg

Mijn trainingen kilometers van Januari tot nu toe op een drafje, daarbij iedere week 1 rustdag,

 

1&2Januari:38 km

Eerste volle week:138km

Tweede volle week:160km

Derde volle week:147km

 

 

 

Ludo

 

11-01-11

Nieuw Jaar

 

Onlangs bijgewerkt407.jpg

 

 

December is voorbij,de feest periode is verleden tijd alles loopt weer zijn gewone gang.

Een maand van nog eens echt een ouderwetse Winter. Koud,sneeuw en ijs was er overal in overvloed. Vries temperaturen deden Friesland hopen op een Elfstedentocht maar toen het zeer dichtbij kwam begon de dooi lichtjes het natuurijs wakker te schudden en is het terug wachten op een volgende keer. Samen met mijn loop maatje Katleen heb ik de koude getrotseerd en hebben we geen enkele training overgeslagen. Soms was het schaats lopend op de bedekte ijs wegen en moesten we elkaar de hand houden om overeind te blijven , dan weer zwaar lopend in de sneeuw. Op 31 December 2010 eindigde ik het jaar met een maand totaal van 604 kilometer. 2011 wordt een jaar met één zeer zwaar doel, misschien wel de uitdaging van mijn leven,de Spartathlon in Griekenland met Start op 30 September aan de Acropolis te Athene en 246 kilometer verder de finish op 1 Oktober aan het standbeeld Leonidas te Sparta. Alle documenten zijn op 4 Januari opgestuurd naar Athene en nu is het wachten op de bevestiging van deelname aan deze monster ultrarun. Het wordt nog een lange weg met training,voorbereiding en zoveel factoren,zal ik het aankunnen deze opoffering met vallen en opstaan,houden mijn spieren het en dan nog is de kans groot dat ik het niet haal, de finish in Sparta , de helse hitte,zal mijn body het houden,mentaal en zoveel meer maar ik wil het gewoon proberen en dat is toch al iets om te geloven dat ik het wel haal. Intussen kan ik mij uitleven aan de voorbereiding van mijn loop maatje Katleen om haar eerste marathon te lopen op Zondag 17 April,die van de stad Antwerpen. Haar man Franky Van Lierde en de eerste winnaar van de Flanders Fields marathon heeft een schema voor haar gemaakt die ik zoveel mogelijk zal volgen en steunen in haar planning.

 

Mijn ultra-run kalender 2011 onder voorbehoud want planning kan altijd veranderen.

Zondag 13 Maart : 6 uurs run Stein Nederland

Zondag 17 April: Marathon Antwerpen waar ik mijn loopmaatje Katleen in haar eerste marathon onder de 4 uur wil als gangmaker begeleiden & Loodsen

Zaterdag & Zondag 14/15 Mei: 24 uur run Steenbergen Nederland.

Vrijdag 17 Juni: Nacht van West-Vlaanderen-Belgisch Kampioenschap 100 km Torhout.

Vrijdag 12 Augustus: 100 km Dodentocht Bornem

Vrijdag 30 September: ( Spartathlon 246 KM Griekenland ) bevestiging afwachten!

 

 

01-01-11

2011

 

102_2314.JPG